Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τελέσθηκε το μνημόσυνο του Χριστόδουλου



Μνημόσυνο τριών ετών από το θάνατο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τελέσθηκε σήμερα στο ναό της «Παναγίτσας» Φαλήρου, όπου ο μακαριστός είχε υπηρετήσει στις αρχές του εκκλησιαστικού του βίου.

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προεξήρχε της τελετής, ενώ παρόντες ήταν δεκάδες μητροπολίτες αλλά και πλήθος πιστών που παρακολούθησαν την τελετή με συγκίνηση.

Για τη ζωή, το έργο και τα οράματα του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, μίλησε ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος.

Μεταξύ άλλων επισήμανε «εδώ ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, υπηρέτησε επί μία δεκαετία , από το 1963 έως το 1974, προτού γίνει επίσκοπος, ως ιεροκήρυκας και προϊστάμενος του ναού. Ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ήταν παράδειγμα. Ιερουργούσε με παραδειγματικό τρόπο. Παραδειγματικός ήταν και στον ιερό άμβωνα τον οποίο κόσμησε με την πλατειά νομική και θεολογική αλλά και την κοινωνική του γνώση. Ήταν πολέμιος της παγκοσμιοποίησης, διώκτης του ανθελληνισμού και της προσπάθειας αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και του ΄Εθνους μας.

Επικοινώνησε καρδιακά με το λαό μας . Οι Έλληνες τον θυμούνται με νοσταλγία, τον αναζητούν ως αγάπη γιατί ο Χριστόδουλος δεν πέρασε απαρατήρητος», είπε μεταξύ άλλων, ο μητροπολίτης Σάμου.

Πηγή: www.zougla.gr