Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

"Συναπάντημα Πολιτισμού" 2 Ιουνίου 2018

Μια παρέα ανθρώπων χρωματίζει τη ζωή…
Μια παρέα φίλων,  ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να έρθουνε και να
έρθουμε σε επαφή με τους συντοπίτες μας, με όλους εσάς, ανεξάρτητα ιδεολογικής και πολιτικής τοποθέτησης, ηλικίας και καταγωγής.
Η προσπάθεια αυτή έχει σκοπό να επικοινωνήσουμε και να συμπορευτούμε με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την πολιτιστική  μας ταυτότητα. Γίνεται κόντρα στην επικράτηση «επίπλαστων αξιών» που προσπαθεί  να μας επιβάλλει η κοινωνική πραγματικότητα. Απέναντι στον ατομικισμό βάζουμε τη συλλογικότητα και την προστασία της, απέναντι στο κέρδος βάζουμε τη συνεργασία, απέναντι στην ισοπέδωση κάθε ανθρώπινης αξίας, στον ωφελιμιστικό πλουτισμό, στην  εκμετάλλευση και την ιδιοτέλεια, προτάσσουμε τον πολιτισμό, την ιστορία του τόπου, τη φιλία και την αλληλεγγύη.
Επιθυμούμε να αντιτάξουμε όχι λόγια του αέρα αλλά πράξεις, να σμιλέψουμε την ανιδιοτέλεια και τη συναλληλία.
Επιθυμούμε η χειραψία και το κοίταγμα στα μάτια να γίνεται με ανθρώπινη ζεστασιά και όχι για δημόσιες σχέσεις.
Επιδιώκουμε να αναδείξουμε όλα τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας, συνεχίζοντας όλες τις παραδόσεις χωρίς όμως να γινόμαστε τυπολάτρες. Δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ την παράδοση με «μουσειακή προσέγγιση», αλλά ως ζώσα και δυναμική  που μας οριοθετεί και μας καθοδηγεί στο μέλλον.
Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε έτσι ώστε τα όνειρα μας να πάρουν σάρκα και οστά. Στο χέρι όλων  μας είναι…
 Ξεκινήσαμε ως μια «μικρή παρέα φίλων»  και έχουμε καταλήξει να είμαστε μια μεγάλη παρέα που κοντεύει να γίνει θεσμός, κάνοντας τις δικές μας πολιτιστικές διαδρομές… Θέλουμε να διευρύνουμε την παρέα μας, όχι απλά και μόνο να φαινόμαστε πολλοί, αλλά για να σμιλέψουμε την αλληλεγγύη, τη φιλία, τη συνεργασία και  το σεβασμό στη «διαφορετικότητα».
Είμαστε αισιόδοξοι ότι παρόλο που πάμε κόντρα στο ρεύμα της εποχής που «θεοποιεί» τον ατομικισμό και το προσωπικό συμφέρον, θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε αυτή την παρέα, καθώς και  τις δράσεις της, έτσι ώστε να ριζώσουμε την αλληλεγγύη και το σεβασμό στην παράδοση… Γιατί είμαστε όλοι εμείς… ο ένας… γιατί όλοι οι Έλληνες πρέπει να είμαστε ένα... Γιατί όλοι οι Έλληνες είμαστε και Θρακιώτες και Πόντιοι και Κρητικοί και  Μικρασιάτες  και Ηπειρώτες και Βλάχοι και Σαρακατσάνοι και Μακεδόνες…


Το Σάββατο 2 Ιουνίου είναι μόνο η αρχή… Είναι μια ευκαιρία για δημιουργική εκτόνωση και διέξοδο από τη ζοφερότητα των εποχών που θέλουν τον Έλληνα διχασμένο κι εγκλωβισμένο στον μικρόκοσμό του… Εμείς, όλοι μαζί κι ενωμένοι, απαντούμε μέσα από αυτή την σύμπραξη  σεβόμενοι την παράδοση,  πως όταν σμίγουμε γίνονται θαύματα κι ο  κύκλος της ζωής θεριεύει!

Σας προσκαλούμε όλους σε ένα όμορφο πολιτιστικό σεργιάνι με την Αρχόντισσα Θράκη, τον  Αδούλωτο Πόντο,τη Λεβεντογέννα Κρήτη,  την  Αλησμόνητη Μ. Ασία….κι ευελπιστούμε πως σε τούτο το σεργιάνι θα συμπράξει το «όλον του κοινού» των Ελλήνων. Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 2 Ιουνίου στην Πιερίδα Palace (1ο Χιλιόμετρο Κατερίνης - Ν. Κεραμιδίου).