Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 29 Μαίου 2018 σηματοδοτείται με τα εγκαίνια, η έναρξη και προοδευτική έκπτυξη της λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής του Ιπποκρατείου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Η Κλινική μας, δυναμικότητας 12 κλινών, αρχίζει άμεσα την λειτουργία της, κατ΄ αρχήν βασικά για περιστατικά από την Διασυνδετική Ψυχιατρική του Νοσοκομείου μας και τα Τακτικά Εξωτερικά μας Ιατρεία.
Θα προστεθεί με όλες τις απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας στο δυναμικό των Ψυχιατρικών κλινών στην Γενική Εφημερία Πόλης κατά το 2019.

Το Ιπποκράτειο, το μεγαλύτερο κάποτε Νοσοκομείο των Βαλκανίων
και σήμερα ένα εκ των μεγαλυτέρων Γενικών Νοσοκομείων της Ελλάδας,
παρότι φαντάζει απίστευτο, στερούνταν μέχρι σήμερα Ψυχιατρικής Κλινικής.

Παρά τις πραγματικά συνεχείς και αδιάλειπτες προσπάθειες του επιστημονικού δυναμικού του Ψυχιατρικού Τμήματος από το 1990, ουσιαστικά δεν υπήρξε κανένα πρακτικό αποτέλεσμα.
Διότι χρειαζόταν το πραγματικά συνεχές νοιάξιμο και απαραίτητα η Πολιτική Βούληση από το Υπουργείο.

Μέχρι που υπήρξε – επί τέλους – η Πολιτική Βούληση, οπότε και άρχισε και τελικά ολοκληρώνεται στο σήμερα το όλον έργο, που είναι σε τελική ανάλυση η έναρξη και προοδευτική, οπως προαναφέρθηκε, έκπτυξη της λειτουργίας Ψυχιατρικής Κλινικής, με την απαραίτητη υποδομή και την στελέχωση με το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Υπουργείο Υγείας, τους Διοικητές 4ης και 3ης ΥΠΕ, τους Διευθυντές των Ψυχιατρικών Κλινικών και τους Διοικητές των Νοσοκομείων ΨΝΘ, Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ για την συνδρομή τους, την Διοικήτριά μας που πρωτοστάτησε ενεργά και καταλυτικά και επίσης όλους τους επί μέρους συντελεστές, για την έναρξη και ολοκλήρωση του όλου έργου.


Με τιμή
Σωτήρης Τσιλίκας
Διευθυντής Ψυχιατρικού Τμήματος – Ψυχιατρικής Κλινικής
Διευθυντής του Τομέα Ψυχικής Υγείας Ιπποκρατείου