Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Μπουμπάρ Κουλιντρινό

Μπουμπάρ Κουλιντρινό
------------------------------------
Αγουράζουμι μια σκωταριά μαζί μι τα νεφρά κι τα γλυκάδια κι τη βράζουμι στου τζέτζερη πολύ καλά.
Όσο τ'βράζουμι τ'ξαφρίζουμι.
Αφού τ'βράσουμι τ'ψιλουκόβουμι ή χουντρουκόβουμι σε μικρότερα κομματάκια(θέμα γούστου).
Παίρνουμι δυο τρία ματσάκια κρομμυδάκι φρέσκο,ένα ματσάκι μαϊντανό,τα πλένουμι,τα ψιλοκόβουμι και τα βάζουμι σε ένα τζέτζερη μι λάδι ιλιάς απ΄του Γκαζνίτς και τα τσιγαρίζουμι.
Ρίχνουμι άλας κ'πιπέρ κι μιτά ρίχνουμε κι τ'σκωταριά.
Ανακατεύουμι κι ρίχνουμι ρύζ κι λίγου νιράκι,για να πάρουν μια βράσ κι συγχρόνους ανακατεύουμι.
Παίρνουμι τη σκέπη και τη πλένουμι μι νιρό κι ξύδ τοπ.
Πολύ καλά γιατί αλλιώς βρουμάει.
Αφού πλυθεί πολύ καλά τη κόβουμι σι μικρότιρα κμμάτια,στου μέγιθος της παλάμης της κάθε νοικουκυράς.
Παίρνουμι τη γέμισ απ τη κατσαρόλα,γιμίζουμι τα κμμάτια της σκέπης και τα τυλίγουμι μι την ίδια.
Τα βάζουμι σι ταψάρ χωρίς λάδ.
Αν περισσέψ γέμιση τη τλίγουμι πάλι λίγου λίγου σι αλουμινόχαρτου κι μιτά στου ίδιου ταψάρ.
Απαναθιώ βάζουμι κμμάτια βούτυρου ή λίγδα κι λίγου νιρό στου ταψάρ κι τα ψήνουμι ώσπου να ρουδίσουν για να ψηθούν καλά.
Έτοιμα κι ουρίστι να φάμει.
Η Κουλιντρινός Μαμαλάκς.


Για τον φίλο μας "του σκασμένου" που το ζήτησε.
Για να μεταφράσουμε τη συνταγή στα Κολινδρινά χρειάστηκαν τρία άτομα και πάλι τα σημαδέψαμε μόνο.
Πολύ δύσκολα...δεν είχαμε και τη πεθερά να μας τα λέει...