Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Με δενδροφυτεύσεις ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις αποκατάστασης και ανακατασκευής πεζοδρομίων στην οδό Ίωνος Δραγούμη

 Με φύτευση δέντρων, που δημιουργούν σκιερά τμήματα και συμβάλλουν στη δημιουργία φιλικού περιβάλλοντος για κατοίκους
και επισκέπτες συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Κατερίνης στην οδό Ίωνος Δραγούμη.


Όπως είναι γνωστό, είχε προηγηθεί η αποξήλωση των παλαιών πεζοδρομίων στην συγκεκριμένη οδό, ενώ ακολούθησε η τοποθέτηση νέων, με έμφαση στη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.


Τις εργασίες που αφορούν τις δενδροφυτεύσεις συντονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος σημειώνει σε δήλωσή του: «Δημιουργήσαμε σήμερα μία ακόμα όαση πρασίνου, η οποία συμβάλλει  στην καλύτερη λειτουργία  της καθημερινότητάς μας στην καρδιά της πόλης. Άλλωστε διαχρονικά μέριμνα του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη συνιστά η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών μας. Σε μεγάλο βαθμό αυτή  σχετίζεται με την ποιότητα του αστικού πρασίνου για την οποία εργαζόμαστε συντονισμένα».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στις εργασίες που υλοποιήθηκαν στα πεζοδρόμια της παραπάνω οδού δεν υφίσταται παρέμβαση στα γεωμετρικά χαρακτηριστικά τους και κατά συνέπεια διατηρούνται ως έχουν οι χώροι στάθμευσης.  


Γενικότερα, η τμηματική ή ολική ανακατασκευή και των πεζοδρομίων - πεζοδρόμων, η δημιουργία χώρων πρασίνου, οι τοποθετήσεις αστικού εξοπλισμού και μία σειρά  τεχνικών έργων, προωθούν στην πράξη τη βιώσιμη κινητικότητα και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών στον Δήμο Κατερίνης.