Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΝΟΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ κ. ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ

Ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ και βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης ήταν ο επίσημος προσκεκλημένος στην ετήσια πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ στην Πιερία, το Σάββατο το βράδυ, σε μία κατάμεστη αίθουσα, όπου έδωσαν το δυναμικό παρών μέλη και φίλοι του κόμματος από την Πιερία αλλά και την Κεντρική Μακεδονία.
Με αφορμή την παρουσία του στην Πιερία, ο πρώην Υπουργός πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης του Νομού Πιερίας, με εκπροσώπους επαγγελματικών ομάδων καθώς και εκπροσώπους της ΔΑΚΕ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ κ. ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

Στο πλαίσιο της συνάντησης με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο πρώην Υπουργός είχε τη δυνατότητα να πληροφορηθεί για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στον Νομό Πιερίας καθώς και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δια των εκπροσώπων της. Στη συνάντηση-συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Μόσχος Γιαλένιος, ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ κ. Κώστας Κουκοδήμος, ο πρώην Υφυπουργός κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο πολιτευτής της ΝΔ κ. Αστέριος Τόκας καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη της ΝΟΔΕ Πιερίας.
Η κ. Μαυρίδου αναφέρθηκε στην έλλειψη ή και σύγχυση αρμοδιοτήτων που έχει, σε αυτό το μεταβατικό στάδιο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατ’ επέκταση και η Αντιπεριφέρεια με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κάποια προβλήματα ως προς την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Επιπλέον κατά τη συνάντηση του κ. Στυλιανίδη με την κ. Μαυρίδου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας έκανε ειδική αναφορά στην αξιοποίηση του κάμπινγκ της Σκοτίνας τονίζοντας ότι «κύριο μέλημα μας είναι, αυτός που θα αναλάβει την αξιοποίησή του, θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις, να ξέρουμε ότι υπάρχει φερεγγυότητα. Το σημαντικό για μας δεν είναι μόνο τι θα γίνει μέσα στην συγκεκριμένη έκταση αλλά και πως θα αναβαθμιστεί η ευρύτερη περιοχή με επενδύσεις που θα γίνουν γύρω-γύρω. Και βέβαια όλη αυτή η επένδυση θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον».
«Το ζήτημα είναι ο επενδυτής να μπορέσει να φέρει το κεφάλαιο εδώ ώστε μετά να έχει τη δύναμη να φέρει και κόσμο για να ευνοηθεί όλη η τοπική κοινωνία», ανέφερε για το κάμπινγκ της Σκοτίνας ο κ. Στυλιανίδης ενώ αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που είχε η ΝΔ για τόνωση του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα : «Όταν ήμουν στο Υπουργείο Εξωτερικών και διαπραγματευόμασταν τότε το Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που ήταν ένα μεγάλο πρότζεκτ, μία από τις πτυχές που είχαμε αναπτύξει στη διαπραγμάτευση με την εταιρεία, ήταν η ανάπτυξη του ρωσικού τουρισμού στον Βορειοελλαδικό χώρο. Εκεί οι μεγάλες εταιρείες έχουν δέκα χιλιάδες στελέχη, καλοπληρωμένα τα οποία επειδή δουλεύουν στη Σιβηρία κάτω από αντίξοες συνθήκες, τους δίνουν άδειες για διακοπές. Μπορούσε και μπορεί να κατευθυνθεί δηλαδή αυτό το συγκεκριμένο ρεύμα ακριβού τουρισμού προς τα εδώ. Και είχαμε πει να αναπτύξουμε μεγάλα πεντάστερα έως επτάστερα ξενοδοχεία στον βορειοελλαδικό χώρο ώστε να έρχονται, προνομιακά, εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανίδης.
Εκτενή συζήτηση έγινε για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο νομός με τα διόδια καθώς ο κ. Στυλιανίδης ενημερώθηκε εκτενώς από την αντιπεριφερειάρχη, τον βουλευτή της ΝΔ και όλους τους εκπροσώπους τους κόμματος για το ιστορικό της υπόθεσης των διοδίων στην Πιερία και τις δεσμεύσεις της Πολιτείας απέναντι στους κατοίκους της Νότιας Πιερίας για ελεύθερη διέλευση των κατοίκων εκεί, δέσμευση την οποία αναμένουν να γίνει πράξη, αλλά και τις γραπτές δεσμεύσεις που υπάρχουν στη σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία.
Ο κ. Στυλιανίδης από την πλευρά του τόνισε ότι το κόμμα της ΝΔ στήνει ομάδες ανά περιφέρεια και νομό προκειμένου να υπάρχει άμεση συνεργασία, ώστε να μπορεί ο κεντρικός μηχανισμός του κόμματος να αφουγκράζεται και να ενεργοποιείται όσον αφορά τα κατά τόπους προβλήματα που υπάρχουν: «Εκτός από τις ομάδες εργασίας, οι οποίες συστήνονται αυτή τη στιγμή για τα θεματικά προγράμματα με άξονα τα υφιστάμενα υπουργεία, το δεύτερο βήμα είναι να στηθούν ομάδες ανά περιφέρεια και νομό οι οποίες θα δουλέψουν μαζί με τους περιφερειακούς συνδυασμούς αλλά και με τους δήμους και οι οποίες θα πλαισιωθούν από ανθρώπους που θα μας υποδείξετε για τα διάφορα θέματα, προκειμένου και σε επίπεδο νομού η προγραμματική θέση που θα διαμορφώσει και θα υποστηρίξει διαχρονικά το επόμενο διάστημα η ΝΔ, να είναι συμβατή με αυτό που υποστηρίζει ο περιφερειακός μας συνδυασμός, οι βουλευτές και οι δημοτικές μας παρατάξεις και έτσι να είμαστε πιο αποτελεσματικο»,υπογράμμισε ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ.




ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ κ. ΣΑΒΒΑ ΧΙΟΝΙΔΗ & ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΠΟΛΥΖΟ

Στη συνέχεια ο Γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ επισκέφθηκε το δήμαρχο Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη, τον οποίο και συνεχάρη για την πανηγυρική επανεκλογή του στο νέο «καλλικρατικό» δήμο Κατερίνης ενώ εξήρε το έργο της δημοτικής αρχής.
Από την πλευρά του ο κ. Χιονίδης ενημέρωσε τον κ. Στυλιανίδη για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι λόγω των χρημάτων που τους χρωστά το κεντρικό κράτος, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό όσον αφορά τον περαιτέρω οικονομικό προγραμματισμό της δημοτικής αρχής.
Ανάλογες ανησυχίες εξέφρασε και ο δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελος Πολύζος σημειώνοντας παράλληλα ότι με τον Καλλικράτη έγιναν πρόχειρες συνενώσεις που δημιούργησαν χρεωμένους δήμους με πολλά λειτουργικά προβλήματα.
Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε τη συνδρομή των δημοτικών αρχών ώστε να καταγραφούν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν από το κόμμα της ΝΔ, ώστε να υπάρξουν στοχευμένες προτάσεις για τη λύση τους.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι «η πρόσκληση της ΝΟΔΕ Πιερίας ήταν εξαιρετική τιμή διότι μου δίνει τη δυνατότητα να επανέλθω σ’ ένα νομό με τον οποίο συνδέθηκα από όλες τις ιδιότητες και τα λειτουργήματα που άσκησα όλο το προηγούμενο διάστημα ως Υπουργός ή Υφυπουργός, σε τρία προηγουμένως Υπουργεία. Μου δίνεται σήμερα, με άλλη ιδιότητα, η δυνατότητα να επικοινωνήσω με τον κόσμο της Πιερίας και με αυτό το κομμάτι της Μακεδονίας μας, να ακούσω εκ νέου τις προσεγγίσεις και τους προβληματισμούς διαφόρων επαγγελματικών ομάδων και κυρίως τις ανησυχίες αλλά και τις επιδιώξεις του συνδυασμού μας στην Περιφέρεια, της Αντιπεριφερειάρχη και των δημάρχων του Νομού και αυτό είναι και η πυξίδα των αποφάσεων που θα παρθούν κατά τη διαμόρφωση του πολιτικού μας προγράμματος, το επόμενο διάστημα. Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε ενδελεχώς τις προηγούμενες ώρες και να καταλήξουμε σε ορισμένα συμπεράσματα. Η νομαρχιακή Επιτροπή ουσιαστικά αναλαμβάνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

ΝΕΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ο κ. Στυλιανίδης αναφερόμενος στο κόμμα της ΝΔ έκανε λόγο για μία ΝΔ, ανασυνταγμένη, αναδιοργανωμένη που κάνει μία νέα εκκίνηση η οποία σηματοδοτήθηκε από τη μετακόμιση την προχθεσινή στα καινούρια της γραφεία, από την αναδιοργάνωσή της, μετά το τελευταίο συνέδριο, και βεβαίως από τη διαδραστική της λειτουργία που εγκαινιάστηκε με το νέο πόρταλ που τίθεται αυτές τις ημέρες σε λειτουργία».
«Στο πλαίσιο αυτό της ανασύνταξης, τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, η Γραμματεία Προγράμματος παρουσίασε τη μεθοδολογία και τον τρόπο που θα δουλέψει το επόμενο διάστημα.
Μιλήσαμε για τρεις κύκλους εργασιών:
Α. ο ένας εκ προσωπικοτήτων. Δημιουργούμε δηλαδή έναν κύκλο ανθρώπων που ξεπερνά τα στενά κομματικά όρια. Καλούμε επιτυχημένους ανθρώπους από την κοινωνία, την αγορά την ακαδημαϊκή κοινότητα, τεχνοκράτες του δημόσιου ή του ιδιωτικού τομέα , τεχνοκράτες που ζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, να συμβάλουν με τη γνώση και την εμπειρία τους στην επεξεργασία καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν πτυχές ενός σύγχρονου, κυβερνητικού προγράμματος.
Β. Ο δεύτερος κύκλος είναι ο κύκλος των θεματικών προγραμμάτων. Δημιουργούμε, δηλαδή, δεκαπέντε συν τρεις θεματικές ενότητες που παρακολουθούν τα αντίστοιχα πεδία των Υπουργείων και οι οποίες ομάδες εργασίας είναι ανοιχτές, στελεχώνονται με εξαίρετους επιστήμονες , πολιτικούς, παλιούς και έμπειρους και σύγχρονους τεχνοκράτες. Θα επιδιώξουν αυτές οι ομάδες να δουλέψουν προτάσεις για την ανάπτυξη θεματικών προγραμμάτων σε όλους τους βασικούς τομείς (Παιδεία, Υγεία, Δημόσια Διοίκηση, Αποκέντρωση, Εξωτερική Πολιτική, Άμυνα κ.α). Αυτή η ομάδα των ανθρώπων που θα εργαστούν είναι ανοιχτή και σε προτάσεις. Εγκαινιάζουμε τη λειτουργία ενός διαδραστικού μοντέλου λειτουργίας του κόμματος, όπου ο κάθε πολίτης, η κάθε ένωση, η κάθε ομάδα πολιτών, θα έχει τη δυνατότητα να στείλει μέσα από το πόρταλ της ΝΔ τις θέσεις του για τα ζητήματα που το αφορούν. Θέσεις, κριτικές, προτάσεις, νέες ιδέες οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο υπό εξέταση υλικό και θα επηρεάσουν την τελική πρόταση κυβερνητικού προγράμματος που θα διαμορφώσουμε.
Γ. Ο τρίτος κύκλος είναι ο κύκλος των περιφερειακών προγραμμάτων.
Συνδέεται άμεσα με τις περιφερειακές οργανώσεις που θα λειτουργήσουν κάτω από τη νομαρχιακή μας επιτροπή. Εκεί οι συμπολίτες που έχουν διακριθεί και έχουν επιλεγεί από τους συναδέλφους να τους εκπροσωπήσουν στις επαγγελματικές ενώσεις, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν για να δώσουν την άποψή τους για το τι πρέπει να γίνει στο νομό ή στο δήμο που ζουν. Έτσι το πρόγραμμα που θα εκπονηθεί σε περιφερειακό επίπεδο θα αφορά τα κεντρικά ζητήματα της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, τα ζητήματα του νομού και βεβαίως τα ζητήματα του κάθε δήμου.
Καλώ λοιπόν αξιόλογα στελέχη ή επαγγελματικούς κλάδους που ενδιαφέρονται να έρθουν σε άμεση επικοινωνία μαζί μας και να συνεργαστούν μαζί μας για να μπορέσουμε η τελική μας πρόταση να συμπεριλαμβάνει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία και η τοπική αγορά».

Όσον αφορά την πολιτική κατάσταση στη χώρα ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται σε μία δύσκολη στιγμή η οποία όμως δεν έχει να κάνει μόνο με τις στρεβλώσεις και τις αδυναμίες του δικού μας οικονομικού συστήματος ή με λάθη διαχρονικής ή διακομματικής ευθύνης. Έχει να κάνει και με τις γενικότερες διεθνείς συνθήκες. Τώρα μπορεί να δει κανείς ανάγλυφα ποιες πολιτικές δυνάμεις μπορούν να δώσουν λύσεις ή ποιες μπορούν να οξύνουν τα προβλήματα.
Η κυβέρνηση έχασε πολύτιμο χρόνο. Έπεσε σε απόλυτη απραξία για 6-7 μήνες οδηγώντας ενσυνείδητα τη χώρα στην εποπτεία του διεθνούς νομισματικού ταμείου. Άνοιξε την κερκόπορτα της Ευρωζώνης σε έναν διεθνή οικονομικό οργανισμό και εγκατέλειψε το δικαίωμα που τους έδωσε ο ελληνικός λαός ν’ αποφασίζει για το μέλλον του τόπου».

«Η Ελλάδα ξανααντιμετώπισε φτώχεια και τη νίκησε γιατί προστάτευσε του Έλληνες. Διότι οι Έλληνες δεν έχασαν ποτέ ούτε την αξιοπρέπειά τους, ούτε την υπερηφάνεια τους. Κατάφεραν να παλέψουν τη φτώχεια γιατί δεν εκχώρησαν ποτέ Εθνική κυριαρχία. Και εδώ αυτή η κυβέρνηση, χωρίς να θέλω να την κατηγορήσω, γιατί πιστεύω ότι όλοι μέσα στο κοινοβούλιο είμαστε εξίσου πατριώτες, στην πρώτη της δήλωση είπε ότι θα είμαστε μία χώρα περιορισμένης Εθνικής κυριαρχίας. Όταν κάνεις αυτή την παραδοχή με το καλημέρα σας., με τη ψυχή μετά αυτός ο λαός ν’ αντισταθεί σ’ αυτά που ακολουθούν. Δεν θα σώσουμε την Ελλάδα διαλύοντας τους Έλληνες. Θα σώσουμε την Ελλάδα σώζοντας τους Έλληνες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Στυλιανιδής υπογραμμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ εφάρμοσε ένα εντελώς εσφαλμένο μείγμα οικονομικής πολιτικής. Συγκεκριμένα ο πρώην Υπουργός έκανε λόγο για: «καμία στοχευμένη αποκρατικοποίηση, καμία αξιοποίηση περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που αγγίζει τα 300δισ. ευρώ ενώ, όπως τόνισε, έδιωξε το 15% της ρευστότητας στο εξωτερικό και τώρα κοιτά να μαζέψει αυτά τα χαμένα λεφτά από τις περικοπές του 13ου και 14ου μισθού και τις περικοπές των επιδομάτων και των μισθών. Υπήρχε άλλος δρόμος. Από τον Ιούνιο του 2010 ο Αντώνης Σαμαράς περιέγραψε την στρατηγική της ελπίδας με τρόπο στοιχειοθετημένο, κοστολογημένο και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ένα υπεύθυνο κόμμα της σύγχρονης ελληνικής κεντροδεξιάς που πιστεύει ότι σε λίγο καιρό θα κληθεί να ξανακυβερνήσει, θα πρέπει, αντί να εγκλωβίζεται μόνο σε επικοινωνιακά τερτίπια, να μπορεί σήμερα στον μέσο Έλληνα που δοκιμάζεται να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Έτσι μόνο θα πείσουμε του Έλληνες ξανά και αυτό πρέπει να το προετοιμάσουμε».

ΔΙΟΔΙΑ: «ΕΝΑ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ»
Αναφερόμενος στο κίνημα των πολιτών εναντίον των διοδίων ο κ. Στυλιανίδης τόνισε: «Το κίνημα αυτό εκφράζει την αγανάκτηση πολιτών οι οποίοι είδαν να θίγονται βασικά δικαιώματα ελεύθερης διακίνησης επειδή το κράτος ή οι εταιρείες δεν σεβάστηκαν συμβάσεις και νόμους. Η ρίζα του κακού είναι η απόφαση που πάρθηκε επί ΠΑΣΟΚ και Νάσου Αλευρά να δοθεί στις εταιρείες να φτιάξουν , αυτό που φτιάξανε χωρίς όμως οι εταιρείες, σε πολλές περιπτώσεις, όπως και στην περιοχή σας, να δεσμευτούν ότι θα εξυπηρετήσουν με παραδρόμους ή με κάρτα τους ντόπιους. Οι αποφάσεις πάρθηκαν επί ΠΑΣΟΚ, η περίοδος υλοποίησης ακουμπά και τη ΝΔ. Επί ΝΔ έγιναν δυναμικές παρεμβάσεις από τα στελέχη της Πιερίας στον αρμόδιο Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ για να βρεθεί μία λύση, έστω και εκ των υστέρων. Επειδή ακριβώς ασκήθηκε αυτή η πολιτική πίεση μπλοκαρίστηκε η λειτουργία των διοδίων του Αιγινίου. Το κράτος, από τη στιγμή που δεν κάλυψε τους πολίτες όταν έπρεπε, θα πρέπει να τους καλύψει τώρα. Το κίνημα εναντίον των διοδίων δικαιολογείται και βέβαια εκπέμπει ένα πολιτικό σήμα και η αντιπολίτευση σήμερα , η ΝΔ , λέει ότι η κυβέρνηση αυτό το σήμα πρέπει να το λάβει υπ’ όψιν της και να δώσει λύση. Δε νομιμοποιούμε αυτοδικίες αλλά ένα ευνομούμενο κράτος θα πρέπει να προστατέψει τους πολίτες του».

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΟΡΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»
Για την απελευθέρωση των μεταφορών: «Ως Υπουργός Μεταφορών αντιστάθηκα σε μεγάλα συμφέροντα που ήθελαν να εκφυλίσουν την αξία των αδειών για να εγκαθιδρύσουν στην Ελλάδα ολιγοπώλεια. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδίωξε αιφνιδιαστικά, δίνοντας άλλο περιεχόμενο στον όρο απελευθέρωση, να απαξιώσει τις άδειες. Δεν είμαστε αντίθετοι στην απελευθέρωση των τιμών και στο εκσυγχρονισμό του επαγγέλματος αλλά δεν δεχόμαστε 33 χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες να γίνουν άνεργοι ή υπάλληλοι ολίγων μεγάλων συμφερόντων γι’ αυτό και δώσαμε μάχη χαρακωμάτων στη Βουλή για συγκεκριμένα άρθρα για να διασώσουμε το χρόνο προσαρμογής και άλλα εύλογα αιτήματα του κλάδου».
Για τον αντικαπνιστικό νόμο: «Οι παλινωδίες της κυβέρνησης που τι μία αναιρεί και την άλλη αναιρεί περίπου τον αντικαπνιστικό νόμο ώσπου έρχεται ο πρωθυπουργός και τον επιβάλλει αποτελεί έλλειψη σοβαρότητας. Δεν είμαστε των άκρων. Πρέπει να δίδεται η δυνατότητα στον επαγγελματία να αποφασίσει. Ο έξυπνος επαγγελματίας ξέρει που θα προσανατολιστεί».
«ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΩΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ»
Για τις δημοσκοπήσεις: «Όταν χάσαμε την κυβέρνηση ως παράταξη το 1981, την ανακτήσαμε μετά από μία δεκαετία περίπου. Όταν τη χάσαμε το 1994, την ανακτήσαμε επίσης μετά από μία δεκαετία περίπου. Τώρα την χάσαμε πριν από ενάμιση χρόνο από λάθη μας, τα οποία αναγνωρίσαμε και κάναμε και την αυτοκριτική μας και μέσα σε ενάμιση χρόνο ξαναμπήκαμε πρωταγωνιστικά στο παιχνίδι, μειώνοντας δημοσκοπικά τη διαφορά μας από το ΠΑΣΟΚ από τις 15 μονάδες στις 3,5 και πραγματικά, αν λάβουμε υπ ‘όψιν την κάλπη των περιφερειακών εκλογών της πρώτης Κυριακής που συμμετείχαν όλα τα πολιτικά σχήματα, στις 2 μονάδες. Αυτό αποτελεί ανάταξη και μάλιστα γρήγορη της ΝΔ. Ωστόσο η εξουσία για τη ΝΔ δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μέσο για να εφαρμόσει μία σύγχρονη πολιτική που αφορά τους Έλληνες πολίτες και την οποία δεν εφάρμοσε δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ το οποίο πήρε ισχυρή εντολή από το λαό και την παρέδωσε στον Στρος Καν και την τρόικα. . Το θέμα δεν είναι να γίνουμε κυβέρνηση αλλά να γίνουμε σωστή κυβέρνηση».

Ο κ. Στυλιανίδης συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της ΔΑΚΕ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα όπου είχε τη δυνατότητα να ακούσει τα ζητήματα που αφορούν τους επιμέρους επαγγελματικούς κλάδους αλλά και να αναπτύξει τις θέσεις της ΝΔ για τα ζητήματα αυτά.


Γραφείο Τύπου
ΝΟΔΕ Πιερίας