Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Αποχή με απουσιόλογιο!!!!

Αγαπητά Κολινδρινά Μασλάτια...

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι, ως πατέρας μαθήτριας που φοιτά στο Γυμνάσιο Κολινδρού, επικοινώνησα σήμερα, ημέρα Τρίτη 15/3/2011, με το Γυμνάσιο Κολινδρού αλλά και τον Προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Β/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και ενημερώθηκα ότι οι μαθητές που '"απέχουν" από τα μαθήματα λόγω της συγχώνευσης του Λυκείου Κολινδρού με το Λύκειο Αιγινίου, παίρνουν απουσία. Υπάρχουν μαθητές που έχουν ήδη συμπληρώσει το επιτρεπόμενο από τον νόμο όριο απουσιών και ανησυχούν για τις συνέπειες αυτής της "επιλογής". Από την άλλη επίσης, όσοι μαθητές «αποφασίσουν» να πάνε στο σχολείο, είτε για να μην κάνουν άλλες απουσίες είτε για δικούς τους λόγους, θα 'στοχοποιηθούν" και δεν αποκλείεται να υποστούν φορτική ψυχολογική πίεση, ιδιαίτερα όταν αυτοί οι έφηβοι ή τα παιδιά διαβιούν σε μικρές κοινότητες.
Θα πρέπει όσοι αποφασίζουν για τέτοια θέματα να εξετάζουν και αυτές τις παραμέτρους, που είναι πολύ σημαντικές, μια και αφορούν νέους ανθρώπους.
Συνεπώς και ανεξάρτητα από το πώς τοποθετείται κανείς στο θέμα της συγχώνευσης των σχολείων, πρέπει οι γονείς να γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους παίρνουν απουσία και ότι οι δάσκαλοι ανεξαρτήτου βαθμίδας είναι στα σχολεία τους.

Κωνσταντίνος Δαραής
Γονέας μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου Κολινδρού