Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Απόδραση σε χιονισμένο τοπίο στο Βέρμιο !!!

«Εξοπλισμένα» με πολύ και καλό χιόνι, τα χιονοδρομικά της Ημαθίας περιμένουν πανέτοιμα τους επισκέπτες του Σαββατοκύριακου. Το χιονισμένο τοπίο είναι πανέμορφο, ενώ μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής χιόνισε ελαφρά αλλά συνεχώς στα δύο χιονοδρομικά μας, προσθέτοντας φρέσκο χιόνι στις πίστες.
Τα χιονοδρομικά «Σέλι» και «3-5 Πηγάδια» λειτουργούν κανονικά, με όλες τις πίστες και τους αναβατήρες τους στη διάθεση των επισκεπτών. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και για μεν το Σέλι χθες δεν χρειαζόταν αλυσίδες, ενώ για τα Πηγάδια οι οδηγοί θα έπρεπε να τις φορούν στα οχήματά τους. Ο δρόμος από Νάουσα προς Πηγάδια, όμως, καθαριζόταν συνεχώς, καθώς τα μηχανήματα δούλευαν όλη την ημέρα, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής. Κάποια προβλήματα με την πυκνή ομίχλη, που υπήρχαν τις τελευταίες μέρες και δυσκόλεψαν τη δουλειά των εργαζομένων, οι υπεύθυνοι των χιονοδρομικών μας ευελπιστούσαν ότι από σήμερα θα ξεπεραστούν.

Στο χιονοδρομικό Σελίου χθες το χιόνι ήταν στη βάση 35 εκατοστά (πατημένο) και στην κορυφή πάνω από 50 εκ., ενώ το φρέσκο χιόνι έφθασε τα 5 εκ. «Είμαστε σε ετοιμότητα, ετοιμοπόλεμοι, με όλες τις πίστες ανοιχτές», μας είπε ο πρόεδρος του χιονοδρομικού Σελίου κ. Στέργιος Ζυγουλιάνος.

Στα «3-5 Πηγάδια» το χιόνι στη βάση είχε ύψος 60 εκατοστά (πατημένο) και στην κορυφή 70 εκ., ενώ το φρέσκο χιόνι έφθασε τα 10 εκ. «Ο κόσμος που θα συνδυάσει Αποκριά και χιονισμένο βουνό θα μείνει ικανοποιημένος γιατί το χιόνι είναι πάρα πολύ και καλό», είπε στη «Μ» ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κ. Χρήστος Παππάς.

Η καλύτερη εποχή, λοιπόν, για μια… απόδραση από την καθημερινότητα, για μια… απόδραση στο χιονισμένο τοπίο του βουνού μας, για σκι ή απλώς για βόλτα.


http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5150:2011-02-26-07-50-48&catid=1:imathia&Itemid=59