Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
Σύλλογος Φίλων Καλαθοσφαίρισης 
 
www.pierikosbc.gr  
 Γραφείο Τύπου  Πληροφορίες: Δημήτρης Σφήκας, Τηλ: 6978 495134                          
  Δημοτικού Σταδίου 9, 60100 Κατερίνη. Τηλ - fax.: 23510 32153
                                   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2

B΄ ΓΥΡΟΣ - 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
 
Πιερικός Αρχέλαος – Απόλλωνας Πατρών Το Σάββατο στην Κατερίνη στις 5,30 μ.μ.

Ένα ακόμη παιγνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον
Κώστας Σορώτος:
 «Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να τον κερδίσουμε»
Ακόμη ένα παιγνίδι με μεγάλο ενδιαφέρον θα γίνει το Σάββατο το απόγευμα στην Κατερίνη. Εννιά αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος της Α2 και όλα τα παιχνίδια, όπως αποδεικνύεται, έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον και όλα μια αγωνία για ένα νικηφόρο αποτέλεσμα, αφού πρέπει να εδραιωθεί με άνεση η παραμονή της κατερινιώτικης ομάδας στην κατηγορία αυτή.
Αυτό το Σάββατο στις 5,30 μ.μ. ο Πιερικός Αρχέλαος που είναι στην ένατη θέση με 30 β., υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών που βρίσκεται στην έβδομη θέση με 32 β. Εκεί ο Πιερικός Αρχέλαος είχε χάσει με 68-65.
Και γι΄αυτόν τον αγώνα οι φίλαθλοι δείχνουν το δικό τους ενδιαφέρον και αναμένεται να κατακλύσουν και πάλι το κλειστό γυμναστήριο, συμμετέχοντας για μια ακόμη φορά σε ένα πανηγύρι, μια γιορτή του μπάσκετ που ομορφαίνει τα Σάββατα την Κατερίνη.
Για τον αγώνα του Σαββάτου ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Κώστας Σορώτος, δήλωσε:
«Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, πολύ χρήσιμο βαθμολογικά στο οποίο πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε. Απέναντί μας έχουμε μια πολύ καλή και ιστορική ομάδα, με μεγάλο όνομα και πολύ καλά δουλεμένη και φέτος. Θα πρέπει να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να την κερδίσουμε. Πιστεύω ότι δεν θα μας επηρεάσουν ψυχολογικά οι δύο ήττες που κάναμε στα δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια που χάσαμε στο ένα στον πόντο και στο άλλο στο καλάθι. Έχουμε τη βοήθεια του κόσμου μας και από τον οποίο ζητάμε πάλι τη συμπαράστασή του και να σεβαστεί τους αντιπάλους μας, όπως άλλωστε κάνει κάθε φορά».*
Ο πρόεδρος του Πιερικού Αρχελάου Απόστολος Πόδας
στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης
                           «Σίγουρα, αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι η νίκη»Σε συνέντευξή του στην αθλητική εκπομπή του Μπάμπη Πεΐδη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης, ο πρόεδρος του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, μεταξύ άλλων, είπε:
«Προερχόμαστε από δύο ατυχή αποτελέσματα, έστω κι αν αυτά κριθήκαν στο τέλος και στον πόντο και έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πατρών, μια ιστορική ομάδα που αγωνίζεται στο ίδιο πρωτάθλημα με εμάς. Σίγουρα, αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι η νίκη για να ξεχάσει τις δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, αλλά και να ανασάνει βαθμολογικά. Περιμένουμε και πάλι τον υπέροχο κόσμο μας να είναι το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο».*
Τιμητική πλακέτα στον Κώστα Πετρόπουλο

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος, στον αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών θα είναι και ο Κώστας Πετρόπουλος, παλιά μεγάλη δόξα του μπάσκετ και πρώην προπονητής στην Εθνική μας ομάδα.
Ο Κώστας Πετρόπουλος είναι πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας και προπονητής. Ήταν γνωστός με την προσωνυμία Νουρέγιεφ. Γεννήθηκε στην Πάτρα στις 7 Ιανουαρίου 1956, αγωνίστηκε σε όλη του την καριέρα στον Απόλλωνα Πατρών. Αγωνιζόταν στη θέση σμολ φόργουορντ και υπήρξε ένας από τους καλύτερους Έλληνες στη θέση αυτή. Στην Α΄ Εθνική σημείωσε σε 4255 πόντους και έχει αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος το 1986 και τρίτος το 1987. Έχει αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδος σε 82 αγώνες σημειώνοντας 811 πόντους, είναι επίσης διεθνής με την εθνική αντρών Β΄, 2 συμμετοχές 34 πόντοι, με την εθνική εφήβων με 22 συμμετοχές και 306 πόντους, και με την εθνική παίδων με 9 συμμετοχές και 132 πόντους. Σαν προπονητής ξεκίνησε από τον Αρίωνα, μετά στην Ολυμπιάδα, την Απολλωνιάδα και στην Α' Εθνική: Περιστέρι (1991-93), Απόλλωνας Πατρών (1993-95), Σπόρτιγκ (1996-98), Μαρούσι (1998-99). Από το 1988 έως το 1993 ήταν προπονητής της εθνικής παίδων, της εθνικής γυναικών το 1989, της εθνικής εφήβων το 1988 όπου κατέκτησε την 4η θέση στο πανευρωπαϊκό. Έχει διατελέσει και βοηθός στον πάγκο της εθνικής αντρών την περίοδο 1989-1990 κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό του 1989 και την 4η θέση στο παγκόσμιο του 1990. Το 1999 ανέλαβε πρώτος προπονητής της εθνικής αντρών.
Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με τον Απόλλωνα Πατρών, το Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος θα απονείμει στον Κώστα Πετρόπουλο τιμητική πλακέτα για τη μεγάλη του προσφορά στο ελληνικό μπάσκετ.

1. ΦΩΤΟ:



Ο παλιός διεθνής μπασκετμπολίστας και πρώην προπονητής της εθνικής μας ομάδας Κώστας Πετρόπουλος*
Ετοιμάζουν από τώρα το κλίμα …
Όπως σε κάθε αγώνα, έτσι και σ΄ αυτόν, θα είναι και ο Χάρης Κηπόπουλος με τα ηχητικά του συστήματα και τα ωραία μουσικά του κομμάτια, για να δίνει το παλμό που αρμόζει σε παιχνίδια μπάσκετ. Ήδη προετοιμάζει το μουσικό …κλίμα.
2. ΦΩΤΟ:


Ο Χάρης Κηπόπουλος με το Γιώργο Ζαζόπουλο στον προηγούμενο αγώνα με το Παγκράτι *

Οι αγώνες των ομάδων του της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ
για το Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Το αγωνιστικό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν οι ομάδες της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ το Σαββατοκύριακο 9 Απριλίου 2011, έχει ως εξής:

-         Ανδρικό - Α΄ κατηγορία – Β΄ γύρος,
10η αγωνιστική.
Σάββατο 9.4.2011, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 18,00 /
ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – ΦΟ Αριδαίας.-         Νεανίδων - Β΄ γύρος, 9η αγωνιστική.
Σάββατο 9.4.2011, γυμναστήριο Βεροίας, ώρα 12,00 / 
ΑΟΚ Βεροίας -  ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος
-         Μίνι αγοριών - Α΄ γύρος, 4η αγωνιστική.
Σάββατο 9.4.2011, γυμναστήριο Αιγινίου, ώρα 12,00 / 
ΑΕ Βατανιακός Σάρισα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.
ΣΗΜ: Για το παιχνίδι της Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ με το ΦΟ Αριδαίας αναμένεται να αλλαχθεί από την ΕΚΑΣΚΕΜ η ώρα έναρξης.