Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ 5ου ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ELEPHANTASTICO»

 Το πρόγραμμα του 5ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ «Elephantastico», παρουσιάστηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου,
χθες, Τρίτη 8 Μαΐου 2018.
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Μαΐου 2018 με εκδηλώσεις για παιδιά όλων των ηλικιών που θα φιλοξενηθούν, μεταξύ άλλων, στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον», στο «Lab’ Attoir», στο Κέντρο Μουσικής, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της πόλης.

Η διοργάνωση του Δήμου Θεσσαλονίκης υλοποιείται σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανισμούς, ενώ πλαισιώνεται από προγράμματα εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως αφηγήσεις λαϊκών παραμυθιών, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, περιήγηση και ξενάγηση στην πόλη με ποδήλατα και λεωφορείο, κυνήγι χαμένου θησαυρού, θέατρο-παιδαγωγικά και επιστημονικά εργαστήρια και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τεχνών, Έλλη Χρυσίδου, ευχαρίστησε τους συμπράττοντες φορείς και τους χορηγούς του φεστιβάλ και τόνισε: «Στόχος του 5ου‘’Elephantastico’’ είναι να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να ευαισθητοποιηθούν γύρω από περιβαλλοντικά θέματα και να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους. Είμαστε ευτυχείς γιατί και στα χρόνια που προηγήθηκαν κατορθώσαμε να προσφέρουμε με τη συνεργασία όλων των φορέων, ένα δημιουργικό τριήμερο για τα παιδιά όλων των ηλικιών».
Όπως εκτίμησε η Έλλη Χρυσίδου, οι μεγάλες πόλεις δεν είναι ιδιαίτερα φιλικές προς τα παιδιά: «Οφείλουμε να βρίσκουμε τρόπους ώστε τα παιδιά να οικειοποιούνται την πόλη. Στα σχέδιά μας για το μέλλον συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ενός φεστιβάλ από τα ίδια τα παιδιά, που θα το διαμορφώσουν μέσα από τις δικές τους ιδέες και προτάσεις».

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν η Επίτιμη Πρόξενος της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Θεσσαλονίκη, Μαργαρίτα Ιγνατιάδου, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Για την υλοποίησή του  5ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ συνεργάζονται, μεταξύ άλλων, οι βιβλιοθήκες και τα μουσικά σχήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Γενικό Προξενείο της Τσέχικης Δημοκρατίας, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η ΧΑΝΘ, το Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το «Lab’ Attoir».
Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης εδώ