Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Και έτσι.... αλλά και αλλιώς...

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετες ειδήσεις από την ίδια πηγή διάβασα σήμερα το πρωί.
Διαβάστε τη μία:

Στα 6οο ευρώ η πρώτη "καμπάνα" για το κάπνισμα.

Η πρώτη «καμπάνα» για παράβαση του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος,
επιβλήθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία στο Βόλο. Αιτία του προστίμου, ύψους 600 ευρώ, ήταν η μη συμμόρφωση καταστηματάρχη στις προδιαγραφές που ορίζει ο Νόμος 3868/2010 και αφορούν την ύπαρξη τσιγαροθηκών στα τραπέζια του καταστήματος, καθώς και η έλλειψη βιβλίου αναφορών, όπως υποχρεούται.
Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης, τα μέλη του οποίου προγραμματίζουν κινητοποιήσεις εντός του Οκτωβρίου.



Διαβάστε και την άλλη:

Επιστρέφουν τα σταχτοδοχεία σε καφετέριες και ταβέρνες της Ροδόπης.

Αυτή την απόφαση πήραν οι επαγγελματίες, προκειμένου να ανακόψουν την πτώση του τζίρου στα μαγαζιά τους, καθώς τον είδαν και κάποιες φορές να μηδενίζεται.

«Όποιος από εμάς δεχθεί καταγγελία, πήραμε την απόφαση εκείνη τη στιγμή να κλείσουμε τα μαγαζιά μας όλοι και να επισκεφθούμε τις τοπικές αρχές και να παραδώσουμε τα κλειδιά και τις άδειες των καταστημάτων μας», σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού-Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αργύρης Αργυρόπουλος.
Μάλιστα ο κ. Αργυρόπουλος έκανε και την πρόταση να λειτουργήσουν καταστήματα για καπνιστές και για μη καπνιστές, κρίνοντας ότι αυτό είναι και το πιο δίκαιο για όλους.


Πηγή: http://news.ert.gr/el/topikes-eidiseis/bolos/41696-sta-6oo-eyro-i-proti-kampana-gia-to-kapnisma