Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Η αλεπού 100 και τα αλεπουδάκια 101

Πάντοτε ακούγοντας τον κύριο Πολύζο - την αποκαλούμενη αλεπού των εκλογών - να διατυμπανίζει ότι έκανε έργα αξίας 5,5 δις δρχ στα 6,5 χρόνια δημαρχίας του(όντως τα έκανε), είχα την περιέργεια να μάθω πόσα έργα και τι χρήματα διαχειρίστηκε η σημερινή δημοτική αρχή.
Ήταν κάτι που δε το είχαμε μάθει,μιας και η σημερινή Δημοτική Αρχή κρατάει πάντα χαμηλούς τόνους(δεν είναι πάντα καλό) και δε διατυμπανίζει προς τιμή της τα όσα πέτυχε να δημιουργήσει με πολύ δουλειά και λίγα λόγια,σε αντίθεση πάντα με τον σημερινό υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ,ως προς τα λόγια.
Γιατί και εκείνος δούλεψε τότε.
Ζήτησα λοιπόν τα στοιχεία και μου τα έδωσαν για την περίοδο 2004-2010.
Το συμπέρασμα είναι και θα το διαπιστώσετε μόνοι σας ότι ξεπέρασαν τον κύριο Πολύζο στα ίδια περίπου χρόνια,κάτι που δε το ήξερα κι αιφνιδιάστηκα ευχάριστα.
Καταρρίφθηκε λοιπόν ο μύθος του Πολύζου με τα 5,5 δις,από μεγαλύτερα νούμερα.
18.143.232,83 € είναι περισσότερα από 6.180.000.000 δις δρχ για τα αλεπουδάκια.
Δηλαδή γύρω στα 700.000.000δρχ επιπλέον και το κυριότερο, με μηδενικά χρέη,σε δυσκολότερους οικονομικά καιρούς και με κόντρα τον ίδιο τον κύριο Πολύζο όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι σε πολλές περιπτώσεις,ο οποίος τους έκοψε επιπλέον χρηματοδοτήσεις και προγράμματα.
Αυτό το τελευταίο είναι κοινό μυστικό στον Κολινδρό.
Το ξέρουν όλοι οι νυν σύμβουλοι και δε το κρύψανε άλλωστε.
Φαντάζομαι ότι κάτι τέτοια νούμερα μπορεί να έκανε κι ο κύριος Καλύβας,αλλά δεν έχω στοιχεία στα χέρια μου για να το ισχυριστώ.
Αν θέλει ο ίδιος μπορεί να μας τα στείλει,να τα αναρτήσουμε.
Άρα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Κολινδρός κάνει Δημάρχους κι όχι οι Δήμαρχοι τον Κολινδρό.
Γι' αυτό έλεγα και το πιστεύω φυσικά ότι μπορούμε μόνοι μας να πετύχουμε όσα θα πετύχουν όλοι οι άλλοι μαζί,διότι είμαστε από άλλο μαντέμι,δίχως να υποτιμώ συνανθρώπους μας άλλων Δήμων.
Κι αυτό πάντοτε να το θυμόμαστε ότι αν γίνει στο μέλλον κι όποιον μας βάλουν για Δήμαρχο.
Όπως να θυμόμαστε συνεχώς,την κατάφωρη αδικία που υποστήκαμε ως Κολινδρός και αφενός μας έκλεψαν μια έδρα που μας ανήκε κι αφετέρου μαζί με άλλους πέντε έξι ακόμη ιστορικούς και παλιούς Δήμους Πανελλαδικά,προσπαθούν να μας αποτελειώσουν με τα διαφόρου είδους διλήμματα που μας βάζουν.
Δε λέω ότι γίνονται όλα εσκεμμένα,αλλά γίνονται.
Κι αυτό δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι.

(Κλικάρετε πάνω στις εικόνες για μεγένθυση)