Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας σε παρεμβάσεις της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας

 Επίσκεψη σε παρεμβάσεις που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία
Μαυρίδου, μαζί με τον Προϊστάμενο της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επιθεώρησε εξελισσόμενες εργασίες της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που αφορούν παρεμβάσεις συντήρησης ασφαλτοτάπητα στη 2η επαρχιακή οδό από Τρίλοφο-Ρυάκια και στην 3η επαρχιακή οδό από Κατερίνη-Π.Κεραμίδι-Εξοχή, που  έχουν υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας, στο πλαίσιο του έργου ΄΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΣΥΝΘΗΚΩΝ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΣΤΗΝ  2η & 3η  ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ  ΟΔΟ ΄΄ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΕΡΓΟΥ:  290.400,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24% ).


«Σε καθημερινή βάση η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, δίνοντας προτεραιότητα σε έργα υποδομής και σε παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την ασφαλή κυκλοφορία, υλοποιεί σημαντικές εργασίες μέσω των έργων που διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της Πιερίας, με σκοπό  και την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μεσούσης της θερινής περιόδου» επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας  στη 2η και 3η επαρχιακή οδό -αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας- οι προβλεπόμενες εργασίες για την κατασκευή του  έργου αφορούν: εκσκαφές, κρασπέδωση, κατασκευή  επενδεδυμένων ρείθρων,εργασίες εξυγίανσης καταστρώματος οδού καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης οδού και αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα.

  
Αναλυτικότερα, στο έργο ΄΄ΒΕΛΤΙΩΣΗ  ΣΥΝΘΗΚΩΝ  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  ΣΤΗ  2η & 3η  ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ  ΟΔΟ ΄΄ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΕΡΓΟΥ:  290.400,00 €  ( με  Φ.Π.Α. 24% ) προβλέπεται μεταξύ άλλων, τοποθέτηση κρασπέδων εντός των ορίων του οικισμού  Άνω Άγιο Ιωάννη στη 2η επαρχιακή οδό Κατερίνης Ρυακίων σε μήκος 500,00μ. καθώς και τσιμεντόστρωση για τη δημιουργία πεζοδρομίου, ώστε να οριοθετηθεί ο δρόμος και να εξασφαλισθούν ασφαλείς συνθήκες κυκλοφορίας για πεζούς και οχήματα. 


Επίσης, θα κατασκευασθούν επενδεδυμένα  ρείθρα απορροής ομβρίων μήκους περίπου 580μ, σε σημεία με μεγάλες κλείσεις και κλειστές στροφές τα οποία θα υποδειχθούν από την υπηρεσία, για την προστασία του καταστρώματος της οδού.