Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Πρόεδρος Αποστράτων Δ.Αδαμόπουλος: Όλοι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας!


 Πρόεδρος Αποστράτων Δ.Αδαμόπουλος: Όλοι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας!


* Το προσκλητήριο έγινε στο πλαίσιο εορτασμού Ημέρας Αποστράτων Αστυνομικών, στον Ι.Ν. Θείας Αναλήψεως.


Το όνομα της Μακεδονίας δεν επιτρέπουμε σε κανέναν πολιτικό να το εκχωρήσει, σημείωσε ο κ. Αδαμόπουλος.


* Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Τζήμας: Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη όλων των συναδέλφων μας προς τους Απόστρατους, για το έργο και τις παρακαταθήκες τους.


Προσκλητήριο συμμετοχής στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που θα γίνει στην Κατερίνη, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δημήτρης Αδαμόπουλος, σε ομιλία που εκφώνησε το πρωί τής Κυριακής 3 Ιουνίου 2018, στον Ιερό Ναό τής Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με αφορμή τον εορτασμό τής Ημέρας Αποστράτων Αστυνομικών.


Πρόκειται για συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, στις 7.30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας, ύστερα από πρωτοβουλία τής Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Στο συλλαλητήριο, που συντονίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, συμμετέχουν φορείς Αυτοδιοίκησης, άλλοι φορείς, πολιτιστικοί σύλλογοι, σωματεία, ομοσπονδίες και ενώσεις τής Πιερίας.


 Δ.Αδαμόπουλος: Το θέμα τού ονόματος της Μακεδονίας δεν αφορά μόνο Πολιτικούς, αφορά όλους τούς Έλληνες και τις Ελληνίδες!


Ο κ. Αδαμόπουλος, στο κλείσιμο της ομιλίας μου, ανέφερε τα εξής:
«Θα ήθελα να πω και δυο λόγια για το μεγάλο εθνικό ζήτημα που αφορά στη διαπραγμάτευση για την ονομασία τού γειτονικού κράτους των Σκοπίων. 


Είναι ένα θέμα που αφορά όλους τούς Έλληνες και τις Ελληνίδες που είτε βρίσκονται εδώ στη Μητροπολιτική Ελλάδα, είτε είναι ομογενείς που βρίσκονται διασκορπισμένοι στα πέρατα της γης. Το θέμα αυτό όμως αφορά ιδιαίτερα εμάς που ζούμε στα άγια χώματα της Μακεδονίας μας.


Έτσι, το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης, 6 Ιουνίου 2018, διοργανώνονται συλλαλητήρια σε 13ειςταυτόχρονα πόλεις τής Μακεδονίας. Συλλαλητήριο διοργανώνεται και στην Κατερίνη μας, την ίδια μέρα, στις 7.30 το απόγευμα, στην Πλατεία τής Ελευθερίας μας.


Γι’ αυτό και καλώ τους συναδέλφους, εν ενεργεία και αποστράτους, όσους και όσες μπορούν, να συμμετάσχουν σ’ αυτό το συλλαλητήριο, διατρανώνοντας τη θέση των Μακεδόνων ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ότι το όνομα της Μακεδονίας δεν εκχωρείται σε κανέναν. Γι’ αυτό και δεν δεχόμαστε να χρησιμοποιηθεί, και μάλιστα με ελληνική κυβερνητική συναίνεση, από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων».
 
  
 Η ομιλία τού Προέδρου τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Δ.Αδαμόπουλου.

Ολόκληρη η ομιλία τού Προέδρου τού Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας,Δημήτρη Αδαμόπουλου, έχει ως εξής: «Πανοσιολογιότατε, Σεβαστοί Πατέρες, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των Βουλευτών, κυρίες και κύριοι εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, κύριε Αστυνομικέ Διευθυντά.
Για μια ακόμη χρονιά, μας αξίωσε ο Τριαδικός Θεός να εορτάσουμε την Ημέρα Τιμής των Αποστράτων, εορτή που καθιερώθηκε από το Αρχηγείο τής Ελληνικής Αστυνομίας για να τιμώνται όλοι εκείνοι που υπηρέτησαν στα Σώματα Ασφαλείας.
Σήμερα, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αστυνομικοί, άνδρες και γυναίκες τού Αστυνομικού Σώματος, πραγματοποιούμε το ετήσιο αντάμωμά μας και σφυρηλατούμε την άρρηκτη ενότητα που επικρατεί ανάμεσά μας.

Κατά τη διάρκεια της εν ενεργεία παραμονής μας στην Ελληνική Αστυνομία συμβάλαμε στην εμπέδωση της Ισονομίας, της Δικαιοσύνης, της Κοινωνικής Ειρήνης. Υπηρετήσαμε αυτές τις αξίες καθώς και πολλές άλλες στο κοινωνικό σύνολο, στον λαό μας, ώστε να υπάρχει η Τάξη, η Ασφάλεια, να υπάρχει ησυχία. Υπηρετήσαμε αυτές τις αξίες και σε εποχές μιας κάποιας ευημερίας, αλλά και σε εποχές πολύ δύσκολες.
Το έργο αυτό συνεχίζουν οι εν ενεργεία Αστυνομικοί σε μια άκρως δύσκολη εποχή, σε μια εποχή όπου η Ασφάλεια είναι περισσότερο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Μπήκαμε στον 9ο χρόνο τής οικονομικής και κοινωνικής Κρίσης, η ταλαιπωρία αυτού τού λαού συνεχίζεται ενώ η Χώρα, ως Μέλος τής Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ακόμη και ζητήματα προσφυγικά, αντιμετωπίζει προκλήσεις που αφορούν την Ασφάλεια, αντιμετωπίζει και προβλήματα επιβίωσης πλέον.
Κι ενώ οι δυσκολίες συνεχίζονται, κι ενώ το έργο των Αστυνομικών γίνεται ολοένα και δυσκολότερο και απαιτητικότερο, όλα τα στελέχη τής Ελληνικής Αστυνομίας, άνδρες και γυναίκες, επωμίστηκαν και επωμίζονται περαιτέρω δυσκολίες και προβλήματα, περαιτέρω ένταση και κόπωση, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχουν σταθεί για να ξαποστάσουν ούτε για μια στιγμή. Είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, άγρυπνοι στο καθήκον τής Ασφάλειας των πολιτών και της Χώρας! Διότι χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ειρήνη, τιμή και αξιοπρέπεια, δεν μπορεί να υπάρξει καν Ελληνική Πολιτεία!

Όμως, παρόλα όσα προσφέραμε και προσφέρουμε εμείς οι Αστυνομικοί, είτε εν αποστρατεία, είτε εν ενεργεία, εισπράξαμε διαχρονικά αλλά και συνεχίζουμε να εισπράττουμε μια διακομματική αναλγησία η οποία, κατά περιόδους, εμφανίζεται και στα όρια της εχθρότητας απέναντί μας. Αυτό συμβαίνει διότι ίσως οι εκάστοτε κυβερνώντες μάς θεωρούν δεδομένους, επειδή ήμασταν και παραμένουμε αφοσιωμένοι στο καθήκον μας.
Ειδικά εμάς τους Αποστράτους, μας αντιμετωπίζουν με αδιαφορία ή με αρνητικότητα, επειδή νομίζουν ότι δεν έχουμε πια δυναμική μέσα στην κοινωνία. Κι όμως, είμαστε ενεργοί πολίτες που έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε στον στίβο τής ζωής και να επιδιώκουμε πάντοτε την επίτευξη των στόχων μας.


Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία,
Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη Χώρα, χάσαμε κι εμείς! Και χάσαμε πολλά! Χάσαμε τον Ασφαλιστικό μας Φορέα, σχεδόν χάσαμε τα Μερίσματά μας, η σύνταξή μας κινδυνεύει εξαιτίας τής μεταφοράς μας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο ΙΚΑ, χάσαμε την ιδιαιτερότητά μας που ήταν κατοχυρωμένη με δικαστική απόφαση.
Χάσαμε πολλά, αλλά δεν χάσαμε την ελπίδα μας, δεν χάσαμε την αγωνιστικότητά μας για ένα καλύτερο αύριο όχι μόνο για εμάς και τα παιδιά μας αλλά και για ένα καλύτερο αύριο αυτής τής Κοινωνίας.
Μιλάμε γι’ αυτή την Κοινωνία που όλοι μας υπηρετήσαμε τα προηγούμενα χρόνια με αυταπάρνηση, γι’ αυτή την Κοινωνία που σήμερα οι εν ενεργεία Αστυνομικοί συνεχίζουν να υπηρετούν με καρτερικότητα απέναντι σε κάθε αντιξοότητα, γι’ αυτή την Κοινωνία που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες Αστυνομικοί θα συνεχίσουν να υπηρετούν και στο μέλλον είτε είναι εν στολή, είτε είναι εν αποστρατεία.
Η υπηρεσία μας γι’ αυτή την Κοινωνία δεν ήταν ποτέ τυπική, ήταν πάντοτε ουσιαστική και, προπαντός, αποτελεσματική, διότι ποτέ δεν πάψαμε να πιστεύουμε σε ιδανικά για τα οποία διαθέσαμε σχεδόν το σύνολο της ζωής μας.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, λυπούμαστε πολύ που αυτή την Ημέρα Τιμής των Αποστράτων είμαστε υποχρεωμένοι όχι μόνο να τιμήσουμε την προσφορά των Αποστράτων καθώς και την προσφορά των εν ενεργεία Αστυνομικών, αλλά να προβούμε και σε καταγγελίες.
Πρόκειται για καταγγελίες λόγω αθέτησης προεκλογικών και μετεκλογικών κυβερνητικών δεσμεύσεων, για μη συμμόρφωση σε αποφάσεις τής Δικαιοσύνης που μας αφορούν, για στάση ορισμένων κυβερνώντων που εμπορεύτηκαν τις ελπίδες των πολιτών.
Είμαστε δυσαρεστημένοι, γι’ αυτό και καταγγέλλουμε:
Τη στοχοποίηση αποστράτων ως κατόχων ειδικών μισθολογίων, την υποβάθμιση της αξιοπρέπειάς μας, την κοινωνική και οικονομική περιθωριοποίησή μας, την έλλειψη σεβασμού προς τους θανόντες συναδέλφους Αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος αλλά και την έλλειψη σεβασμού προς τις χήρες και τα ορφανά που άφησαν πίσω τους. Αυτή η έλλειψη σεβασμού αποτυπώθηκε με το Άρθρο 12 τού Ν.4387/2016, που αφορά τη θεσμοθέτηση ηλικιακού κριτηρίου σύνταξης χηρείας.
Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή τη γενικότερη αρνητική στάση των κυβερνώντων, καταγγέλλουμε όμως και τέτοιου είδους νομοθετήματα.
Επαινούμε όμως τον Δήμο Δίου-Ολύμπου που εξέδωσε ψήφισμα εναντίον τού άρθρου 12 τού Ν.4387/2016. Πρόκειται για ψήφισμα που αφορά στην άρση τού ηλικιακού κριτηρίου σύνταξης χηρείας και επαναφορά τού ποσοστού τής σύνταξης.
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, εν ενεργεία και εν αποστρατεία,
η σημερινή παρουσία όλων μας εδώ σ’ αυτή την Ημέρα Τιμής των Αποστράτων είναι παρουσία που δείχνει ενότητα και αποφασιστικότητα. Χαιρόμαστε λοιπόν που είμαστε σήμερα και πάλι μαζί, χαιρόμαστε που τιμάτε την προσφορά μας, αλλά κι εμείς σας τιμούμε για το έργο που συνεχίζετε να επιτελείτε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, με επικεφαλής τον Αστυνομικό μας Διευθυντή, Γιώργο Τζήμα.


Κύριε Διευθυντά τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας.
Αφού σας ευχαριστήσω για την τιμή την οποία μάς κάνετε, σας δηλώνω, για μια ακόμη φορά, ότι οι Απόστρατοι είναι κοντά σας, χαίρονται για τις σημαντικές επιτυχίες τής Ελληνικής Αστυνομίας, χαίρονται ειδικότερα για τις σημαντικές επιτυχίες τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, διότι είναι επιτυχίες που στηρίζουν τη μεγάλη υπόθεση της Ασφάλειας στην Πατρίδα μας και στον τόπο μας.
Εμείς οι Απόστρατοι σταθήκαμε, στεκόμαστε και θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό σας, ιδιαίτερα δε τώρα, στα πολύ δύσκολα. Χαιρόμαστε διότι υπάρχει ενότητα και συνεργασία μεταξύ μας, χαιρόμαστε διότι οι σχεδιασμοί μας και η δράση μας έχουν και τη δική σας συμπαράσταση.
Γι’ αυτό, εκ μέρους όλων των αποστράτων, θα ήθελα να ευχηθώ σ’ εσάς και στα στελέχη τής Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, καλή συνέχεια στο υπεύθυνο έργο σας, αλλά και πολλές επιτυχίες!
Σας ευχαριστώ πολύ.
Καλό καλοκαίρι. Με υγεία και δύναμη»!


 Ημερήσια Διαταγή Αρχηγού τής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, για την «Ημέρα προς τιμήν των αποστράτων».

Πριν από την ομιλία τού κ. Αδαμόπουλου, στέλεχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, διάβασε την Ημερήσια Διαταγή τού Αρχηγού τής Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα. Τα βασικότερα σημεία τής Ημερήσιας Διαταγής  έχουν ως εξής:
«Αν αναζητήσουμε τα βασικά διαχρονικά χαρακτηριστικά του αστυνομικού θεσμού στη Χώρα μας, σίγουρα ένα από αυτά είναι η συνέχεια. Γιατί, η Αστυνομία, ανεξαρτήτως των οργανωτικών μορφών και τυπικών διακριτικών τίτλων που έλαβε κατά την πολύχρονη εξελικτική της πορεία, υπήρξε ένας σταθερός και αξιόπιστος Οργανισμός παραγωγής κοινωνικού και εθνικού έργου, από τη συγκρότησή της μέχρι σήμερα που ως Ελληνική Αστυνομία πλέον έχει καταξιωθεί στην αντίληψη των πολιτών και στη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας. Αυτή η συνέχεια στο χρόνο και η συνέπεια στην προσφορά, της Αστυνομίας, αποτελούν, αναμφίβολα, βαριά κληρονομιά και συνάμα πολύτιμες παρακαταθήκες για εμάς που υπηρετούμε και για όσους υπηρετήσουν μελλοντικά στον αστυνομικό Οργανισμό.
Είναι, βεβαίως, προφανές πως η καταξίωση της Αστυνομίας και η αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της από την Πολιτεία και την πλατιά βάση της κοινωνίας, δεν αποτελούν κατάκτηση μόνον του εν ενεργεία προσωπικού του Σώματος ή του προσωπικού μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου στη μακρόχρονη ιστορική διαδρομή του αστυνομικού θεσμού.
Η καταξίωση και η αναγνώριση της Ελληνικής Αστυνομίας προέκυψε ως αποτέλεσμα του διαχρονικού έργου, της διαρκούς προσπάθειας και της προσφοράς όλων όσοι, με συνέπεια και αυταπάρνηση υπηρέτησαν στον αστυνομικό Οργανισμό από τη σύστασή του μέχρι σήμερα. Όλων όσοι με το μόχθο, τον αγώνα, τον ιδρώτα και τη θυσία τους ενίοτε, δημιούργησαν τις παρακαταθήκες του Σώματος και επιτρέπουν σ’ εμάς τους νεότερους συναδέλφους τους να βιώνουμε με περηφάνια τη συμμετοχή μας στην Ελληνική Αστυνομία ως ενεργά μέλη και συνεχιστές αυτής της μακράς παράδοσης χρέους και τιμής.
Αυτούς, λοιπόν, τους ανθρώπους τιμούμε τη σημερινή ημέρα. Την Κυριακή των Αγίων Πάντων, την «Ημέρα προς τιμήν των αποστράτων». Την Ημέρα που επέλεξε η Πολιτεία για να αποδώσει σ’ ένα επίπεδο ιδιαίτερου συμβολισμού την τιμή και την αναγνώριση που αρμόζει στους ανθρώπους εκείνους που προτάσσοντας το δημόσιο και το εθνικό συμφέρον έναντι οποιουδήποτε προσωπικού ή οικογενειακού ωφελήματος, προσέφεραν στη χώρα και στην κοινωνία τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και συνέβαλαν ουσιαστικά στην εξασφάλιση της εθνικής και της δημόσιας ασφάλειας και τη διαχρονική προστασία των πολιτών.
Η Ημέρα αυτή συμπυκνώνει στη συμβολική της δυναμική όλες εκείνες τις αρχές, τις αξίες και τις πράξεις που επέτρεψαν στην Ελληνική Αστυνομία να διεκδικεί και να κερδίζει την καθολική αναγνώριση της κοινωνίας και ανατροφοδοτεί τη μνήμη και την ψυχή μας με το έργο, την προσφορά και το παράδειγμα των προκατόχων μας, των αποστράτων συναδέλφων μας, των ανθρώπων που καθένας με τον τρόπο του, καθένας στον καιρό του, αλλά όλοι με τον ίδιο ζήλο, την ίδια αυταπάρνηση, το ίδιο αίσθημα ευθύνης άφησαν το δικό τους αποτύπωμα, τη δική τους σφραγίδα στην αστυνομική ιστορία του τόπου μας.
Οφείλουμε, λοιπόν, όλοι και ιδίως εμείς οι συνεχιστές της πορείας που χάραξαν οι προκάτοχοί μας, να θυμόμαστε, να σεβόμαστε, να υπερασπιζόμαστε και να τιμούμε το έργο και την προσφορά τους.
Οφείλουμε να αποδεικνύουμε με τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας πως είμαστε άξιοι όχι μόνον να διαφυλάξουμε τις δικές τους παρακαταθήκες αλλά να εγγράψουμε νέες· όχι μόνον να μιμούμαστε το παράδειγμά τους αλλά να γινόμαστε κι εμείς παράδειγμα προς μίμηση, όχι μόνον να είμαστε αναγνώστες αλλά συνδιαμορφωτές της Ιστορίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Μιας Ιστορίας μακρόχρονης, ιδιαίτερης, σημαντικής· μιας Ιστορίας ταυτισμένης, ενσωματωμένης ως αναπόσπαστο τμήμα στη νεότερη Ιστορία της πατρίδας μας. Μιας Ιστορίας και μιας παράδοσης που θέλει την Ελληνική Αστυνομία αδιαίρετη, συμπαγή, δημοκρατική, σύγχρονη, αποτελεσματική μα κυρίως ανθρώπινη. Που δεν διαγράφει τον απόστρατο συνάδελφο από το δυναμικό της, που δεν περιφρονεί αλλά αντιθέτως αξιοποιεί την πείρα, τις γνώσεις, τις παραινέσεις και τις προτάσεις του, που δεν αντιλαμβάνεται ούτε αποδέχεται την ευρύτερη αστυνομική οικογένεια χωρίς και τα εν αποστρατεία μέλη της.
Γιατί, για όλους εμάς, ο απόστρατος συνάδελφος παραμένει πάντοτε ενεργό και πολύτιμο μέλος του αστυνομικού Οργανισμού. Γιατί ο όρος «απόστρατος» δε σημαίνει για εμάς απόμαχος ή παλαίμαχος. Γιατί ο συνάδελφος που μας υποδέχτηκε στο αστυνομικό Σώμα και που ολοκλήρωσε πριν από εμάς την υπηρεσιακή του διαδρομή παραμένει πάντοτε συνάδελφος και οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε πάντοτε ως συνάδελφο.


Είμαι ευτυχής, ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, που η αντίληψη αυτή του ενιαίου και συμπαγούς αστυνομικού Οργανισμού, του σεβασμού και της διαφύλαξης της Ιστορίας του Σώματος και της αντιμετώπισης των αποστράτων ως ισότιμων, πάντοτε, μελών της αστυνομικής οικογένειας, αποτυπώνεται, πλέον, σταδιακά και στις διάφορες θεσμικές και διοικητικές πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται…
Είναι προφανές πως στην αντίληψη, στη σκέψη και στις ενέργειές μας η Ελληνική Αστυνομία είναι ενιαία, συμπαγής, αδιαίρετη. Είναι ένας Οργανισμός που σέβεται και τιμά την Ιστορία του, που διδάσκεται από το παρελθόν του για να μπορεί να ορίσει το μέλλον του. Είναι μια οικογένεια στο πλαίσιο της οποίας οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία συνάδελφοι, λειτουργούν αρμονικά και συνθέτουν ένα αρραγές σύνολο, συνδεδεμένο με ισχυρούς δεσμούς αλληλεκτίμησης και αλληλεγγύης.
Ας τιμήσουμε, λοιπόν, την Ημέρα αυτή! Την Ημέρα μνήμης των Αγίων Πάντων, των Αγίων που αγωνίστηκαν με πίστη και αφοσίωση στον αγώνα της χριστιανικής ζωής. Την Ημέρα προς Τιμήν των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας που με συνέπεια και αυταπάρνηση έδωσαν τον δικό τους αγώνα για την ασφάλεια και την προστασία των συνανθρώπων τους· κι ας συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα. Με το ίδιο πάθος, με τις ίδιες αρχές, για τον ίδιο σκοπό.
Η πατρίδα και οι πολίτες προσδοκούν και απαιτούν από την Ελληνική Αστυνομία, να συνεχίσει τον αγώνα της, να συνεχίσει να στηρίζει και να υπηρετεί τη χώρα και την κοινωνία, ειδικά σε περιόδους δύσκολες όπως αυτή σήμερα. Είμαι βέβαιος πως θα το πράξουμε.
Είμαι βέβαιος πως θα ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής, είμαι πεπεισμένος πως θα υπερασπιστούμε τις παρακαταθήκες των προκατόχων μας, πως θα συνεχίσουμε αυτόν τον αέναο αγώνα του χρέους, της τιμής, της προσφοράς. Με τη στήριξη, τη συμπαράσταση, την κληρονομιά αυτών που σήμερα τιμούμε. Των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας· των παλαιών συναδέλφων μας».


Δεξίωση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τη βασική εκδήλωση στον Ιερό Ναό τής Θείας Αναλήψεως, η Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας παρέθεσε δεξίωση στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.