Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Μέτρο 121: "Εκσυγχρονισμός γεωργικών εκμεταλλεύσεων"

Στόχος του μέτρου είναι ο εκσυγχρονισμός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και η βελτίωση της συνολικής τους επίδοσης, μέσω της καλύτερης χρήσης των συντελεστών παραγωγής συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής νέων τεχνολογιών - καινοτομιών, με στόχο τη στροφή προς την ποιότητα, τα βιολογικά προϊόντα και τη διαφοροποίηση της εκμετάλλευσης σε τομείς όπως τα μη εδώδιμα (non-food) και ενεργειακά φυτά και βελτιώνοντας το καθεστώς των γεωργικών εκμεταλλεύσεων όσον αφορά το περιβάλλον, την εργασιακή ασφάλεια, την υγιεινή και την καλή διαβίωση των ζώων.

Μικρά Σχέδια Βελτίωσης
Η δράση αφορά σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού αιγοπροβατοτροφικών εκμεταλλεύσεων με την εισαγωγή σε αυτές της μηχανικής άμελξης αλλά και με την ενίσχυση συμπληρωματικών επενδύσεων. Το ανώτατο επιλέξιμο κόστος για κάθε αίτηση δεν μπορεί να ξεπερνά τα 50.000 ευρώ. Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά από την διεύθυνση
http://msb.agrotikianaptixi.gr/

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συγκεκριμένη δράση μπορείτε να βρείτε στην ανωτέρω διεύθυνση.
Αιτήσεις υποβάλλονται από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010, ώρα 8:00 π.μ., έως και τις 31 Μαρτίου 2011 εκτός και εαν προηγηθεί εξάντληση του προϋπολογισμού της δράσης οπότε και λήγει το δικαίωμα υποβολής αιτήσεων νωρίτερα από την 31η Μαρτίου 2011.