Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Με τους «Δρόμους Θεάτρου» και την παράσταση  του ΚΘΒΕ «Δε σε ξέχασα ποτέ» του Λ.Ναρ στον προαύλιο χώρο του Γεντί Κουλέ ξεκίνησαν
χθες οι τριήμερες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Μνημείων στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν την Κυριακή(10/6) με τον Αγώνα Δρόμου των Μνημείων  ,μια διαδρομή 6 χιλιομέτρων που συνδέει 8 μνημεία: Επταπύργιο - Μονή Βλατάδων - Όσιος Δαυίδ-Βυζαντινό Λουτρό-Άγιος Νικόλαος Ορφανού- Ισλαχανέ -Κήποι του Πασά-Πύργος Τριγωνίου-Επταπύργιο.

Το Σάββατο, στους «Δρόμους Μουσικής», το τμήμα Μουσικής του ΠΑΜΑΚ θα παρουσιάσει τρεις μουσικές συναυλίες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η κράτηση θέσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο site της εκδήλωσης (www.yedikule.gr).

Στο Βυζαντινό Λουτρό,θα δοθεί η συναυλία της «Σύνθεσης» (Κατεύθυνση Σύγχρονης Μουσικής) με τίτλο «Ἑξωθεν-εντός» από 18.30-20.30.θα παρουσιαστούν 10 μινιατούρες και 3 έργα μουσικής δωματίου.

Στον Πύργο Αλύσεως(Τριγωνίου) συναυλία της Κατεύθυνσης Παραδοσιακής Μουσικής με τίτλο «Μουσική έξω από τα τείχη» από τις 19.00-20.30.

Στο προαύλιο του Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ), συναυλία της Ορχήστρας Εγχόρδων του τμήματος Μουσικής (21.00)με τίτλο «Μουσική Εντός τειχών».Θα παρουσιαστούν έργα των L.janacek, A,Vivaldi, A.Elgar, A. Piazzola