Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Η γρίπη μας έπιασε στον… ύπνο

Τα θύματα της νέας γρίπης στη χώρα μας έφτασαν χθες τα 134 μετά το θάνατο άλλων δύο ασθενών, την ώρα που 102 ακόμα άτομα παραμένουν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η έξαρση των ιώσεων από τον Η1Ν1 αλλά και των αυξημένων θανάτων οδήγησε χθες τον υφυπουργό Διατροφής και Άθλησης, Χρήστο Αηδόνη, να παροτρύνει από τα έδρανα της Βουλής όσους ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να εμβολιαστούν ακόμα και τώρα λόγω της επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

Τώρα βέβαια, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, είναι αργά για… παροτρύνσεις, καθώς βρισκόμαστε πριν από το τέλος της εποχικής έξαρσης των ιώσεων. Όσα λέγονται και γίνονται τώρα εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας θα ήταν χρήσιμο να είχαν υλοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Την ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. αποκάλυψε ότι «κανένα από τα 75 κρεβάτια της ΜΕΘ που παρέλαβε εξοπλισμένα η νέα κυβέρνηση δεν άνοιξε. Δεν υπάρχουν οδηγίες στα σχολεία, δεν έχουν εμβολιαστεί στρατιώτες, δεν έχουν εμβολιαστεί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Και τα 150.000 εμβόλια τα προμηθευτήκατε μετά την έκρηξη της γρίπης και τα έχετε αποθηκευμένα».

http://www.newsbeast.gr/health/arthro/134620/i-gripi-mas-epiase-ston-upno/