Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018

Συνδεδεμένο μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) των Ηνωμένων Εθνών είναι από τις 8 Ιουνίου ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης.
Με επιστολή του, προς την Πρόεδρο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης - Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ κα Βούλα Πατουλίδου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, γνωστοποιεί ότι ο Ο.Τ.Θ. συμπεριλαμβάνεται πλέον στα Συνδεδεμένα μέλη του UNWTO και στην 23η Γενική Συνέλευσή του που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά στην Ρωσία, θα επικυρωθεί η ένταξη του Οργανισμού Τουρισμού στην αντίστοιχη Γραμματεία για τα Συνδεδεμένα μέλη του.

Ο Αν. ΓΓ του UNTWO κ. Jaime Alberto Cabal Sanclemente που υπογράφει την επιστολή εκφράζει την ικανοποίησή του προς τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην ειδική υπηρεσία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. «Τα συνεργαζόμενα μέλη του προγράμματος» , σημειώνει , « αναγνωρίζουν τις μεγάλες προοπτικές συνεργασίας με τον Οργανισμό σας για τη δημιουργία παγκόσμιου βιώσιμου πλούτου μέσω βελτιωμένων γνώσεων, δεοντολογικών και υπεύθυνων αρχών και κοινών πρωτοβουλιών στον τομέα του τουρισμού ».

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στον χάρτη  και του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού προσδοκώντας σημαντικά οφέλη απ αυτήν την συνεργασία που προσδίδει μεγαλύτερο κύρος στον Οργανισμό Τουρισμού» τόνισε η Πρόεδρος του Οργανισμού – Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ κα Βούλα Πατουλίδου.

Η ΠΚΜ, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και άλλοι φορείς της πόλης ήρθαν πιο κοντά με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού κατά την διάρκεια υλοποίησης του Προγράμματος για τον Δυτικό Δρόμο του Μεταξιού. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η διοργάνωση τον ερχόμενο Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, της 8ης    Διεθνούς Συνάντησης του UNTWO για τον τουριστικό Δρόμο του Μεταξιού, με την υποστήριξη του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.


*Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί από το 2004 εξειδικευμένο όργανο του ΟΗΕ. Περιλαμβάνει 155 χώρες και πάνω από 350 Συνδεδεμένα Μέλη (Affiliate Members) από τον ιδιωτικό τομέα (π.χ τουριστικά γραφεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και τουριστικές ενώσεις). Έχει έδρα τη Μαδρίτη (βλ Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης)
Ιστοσελίδα UNTWO:  http://www2.unwto.org/