Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΕΝΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ

 Ήταν μοναδικό αυτό που έζησαν οι νέοι της Ορχήστρας Νέων Δίου, στο τριήμερο ταξίδι τους, 29,30 Απριλίου και 1 Μαΐου, στη Σερβία. Ποτέ δεν
περίμεναν πως σε μια άλλη χώρα, αγαπούν τόσο πολύ την ελληνική μουσική, την Ελλάδα και τους Έλληνες. 
Ένιωσαν τόση περηφάνια και συγκίνηση, βλέποντας τους Σέρβους να κατακλύζουν τις θαυμάσιες αίθουσες μουσικής που διαθέτουν “όλες οι πόλεις”, να τραγουδάνε μαζί τους και στο τέλος κάθε τραγουδιού να τους αποθεώνουν. 


“Αχ Ελλάδα  σ’ αγαπώ”, “στη Μακεδονία του παλιού καιρού”, “της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”, “Ζορμπάς”, ήταν μερικά από τα τραγούδια που έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση και σείστηκε η αίθουσα από τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα των Σέρβων και βέβαια η ορχήστρα αποθεώθηκε όταν ερμήνευσε το γνωστό σέρβικο τραγούδι του Goran Bregovic, “Ederlezi”. Την ορχήστρα πλαισίωναν δύο καταπληκτικοί ερμηνευτές, η Φιλιώ Σέρβου και ο Βασίλης Τσαχουρίδης, με τη διεύθυνση του έμπειρου μαέστρου Νίκου Πατρή.


Η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου,στις τρεις μέρες που παρέμεινε στη Σερβία, έδωσε δύο συναυλίες στις πόλεις Cacak και Lucano, προσκεκλημένη από το σύλλογο FRUCacakSerbia, ενός συλλόγου με μεγάλη προσφορά στον πολιτισμό της Σερβίας και πολλές φιλικές σχέσεις με την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Πιερία.
Να σημειωθεί πως η αποστολή πέρα της θερμής υποδοχής και φιλοξενίας από τη διοίκηση και τον πρόεδρο του συλλόγου Mladen Ristanovic, έγινε δεκτή στο δημαρχείο της πόλης από τη δημοτική αρχή, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε δύο σέρβικα τηλεοπτικά κανάλια. 


Επικεφαλής της Πιερικής αποστολής, ήταν ο πρόεδρος του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, συνοδευόμενος από τα μέλη της διοίκησης, Θάνο Κόσυβα, Μαρία Γκριμούλα, Στέφανο Παπακώστα, Ειρήνη Πουλιοπούλου και Δημήτρη Μουτάφη, ενώ εκ μέρους του δήμου Δίου Ολύμπου, την αποστολή συνόδευε ο Δημοτικός σύμβουλος, Θανάσης Καλαιτζής.