Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αυστηρή προειδοποίηση Παπούλια προς την Τουρκία


Αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μέσω του καθιερωμένου μηνύματός του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπούλιας, παίρνοντας ως αφορμή το πυρηνικό ατύχημα στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, δήλωσε πως «εγείρει προβληματισμό ως προς την τήρηση στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας, αλλά επίσης ως προς τις αρχές της λελογισμένης χρήσης της επιστήμης».
«Η παράλογη επιμονή της Τουρκίας να χτίσει πυρηνικό εργοστάσιο σε ένα σημείο ιδιαίτερα σεισμογενές, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ελληνικό χώρο όσο και την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, πρέπει να απαντηθεί άμεσα. Σε επίπεδο θεσμικό και με την απαραίτητη συνδρομή των εταίρων μας η Τουρκία οφείλει να καταλάβει πως δεν ζει μόνη, αλλά συνυπάρχει σε ένα διεθνές περιβάλλον με συγκεκριμένους κανόνες και όρια», υπογράμμισε ο Κάρολος Παπούλιας.

Επιπλέον, χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ως «ιστορική πρόκληση», η οποία «απαιτεί ανάλογη αφοσίωση σε ένα κοινό και υψηλό όραμα που θα δίνει διέξοδο σε έναν κόσμο ευμετάβλητο και κάποιες φορές δραματικά εύθραυστο».

«Με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, καλούμαστε να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του ‘21. Το οφείλουμε, εξάλλου, στους αγωνιστές της Επανάστασης και ακόμα περισσότερο στη νέα γενιά που αναζητά πρότυπα και σημεία αναφοράς», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Πηγή:Α.Π.Ε.