Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Ντροπιαστική η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης - «Γαλάζια» κοπτοραπτική στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Politico

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη σημερινή αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών για τον κ. Μητσοτάκη

Η σημερινή αποκάλυψη της "Εφημερίδας των Συντακτών" σχετικά με τα παρακάλια Μητσοτάκη σε Μέρκελ και Σολτς για να μειωθούν οι συντάξεις, δείχνει τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει ο αρχηγός της Ν.Δ. 
Δεν περιμέναμε να φτάσει σε τέτοια επίπεδα γελοιότητας και υπονόμευσης των συμφερόντων της χώρας. 
Είναι πραγματικά ντροπιαστική η εικόνα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Οι αθλιότητες αυτές εκθέτουν τη χώρα μας διεθνώς.



«Γαλάζια» κοπτοραπτική στη συνέντευξη Μητσοτάκη στο Politico

Πλήθος ερωτημάτων γεννούνται από την «περίεργη» παράλειψη της ΝΔ να αναφέρει στη σχετική της ενημέρωση το πιο «καυτό» ίσως σημείο της συνέντευξης που παραχώρησε στο Politico ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Συγκεκριμένα, τα βασικά θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Μητσοτάκης, ήταν η  ρύθμιση του χρέους, το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, το μεταναστευτικό, αλλά και το Σκοπιανό. Ωστόσο, από το «γαλάζιο» δελτίο Τύπου «εξαφανίστηκε» μια δήλωση – φωτιά του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με την οποία «υπάρχει φόβος για ‘περιφερειακές αναταραχές’ στην ελληνική Μακεδονία, όπου οι αυτονομιστικές δυνάμεις μπορούν να δουν τη συμφωνία ως πρόσκληση για να οργανωθούν».
«There’s fear of “regional unrest” in Greek Macedonia, where separatist forces may see the deal as an invitation to get organized», φέρεται να δήλωσε στο Politico ο κ. Μητσοτάκης.
Υπάρχουν αυτονομιστικές δυνάμεις στη Μακεδονία, οι οποίες μάλιστα είναι ικανές να προκαλέσουν περιφερειακές αναταραχές; Τι ακριβώς σημαίνει αναταραχές; Εμφύλια σύγκρουση για διαμελισμό της χώρας για παράδειγμα; Ποιες είναι αυτές οι δυνάμεις; Σχετίζονται με τα περί σύστασης κόμματος τύπου Λίγκας του Βορρά;
Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ οφείλει άμεσα να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την πρωτοφανή δήλωση Μητσοτάκη. Είναι η πρώτη φορά που έλληνας πολιτικός αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει πιθανότητα εμφάνισης αυτονομιστικού κινήματος στη Βόρεια Ελλάδα.
https://www.altsantiri.gr/parapolitika/galazia-koptoraptiki-sti-synenteyxi-mitsotaki-sto-politico/