Κυριακή 13 Μαΐου 2018

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

 Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018
Σημαντική Στρογγυλή Τράπεζα για τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό
διοργανώνεται στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα


Με την παρουσία εξειδικευμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και Κύπρο

Έχουν κληθεί εκπρόσωποι της Ελληνικής και Κυπριακής Κυβέρνησης, διεθνών Οργανισμών και Πανεπιστημίων

Μια σημαντική Στρογγυλή Τράπεζα , με θέμα τον Ψηφιακό Ελληνικό Πολιτισμό και τη δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τη συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου , διοργανώνεται την Τετάρτη, 30 Μαΐου  2018 και ώρες 09.00 - 18.00 μ.μ.    στην  Αίθουσα εκδηλώσεων «Σπίτι της Κύπρου»-Ξενοφώντος 2Α -Σύνταγμα, υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα  και σε συνεργασία με τους Διοργανωτές Φορείς των Συνεδρίων EuroMed στην Ελλάδα και Κύπρο ,  που είναι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ), το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και ο Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού και Επιστημών  «Δίκτυο ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που διαθέτουν μεγάλη εμπειρία και  εξειδίκευση, με τίτλο:

«Ελλάδα-Κύπρος 2018-2025: ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-
Η δημιουργία ενός Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς -Νέες προκλήσεις, νέες προοπτικές»,


Στην επιστημονική αυτή συνάντηση  καλούνται να λάβουν μέρος με παρέμβασή τους,  όλοι οι Δημόσιοι και ιδιωτικοί Φορείς, αλλά και ανεξάρτητοι επιστήμονες και πανεπιστημιακοί, που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό, που παίρνουν αποφάσεις και διαμορφώνουν πολιτικές πάνω στο μεγάλο κεφάλαιο της διάσωσης και ανάδειξης του Ελληνικού Πολιτισμού, μέσω των Ψηφιακών Τεχνολογιών.

Σημειώνεται  ότι η στρογγυλή αυτή τράπεζα, αποτελεί τη 2η κατά σειρά, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρα στο Σπίτι της Κύπρου στις 3/6/2016 με εξαιρετικά αποτελέσματα και θετικές επιπτώσεις στις διαμορφούμενες πολιτικές, στις δύο χώρες και  με επίκεντρο της Πολιτιστική μας Κληρονομιά και την Ψηφιοποίησή της.


Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από το 2016, αμέσως μετά από το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς( Βόλος 24/26/9/2015) ,Συνέδρια που τελούν ,πλέον και υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας , του Οικουμενικού Πατριαρχείου και πολλών Υπουργείων από την Ελλάδα και της Κύπρο ( Πολιτισμού ,Ψηφιακής Πολιτικής ,Παιδείας ,Τουρισμού , ΕΟΤ κ.ά.).

Σημειώνεται, τέλος, ότι   η 1η Στρογγυλή Τράπεζα (3/6/2016) , με τη συμμετοχή πολλών εκπροσώπων της Πολιτείας και της πανεπιστημιακής κοινότητας της Ελλάδος και της Κύπρου, είχε λαμπρά αλλά και  αντικειμενικά αποτελέσματα, προσέφερε  θετικό  έργο και προήγε τη συνεργασία των δύο χωρών και σε αυτό το κάλεσμα καλούνται όλοι οι εμπλεκόμενοι με την έρευνα , μελέτη, διάσωση , προστασία, ψηφιοποίηση και ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού  να ανταποκριθούν, επιβεβαιώνοντας την ευαισθησία τους  και το ενδιαφέρον τους για  την ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, με τα πολλά θετικά αποτελέσματα που επιφέρει στις Επιστήμες και στην ανάπτυξη του λεγόμενου Πολιτιστικού Τουρισμού .
Η Κύπρος ,ήδη ,έχει συστήσει την Εθνική Επιτροπή Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από τον περασμένο Φεβρουάριο 2018.

Λόγω περιορισμένων θέσεων και μεγάλου ενδιαφέροντος οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στα τηλέφωνα της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα  210-3734917 και 210-3734934 -Ξενοφώντος 2Α  -Σύνταγμα .

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, αρμόδια η κ. Μαρία Παναγίδου - Μορφωτικός Σύμβουλος Κυπριακής Πρεσβείας στην Αθήνα Τηλ.: 210 3734917, FAX: 210 3734904, email: spiticy@otenet.gr, (09.00. -15.00 μ.μ.)

Με Εκτίμηση

Εκ μέρους των Διοργανωτών Φορέων των Συνεδρίων EUROMED
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»- 2/ΒΑΘΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Η Οργανωτική Επιτροπή
  • ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  -ΚΥΠΡΟΣ
  •  ΘΕΟΔ.ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ , ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ -ΕΛΛΑΔΑ