Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ποινές «φωτιά» για Κεντέρη, Θάνου και Τζέκο!

Πρωτοφανείς ποινές για τα ελληνικά δεδομένα, αυτές που επιβλήθηκαν στους Χρήστο Τζέκο, Κώστα Κεντέρη και Κατερίνα Θάνου τους δύο μάρτυρες και τους εμπλεκόμενους γιατρούς. Ποινές που αφορύν το δηλωθέν τροχαίο ατύχημα που είχαν οι δύο Ελληνες αθλητές λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.
Μετά από εφτά χρόνια από το συμβάν, διάστημα στο οποίο μεσολάβησαν πολλές αναβολές της δίκης,
 σήμερα (10/5) υπήρξε απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
Η απόφαση του δικαστηρίου έκρινε ως ένοχους όλους τους εμπλεκόμενους με το τροχαίο. Οι δικηγόροι των κατηγορούμενων ζήτησαν να αναγνωριστεί ως ελαφρυντικό στοιχείο ο πρότερος έντιμος βίος για ελαφρότερη ποινή, κάτι που το δικαστήριο αρνήθηκε.
Έτσι λοιπόν η πρωτοφανής απόφαση (για τα ελληνικά δεδομένα) του δικαστηρίου αναφέρει πως οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου τιμωρούνται με 31 μήνες φυλάκιση, ο Χρήστος Τζέκος με 33 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ,για τα σκευάσματα που βρέθηκαν στις αποθήκες του.
Όλες οι αποφάσεις που ανακοίνωσε το δικαστήριο είναι εφέσιμες και έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Εντός δέκα ημερών θα πρέπει κατατεθεί η έφεση από τους δικηγόρους των κατηγορούμενων, κάτι που αναμένεται να γίνει, ενώ οι ποινές έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.
Να υπενθυμιστεί το κατηγορητήριο για τους αθλητές και τον πρώην προπονητή τους ήταν πολύ βαρύ, καθώς ανέφερε ως κατηγορίες: ψευδορκία, ψευδή αναφορά, ψευδή βεβαίωση και συνεργεία σε παράβαση καθηκόντων.
Μετά την λήξη της δίκης οι νομικοί εκπρόσωποι των Τζέκου-Κεντέρη-Θάνου έκαναν δηλώσεις για την απόφαση του δικαστηρίου.
Η κ. Μαρία Κευγά, δικηγόρος τους Χρήστου Τζέκου και της Κατερίνας Θάνου τόνισε: «Σήμερα έχουμε την αίσθηση ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Ότι δεν εξυπηρετεί την αλήθεια και ότι αφήνει τα αυτιά της ανοιχτά σε εξωθεσμικούς παράγοντες. Η αίσθηση μας είναι ότι η δικαιοσύνη δεν υπηρετήθηκε και δεν αποδόθηκε».
Ενώ ο δικηγόρος του Κώστα Κεντέρη, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Η ελληνική κοινωνία κατακλύζεται από την διαφθορά και κανείς δεν τιμωρείται. Αντίθετα κρίθηκαν ένοχοι Ολυμπιονίκες που έχουν προσφέρει χαρά και συγκίνηση. Η απόφαση είναι μία νομική μουντζούρα και είμαι βέβαιος ότι το εφετείο θα τη σβήσει».
Για τους δύο μάρτυρες αποφασίστηκε ποινή φυλάκισης. Για τον μεν Μελέτη Ζωγράφου 15 μήνες και για τον Σακελλαρίου Κ. 7 μήνες. Τώρα όσον αφορά τους γιατρούς του ΚΑΤ που κατηγορούνταν για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθηκόντος, το δικαστήριο αποφάσισε, για τον Π. Βαλιανάτο 7 μήνες φυλάκιση.
Ενώ για τους: Σ. Ζέρβο 7 μήνες φυλάκιση, Π. Μπαλτόπουλο 8 μήνες, Ν. Κουνέλη 7 μήνες, Γ. Φραγκάκη 7 μήνες, Α. Μπελδέκα 6 μήνες και Β. Μπουκουβάλα 6 μήνες.
Η εκδίκαση της υπόθεσης οριστεί για τις δώδεκα το μεσημέρι. Στην υπόθεση κατηγορούμενοι εκτός των Κεντέρη-Θάνου, ήταν οι Χρήστος Τζέκος (προπονητής των δύο αθλητών) καθώς και οι δύο μάρτυρες που κατέθεσαν για το τροχαίο, αλλά και οι εφτά γιατροί του ΚΑΤ που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος.

Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10552&subid=2&pubid=128643411#