Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στην εκπνοή η ΑΕΚ Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Χάντμπολ

Με γκολ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα από τον Χριστόφορο Μπακαούκα η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟΚ στη Μίκρα με 23-22 και αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Α1 ανδρών.

Η ΑΕΚ στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ, που θα έκρινε και τον τίτλο ήθελε μόνο τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ, σε αντίθεση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης που θα έπαιρνε το τρίτο
 συνεχόμενο πρωτάθλημά της ακόμα και με την ισοπαλία.

Στο κατάμεστο κλειστό γυμασντήριο της Μίκρας το ντέρμπι είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ βρέθηκαν να προηγούνται 22-19 στο 52:52, αλλά η ΑΕΚ δεν τα παράτησε.

Με γκολ των Μπακαούκα και Τσαούση μείωσαν σε 22-21 στο 56:00 και έκανε την τελική της αντεπίθεση.
Ο αρχισκόρερ του πρωταθλήματος Χριστόφορος Μπακαούκας, ισοφάρισε σε 22-22 στο 56:55, αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ κρατούσε τον τίτλο στα χέρια του, αλλά οι παίκτες του αυτοκτόνησαν.
Εφτά δευτερόλεπτα απέμεναν για τη λήξη του αγώνα-τελικού, με την ΑΕΚ να έχει την τελευταία νίκη για να αρπάξει το πρωτάθλημα, όπως και συνέβη.
Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βγάλουν την πιο κρίσιμη άμυνα του πρωταθλήματος με τον Χριστόφορο Μπακούκα να σκοράρει το γκολ-τίτλος στο 59:59, χαρίζοντας στην ομάδα του με αυτόν τον ανέλπιστο τρόπο το πρωτάθλημα.

Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10553&subid=2&pubid=128639451