Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΏΝ ΚΤΗΝΟΤΡΌΦΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ "Η ΔΉΜΗΤΡΑ"

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Συλλόγου μας για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας  των συναδέλφων μας Αγροτών,
Κτηνοτρόφων, αλλα και όλων των κατοίκων, καταθέσαμε στις 07/06/2018 Δύο αιτήματα προς την Δημοτική Αρχή Κατερίνης, με πρώτο θέμα, την δημιουργία πρόσβασης στο κομμάτι της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης και μεταξύ των κόμβων α) επαρχιακής οδού Κατερίνης-Νέας Εφέσου, και β) Παλαιάς Εθνικής οδού Κατερίνης-Λαρίσης στο ύψος Ανδρομάχης, και δεύτερο θέμα, την αποκατάσταση και συντήρηση όλων των αγροτικών οδών. 
 Αιτήματά, που κατα την γνώμη μας αφορούν την ασφαλή και ομαλή μετακίνηση των βαρέων και ελαφρών Αγροτικών ελκυστήρων και μηχανημάτων, στους Αγροτικούς, Επαρχιακούς, και Περιφερειακούς δρόμους εντός των ορίων του Δημου και της Περιφέρειας.
 Προηγήθηκε συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο κ. Ντούρο, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Μπάμπη Παπαδόπουλου απο την Δημοτική Παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" ο οποίος συμφώνησε και στήριξε τα δίκαια αιτήματά μας. Απο μέρους του Συλλόγου μας, παραβρέθηκαν οι συνάδελφοι Μιχάλης Δημητρίου Πρόεδρος του Συλλογου, ο Σταθης Ανανιαδης Γραμματέας του Συλλόγου, και Νίκος Μπουγάτσιας μελος του Δ.Σ. του Σ.Α.Κ.Κ..
 Οι Συνάδελφοι έθεσαν προφορικά τα αιτήματά μας στον Ντούρο. 
 Ο Σ.Α.Κ.Κ. ζητάει άμεση λύση στο ζήτημα που προέκυψε στη Νέα Περιφερειακή Οδό μεταξύ των κόμβων (διασταύρωση επαρχ. οδού Κατερίνης/ Νέας Εφέσου) και (Κατερινης/Ανδρομάχης), μιας και η κατασκευή αποκοπτη κυριολεκτικά την άμεση επαφή του Νησελίου με Βόρειες και Βορειοανατολικές περιοχές της πόλης μας. Ως γνωστών, οι παραπάνω περιοχές ανήκουν  κατά  κύριο λόγο στην κατηγορία Π.Υ.Α.Π. (Περιοχές Υψηλής Αγροτικής Παραγωγής), με δεκάδες μονάδες αιγοκτηνοτροφικών-πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, καθώς και άλλων επαγγελματικών μονάδων. 
 Η αποκοπή αυτή καθιστά αδύνατη την άμεση επαφή, την μετακίνηση και την επικοινωνία των Αγροτών, Κτηνοτρόφων, και άλλων επαγγελματιών, ενώ ταυτόχρονα θέτει σε άμεσο κίνδυνο απο πιθανότητες σοβαρών ατυχημάτων, εφόσον ολα τα βαρέα οχήματα με τις πρώτες παραγωγικές ύλες, εξαναγκασμού θα μετακινούνται και θα μεταφέρονται μεσα απο κατοικημένες περιοχές, για να φτάσουν στον κόμβο Ανδρομάχης και απο εκεί στον προορισμό τους, εφόσον η Περιφερειακή Οδός χαρακτηρίζετε, σύμφωνα πάντα με τα οσα μας έχει πληροφορήσει η Τεχνική  Υπηρεσία του Δήμου, ως (κλειστός αυτοκινητόδρομος), πράγμα που καθιστά αδύνατη την χρησιμοποίησή του απο καθε είδους Αγροτικών Ελκυστήρων. 
 Ο Σ.Α.Κ.Κ. (Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης), σε συνεργασία με άλλους συλλόγους και ομάδες κατοίκων των περιοχών, Νησέλι, Μυλαύλακος, Παράδεισος,Πέλεκας, Βατάν, Καταφιώτικα, Ανδρομάχη, Δηλώνει πως θα αγωνιστεί με κάθε μέσο για την επίλυση του προβλήματος, και καλεί όλους τούς κατοίκους και τους συναδέλφους, να ενημερωθούν και να υπογράψουν το κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο θα αποσταλεί και στη Βουλή των Ελλήνων. 
 Επίσης, ο Σ.Α.Κ.Κ., ζητά και απαιτεί απο τους αρμόδιους, την άμεση αποκατάσταση και συντήρηση όλων τών Αγροτικών Οδών, μηδενός εξαιρουμένου, γύρο απο την πόλη της Κατερίνης, οι οποίοι κατ'  κύριο λόγο, εκτός απο την βάναυση και βάρβαρη καταστροφή που υπέστησαν απο την παράνομη ή νόμιμη χρησιμοποίηση τους απο ανάδοχες κατασκευαστικές ιδιωτικές εταιρείες που ανέλαβαν την κατασκευή της Νέας Περιφερειακής Οδού Κατερινης, μεταφέροντας  εκατομμύρια τόνους μπαζών και υλικών, έχουν  υποστεί  και φυσικές φθορές, μιας και η συντήρησή τους έχει σταματήσει εδώ και δεκαετίες. 
 Η προχειρότητα και η κακαισθητη αντιμετώπιση που γίνεται απο μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών Δημου και Περιφερειακής Αρχής, ρίχνοντας και μπαλονωντας υπάρχουσες ασφαλτοστρώσεις με χαλίκια και μπάζα, εχει ως μοναδικό αποτέλεσμα φθορές και ζημιές στα Αγροτικά Μηχανήματα, και στα Προϊόντα παραγωγής, χωρίς φυσικα να αποκλείονται και τα ενδεχόμενα σοβαρών ατυχημάτων απο εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων. 
Ο Συλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων  Κατερίνης "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"
καλεί τους αρμόδιους να λαβουν εστω και αυτή τη φορά στα σοβαρά τα αιτήματά μας, και να δώσουν αμεση, σωστή, ασφαλή, καλαίσθητη και λειτουργική λύση σε ολα τα ζητήματα. 
 Ο Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης "η Δήμητρα" θα αγωνιστεί με καθε τρόπο για την αμεση λύση των αιτημάτων που τέθηκαν, καθώς για αλλα σοβαρά ζητήματα που αφορούν  κυρίως την ασφάλεια την ποιότητα και την φυσικη κατάσταση των αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών της περιοχής μας. 



Παραθετουμε τα Αιτηματα οπως κατατεθηκαν με αριθμο πρωτοκολλου 19083/2018 :


1ο Θεμα

Συνημμενο #1                Κατερινη 30/5/2018

Θεμα: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΔΟΣ
Δημιουργία πρόσβασης (εισοδος και έξοδος) στο κομμάτι της Περιφερειακής οδού Κατερίνης, μεταξύ των κόμβων, (Διασταύρωση επαρχιακής οδου Κατερινης - Νέας Εφέσου , και Ανδρομάχης)


Ο Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης  "Η Δήμητρα "
 Επειτα απο αίτηση των μελών του Συλλόγου, αλλά και απο το κάλεσμα πλήθους Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Επαγγελματιών, και κατοίκων πού εχουν είτε ως έδρα, είτε ως χώρο επαγγελματικών συναλλαγών τις περιοχές, Νησέλι, Πέλεκας, Μουτσάρα, Βλάχα, Ποτόκι, καθώς και τις ευρύτερες περιοχές υψηλής αγροτικής παραγωγής στη γύρο Περιοχή, Αιτείται κατ' αρχάς,
1ον, να ενημερωθεί για το αν η μελέτη κατασκευής στο συγκεκριμένο κομμάτι τις Περιφερειακής Οδού, προβλέπει την δημιουργία εισόδου εξόδου ( πρόσβασης)
από και προς την Περιφερειακή Οδό, και σε ποιο σημείο. Ή  εαν προβλέπεται η δημιουργία γέφυρας στον ποταμο Πέλεκα που θα διευκολύνει την ασφαλή  πρόσβαση και στα δυο η στο ενα ρεύμα των/του παραδρόμου τις Περιφερειακής Οδού. 
2ον, να ενημερωθεί υπεύθυνα, για το εάν στη συγκεκριμένη Περιφερειακή Οδό, επιτρέπετε η διέλευση αγροτικών ελκυστήρων και μηχανημάτων. 
 Στην πρώτη  μας συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δημήτρη  Ντούρο, παρουσιάσαμε το θεμα που προέκυψε, και τον ενημερώσαμε για τους λογους τους οποίους ζητήσαμε άμεσα να δοθεί μια αξιοπρεπής και ασφαλής λύση. 
 3ον, Ο Σύλλογός μας αιτείται επίσης, να του παραδοθεί αντίτυπο του Αρχιτεκτονικού σχεδίου, ετσι ούτος ωστε, να μπορέσει να διαμορφώσει  μια συνολική πρόταση η όποια θα εξασφαλίζει την εύκολη και ασφαλή λειτουργία των διαδρομών και κινήσεων. 
Επίσης ζητούμε   εκ νέου συνάντηση με τον/τους υπεύθυνους του έργου, με την παρουσία του Αρχιτεκτονικού σχεδίου.

2ον)
Συνημμενο #2             Κατερινη 30/5/2018


Θεμα:
Αποκατάσταση-Συντήρηση Αγροτικών Οδών 



Ο Σύλλογος Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης  'Η Δήμητρα "
 Ανταποκρινόμενος στην αγωνία των αγροτών και τον κτηνοτρόφων, και έπειτα απο συσκέψεις , συζητήσεις και περιοδείες σε διάφορες αγροτικές περιοχές, Αιτείται προς τον Δημο Κατερίνης τα ακόλουθα:
1ον, Την πλήρη αποκατάσταση ολων των αγροτικών οδών, που καταστράφηκαν απο την μακροχρόνια χρήση-διέλευση-  βαρέων φορτηγών οχημάτων που ανήκαν στις κατασκευαστικές  εταιρείες οι οποίες ανέλαβαν την κατασκευή τις Περιφερειακής Οδού Κατερίνης. 
2ον, Πλήρη ενημέρωση για το αν οι εταιρίες αυτές, χρησιμοποίησαν νόμιμα τις αγροτικές οδούς για την συνεχή διέλευσή τους, και αν η νομιμότητά αυτή, είναι κατοχυρωμένη στην σύμβαση (εργασίας) δημοπράτησης .
3ον, Πλήρης  ενημέρωση για το αν οι συντάκτες, οι επιβλεπωντες, και γενικα οι υπεύθυνοι στο σύνολό τους, οι οποίοι εργάστηκαν  επάνω στις συμβάσεις δημοπράτησης με τις διάφορες εταιρείες , φρόντισαν να μεριμνήσουν , βάζοντας ως απαράβατο όρο, την αποκατάσταση των φθορών και των καταστροφών απο αυτές. 
4ον, Απόλυτη δέσμευση απο τον Δημο Κατερίνης, ότι οι αγροτικοί δρόμοι θα αποκατασταθούν με ασφαλτόστρωση , ετσι δηλαδή όπως ήταν πρίν, με δαπάνη αυτών πού προκάλεσαν φθορά και καταστροφές, και οχι απο οποιοδήποτε Ταμείο του Δήμου, ή απο την επαναφορολογιση των Δημοτών. 


Απο το γραφείο τύπου της Γραμματείας του Συλλόγου Αγροτών Κτηνοτρόφων Κατερίνης  "Η ΔΗΜΗΤΡΑ"