Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Αποκάλυψη Θανάση για ΠΑΕ ΠΑΟ

Το Δ.Σ. του Παναθηναικού ανέδειξε προσωρινό πρόεδρο τον Τζόνι Βεκρή, όμως την είδηση της ημέρας έβγαλε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που για πρώτη φορά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει την ΠΑΕ η οικογένειά του.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έριξε «βόμβα» για την ΠΑΕ, τονίζοντας πως η οικογένειά του μπορεί να αναλάβει, αλλά με τους δικούς της όρους: «Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους να μην αναλάβει. Χωρίς σύμπνοια και αγάπη, με το χέρι στην καρδιά, χωρίς αυτά δεν μπορείς να προχωρήσεις. Είτε τον παίρνουμε τον Παναθηναϊκό εμείς και κάνουμε ό,τι πιστεύουμε, είτε δεν τον παίρνουμε. Βάζουμε λεφτά στην ομάδα χωρίς να σκεφτόμαστε αν θα είναι ζημιογόνος ή όχι. Στο μπάσκετ 12-15 χρόνια μάς έχει στοιχίσει πάνω απο 200 εκατ. ευρώ. Ξέρουμε πως τα χάνουμε, αλλά για την αγάπη μας τα βάζουμε. Για αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Πέντε ευρωπαϊκά και τόσα πρωταθλήματα»!



Ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και επανέλαβε πάνω από δέκα φορές την ατάκα «με το χέρι στην καρδιά», ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος του γκρεμού: «Βοηθήστε! Ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος του γκρεμού. Σας το λέω ειλικρινά. Πρωτόγνωρη η κατάσταση. Διαφωνώ με τον υπηρεσιακό πρόεδρο. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα αναλάβει ένας υπηρεσιακός παράγοντας.

Άκουσα τον κύριο Πολέμη. Είπε θετικά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός για να διοικηθεί θέλει έξυπνες κινήσεις και να είναι συγκαταβατικός σε ορισμένες καταστάσεις. Είπαμε πως πρέπει να μπει υπηρεσιακός παράγοντας, αλλά εγώ δεν συμφωνώ. Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός. Έχει ιστορία 100 χρόνων. Πρέπει να τον βοηθάμε ουσιαστικά. Δεν είναι σωστό ο υπηρεσιακός. Βγήκε η απόφαση παμψηφεί. Ξέρω πρόσωπα και πράγματα και δεν μπορώ να διανοηθώ πως θα αναλάβει ένας υπηρεσιακός παράγοντας. Υπάρχει όμως μεταγραφική περίοδος.

Ο Παναθηναϊκός είναι στο χείλος του γκρεμού. Πρέπει να τον βγάλουμε από αυτή την κατάσταση, από το τέλμα. Πρωτόγνωρη η κατάσταση. Το λέω με το χέρι στην καρδιά. Τον πονάω. Έχω δώσει τη ζωή μου για αυτή την ομάδα. Είναι σε δύσκολη κατάσταση. Οι λεγόμενοι λεφτάδες πρέπει να βοηθήσουμε.

Για το αν είναι ανταγωνιστικός με τον Ολυμπιακό: Μία νίκη και μία ισοπαλία. Το οικονομικό είναι το δύσκολο. Άλλοι βλέπουν τον Παναθηναϊκό ως διαφήμιση, άλλοι με την καρδιά τους και άλλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη. Μπράβο στον Πατέρα που είχε πει ότι δεν πρέπει να μείνει ακέφαλος ο Παναθηναϊκός».





Βεκρής μέχρι νεωτέρας...
Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επέλεξε τον Τζόνι Βεκρή ως προσωρινό πρόεδρο της ΠΑΕ μέχρι τις 17 Ιανουαρίου. Ο νέος πρόεδρος του Παναθηναϊκού κατά την έξοδό του από τα γραφεία της ΠΑΕ εξέφρασε την αισιοδοξία του: «Πάντα είμαι αισιόδοξος όταν μιλάμε για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Έχει υπάρξει απόφαση από προηγούμενο ΔΣ. Μπορούμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο το είχε προβλέψει ο Νικόλας Πατέρας. Έχει αποφασισθεί τι μεταγραφές θα γίνουν. Από εκεί και πέρα, εάν ο προπονητής και οι κκ. Αντωνίου και Φρέιτας έχουν την άποψη ότι θα πρέπει να γίνουν μεταγραφές θα πρέπει να γίνει εισήγηση στο ΔΣ».

Πολέμης: «Πάντα υπάρχουν προβλήματα»

Μετά τον νέο πρόεδρο του Τριφυλλιού, δηλώσεις έκανε ο Αδαμάντιος Πολέμης, αναλύοντας τους λόγους που δεν θέλησε να αναλάβει αυτός τα ηνία: «Η παραίτηση του Πατέρα έγινε ξαφνικά. Με μια ακέφαλη ΠΑΕ όλοι κοιτάξαμε πώς θα βοηθήσουμε την ομάδα. Πρότειναν εμένα. Είναι κάτι που δεν είχα σκεφτεί ποτέ να αναλάβω την προεδρία. Χρειάζεται αρκετή σκέψη και ωριμότητα. Η αγάπη μας για τον Παναθηναϊκό μας έχει φέρει εδώ. Ίσως αν δούλευα να το έκανα και με ένα διαφορετικό στιλ από προηγούμενα χρόνια. Ένα μεγάλο αρνητικό για το αξίωμα αυτό είναι η δημοσιότητα. Είναι κάτι που δεν θα το άντεχα γιατί -μέχρι τώρα- έχω ζήσει διαφορετικά. Αυτά τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να γίνουν μέσα σε δύο ημέρες. Θα ήταν κάτι ανεύθυνο. Θα ήθελα πρώτα να εργαστώ για δύο εβδομάδες με τον κ. Γόντικα και να μαζέψουμε πληροφορίες».

Για την περσινή και φετινή σεζόν: «Είμαστε σε ένα στάδιο διαφορετικό πριν από αυτό που υπήρχε πριν από 2,5 χρόνια. Υπήρχε ενθουσιασμός και χρήματα που τόσα δεν υπήρχαν ποτέ σε άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Καλώς ή κακώς αυτά τελείωσαν. Στις προθέσεις των μετόχων δεν είναι να βάλουν κι άλλα χρήματα. Πάντα πρέσβευα ότι δεν μπορείς να βάλεις λεφτά σε κάτι που είναι ζημιογόνο.

Όποιος έχει μετοχές του Παναθηναϊκού είναι για την αγάπη του για την ομάδα. Πάντα χάνει χρήματα. Ιδίως με τις νέες εξελίξεις, πρέπει να κοιτάξουμε να ισοσκελίσουμε τα έσοδα με τα έξοδα. Έχουμε αρκετά χρήματα για να βγάλουμε τη σεζόν, αλλά όμως τι θα κάνουμε την επόμενη;

Εσείς λέτε ότι βιώνει την πιο δύσκολη στιγμή της πορείας του. Υπάρχουν πάντα προβλήματα που μπορούν βγουν στην επιφάνεια, βέβαια αυτά μπορείς τα δεις και πριν αυτά βγουν στη δημοσιότητα. Έχουμε κρίση. Τώρα ξέρω ότι όσα χρήματα βάλεις χάνονται. Όλοι θέλουμε μεγάλες μεταγραφές και μεγάλα ονόματα στην ομάδα. Πρώτα από όλα όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε να μην πτωχεύσει η εταιρεία. Το οικονομικό το βρίσκω πολύ σημαντικό. Οι φίλαθλοι μπορεί να μη θέλουν να το ακούν, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Αυτό είναι το σημαντικό».

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/124518-Αποκάλυψη-Θανάση-για-ΠΑΕ