Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αποτελέσματα των συναντήσεων του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Π. Ψωμιάδη στην Αθήνα

Ικανοποιημένος από τις σημερινές επαφές του με τους τρεις Υπουργούς στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έμεινε ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης.
Στις 10.30 το πρωί συναντήθηκε με τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ιωάννη Διαμαντίδη.

Ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε από τον κ. Διαμαντίδη να προχωρήσει το έργο του 6ου Προβλήτα του
 Λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Ο Περιφερειάρχης εκφράστηκε θετικά για την προσπάθεια του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΛΘ Στ. Αγγελούδη που συνεχίζει την προσπάθεια της προηγούμενης διοίκησης, τονίζοντας παράλληλα ότι χρειάζεται η βοήθεια της Πολιτείας για να αναπτυχθεί το Λιμάνι.
Ζήτησε επίσης να απλοποιηθεί η νομοθεσία για την έγκριση κατασκευής μαρίνων και να κατασκευαστούν οι απαραίτητες υποδομές για να δένουν ιδιωτικά σκάφη στην παραλία της Θεσσαλονίκης.
Επίσης, ζήτησε από τον Υπουργό να αποκατασταθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Αιγαίου, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται η Θεσσαλονίκη ως άγονη γραμμή. 
Σχετικά με το Λιμενικό Ταμείο είπε στον κ. Διαμαντίδη ότι μπορεί να παραδόθηκε στους δήμους αλλά οι δήμοι θα πρέπει να βοηθηθούν από την πολιτεία.

Ζήτησε να επιχορηγηθεί από το κράτος τόσο η αστική θαλάσσια συγκοινωνία όσο και η θαλάσσια σύνδεση Χαλκιδικής – Πιερίας – Θεσσαλονίκης ώστε να είναι βιώσιμες.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης έθεσε το θέμα ένταξης της Λίμνης Βόλβης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας (ΕΠΑΛ) ως εξειδικευμένο έργο με δεδομένη την έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων.

Στη 1 το μεσημέρι, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, τον οποίο ο Περιφερειάρχης συνεχάρη για την απόδοση των στρατοπέδων στην αυτοδιοίκηση, ζητώντας παράλληλα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν σχετικά με τα προβλήματα που προκαλεί η εφαρμογή του Καλλικράτη στις τοπικές κοινωνίες αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί στον α’ και β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης.
Τέλος, συζήτησαν για το θέμα του Ηρακλή καθώς και γενικότερα για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τέλος, στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρήστο Παπουτσή, στις 2.30 το μεσημέρι, ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε την ενίσχυση της Αστυνομίας σε προσωπικό της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και της Πιερίας ιδιαίτερα για τη θερινή περίοδο της και ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στην ενίσχυση.

Τέλος, ο κ. Ψωμιάδης ζήτησε να γίνει πιο γρήγορη η εξυπηρέτηση τουριστών στο Αεροδρόμιο και στο Λιμάνι.

Αύριο, Παρασκευή 6/5/2011, ο Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί, στα γραφεία της ΕΝΑΕ (Μεσογείων 15, 4ος όροφος), με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.      Μεταφορά μαθητών
2.     Συζήτηση επί του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ)