Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

Συμμετέχουμε όλοι στην πικετοφορία διαμαρτυρίας την τετάρτη 13 Ιούνη στις 7μμ στο Πλατάνι-Σιντριβάνι

Ανακοίνωση-Κάλεσμα
Συμμετέχουμε όλοι στην πικετοφορία  διαμαρτυρίας την τετάρτη  13 Ιούνη στις 7μμ στο Πλατάνι-Σιντριβάνι

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, γυναίκες, όλοι στους δρόμους να απαντήσουμε αγωνιστικά στην κυβερνητική προπαγάνδα και στις νέες απάτες της κυβέρνησης.
Το σύνθημα που πρέπει να πορευτούμε  είναι ένα!
 Μπροστά οι δικές μας ανάγκες να δυναμώσουμε την πάλη απέναντι σε εργοδοσία-κυβέρνηση-ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται  τις επόμενες μέρες να φέρει με τη μορφή του επείγοντος, το  νέο πολυνομοσχέδιο έκτρωμα με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη "αξιολόγηση". Αρκετά από αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το “τέλος των μνημονίων”, αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα με βάση τον “Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας”.
Κανένας εργαζόμενος, δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η “μεταμνημονιακή Ελλάδα” όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ.
Όλες και όλοι στην πικετοφορία που διοργανώνουν τα συνδικάτα, οι  Επιτροπές   Αγώνα, που συσπειρώνονται  στο ΠΑΜΕ, στις 14 Ιούνη και ώρα 7μμ στο Πλατάνι Σιντριβάνι.
Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:
§  Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
§  Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
§  Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
§  Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
§  Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
§  Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
§  Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
§  Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων».

Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Πιερίας