Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Κολπάκια για να διώξετε τον σκόρο οικολογικά.

Υπάρχουν διάφορα κολπάκια οικολογικά, για να διώξετε τον σκόρο χωρίς να κινδυνεύει η υγεία σας, να μυρίζουν άσχημα τα ρούχα σας και να καταστρέφετε το περιβάλλον:


1. Εχετε γεράνια στις γλάστρες ή τον κήπο σας; Κόψτε φύλλα, βάλτε τα σε τούλι ή σε κομμάτι γάζα που θα κλείσετε και κρεμάστε το στα ντουλάπια ή βάλτε στα συρτάρια.
2. Τα φύλλα φρέσκιας μέντας  επίσης, όπως και τα γεράνια. Τα βάζουμε σε γάζα ή τούλι για να μην έρθουν σ᾽επαφή με τα ρούχα και τα λεκιάσουν ( αν δεν έχετε μέντα, δοκιμάστε δυόσμο)
3. Αιθέριο έλαιο λουΐζας ή λεμονιού. Βάλτε σε μαντήλι και τοποτεθήστε το στο συρτάρι ή το ντουλάπι
4. Αιθέριο έλαιο από θυμάρι. Βάλτε σε δίσκο ντεμακιγιάζ και τρίψτε τις άκρες της πόρτας της ντουλάπας ή του συρταριού.
5. Κοπανήστε κόκους πιπέρι, βάλτε τους σε παλιά νάιλον κάλτσα που έχετε κόψει και τοποθετήστε στο ντουλάπι ή το συρτάρι. Οι σκόροι δεν αντέχουν τη μυρωδιά από πιπέρι και γενικά δεν αντέχουν μυρωδιές από τα περισσότερα μπαχαρικά. Αλλωστε, θα έχετε προσέξει πως σε μέρη που έχουν χυθεί μπαχαρικά αποξηραμένα δεν υπάρχουν ούτε κατσαρίδες ούτε ζουζούνια διάφορα.
6. Μοσκοκάρφια. Τα μοσχοκάρφια  είναι θαυματουργά, χύμα στα συρτάρια ή τις ντουλάπες ή σε τούλι ή γάζα
7. Μπουκαλάκια από άρωμα που σας έχει τελειώσει ( όχι με βαποριζατέρ ) . Βγάλτε το καπάκι και η μυρωδιά που έχει μείνει στο μπουκαλάκι θα απωθήσει τον σκόρο
8. Κομματάκια από σαπούνι. Οτι περισσεύει από το σαπούνι που πλένεστε, μην το πετάτε. Να το βάζετε στην άκρη και όταν μαζευτούν αρκετά κομματάκια, βάλτε τα σε τούλι ή γάζα και μετά στο ντουλάπι ή το συρτάρι. Οχι μόνο δεν θα έχετε σκόρο, αλλά θα μοσχομυρίζουν και τα ρούχα σας
9. Η λεβάντα. Αν έχετε λεβάντα, κόψτε και ή την δένετε ματσάκι και την κρεμάτε στο ντουλάπι ή την βάζετε σε τούλι ή γάζα όπως τα άλλα μυρωδικά που περιγράψαμε.
*Αποφύγετε την ναφθαλίνη όσο γίνεται. Βλάπτει την υγεία και μυρίζει και άσχημα.
** Προτιμάτε πάντα φυσικά προϊόντα που δεν βλάπτουν και είναι και πιο φτηνά.

Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/blog-post_9088.html#ixzz1J1LXaz70