Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ο Αιγινιακός δεν εκμεταλλεύθηκε τις ισοπαλίες σε Σπάρτη, Καρδίτσα και έμεινε στο 1-1 με τον ΑΟΧ Κισσαμικό στο Αιγίνιο - Νικολαΐδης: «Στο τέλος θα τα καταφέρουμε»

Αν και οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με σκόρερ τον Πολύζο στο 53’, δεν κατόρθωσαν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ και δέχθηκαν την
ισοφάριση από τον Μαρκοπουλιώτη (65’).  Μετά το 1-1, η ομάδα του Αιγινίου δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί τις ισοπαλίες σε Σπάρτη και Καρδίτσα και παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού με 37 βαθμούς, όπου ισοβαθμεί με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν το αήττητο σερί τους, μια και παρέμειναν για έβδομη αγωνιστική αήττητοι και έχουν... καθίσει για τα καλά στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Καλύτερος ήταν ο Αιγινιακός στο πρώτο ημίχρονο στο Αιγίνιο. Η γηπεδούχος ομάδα απείλησε κυρίως από στατικές φάσεις με πρωταγωνιστές τους Γιαζιτζόγλου (11’, 27’) και Ζούρκο (19’), ενώ το πλασέ του Σοφιάνη στο 36’ δεν βρήκε στόχο. Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν επιθετικά λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρος, στο 45+1, όταν ο Λέο βρέθηκε τετ α τετ με τον Τόλιο, όμως ο τερματοφύλακας του Αιγινιακού μπλόκαρε.

Ο ΑΟΧ Κισσαμικός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, όπως τελείωσε και το πρώτο.  Απείλησε πάλι με τον Λέο στο 46’, όμως ο Αιγινιακός αντέδρασε χάνοντας ευκαιρίες με τους Γιαζιτζόγλου (48’), Πολύζο (49’). Μάλιστα, κατάφερε να ανοίξει το σκορ από στατική φάση. Ο συνήθης ύποπτος των στημένων, ο Γιώτης Γιαζιτζόγλου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πολύζος με κεφαλιά σημείωσε το 1-0 στο 53’.

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη «ξύπνησε», είχε φάση με τον Λεμονή στο 62’ και έφερε το ματς στα ίσα τρία λεπτά αργότερα, στο 65’, με το πλασέ του Μαρκοπουλιώτη έπειτα από ασίστ του Λέο. Είχε ευκαιρία και στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν στη γυριστή κεφαλιά του Ζιούλη, απέκρουσε την μπάλα ο Τόλιος.

Ο Αιγινιακός, από την άλλη, προσπάθησε να πάρει κεφάλι στο σκορ και πάλι από στημένες φάσεις, κυρίως με τους Ζούρκο (71’), Γιαζιτζόγλου (74’), χωρίς όμως τύχη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ- ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: 1-1

ΓΚΟΛ: Πολύζος (53’)/ Μαρκοπουλιώτης (65’)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης, Σοφιάνης, Ζούρκος (79’ Γκατσολάρι), Πολύζος, Τσολακίδης (84’ Ανδρικόπουλος), Τοπαλίδης (85’ Πέριτς).

ΑΟΧ ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Αρναούτογλου, Ζιούλης, Μαρκοπουλιώτης, Τόλι, Γκίνη, Σάλιακας, Λεμονής, Χαλκιαδάκης, Ξύδας (89’ Καραγεώργης), Λέο (90+3 Βρεττός).

Διαιτητής: Τζουμαλάκης (Σερρών)
Βοηθοί: Τίκας (Θεσπρωτίας), Κρυωνάς (Σερρών)


Θετικό αποτέλεσμα η ισοπαλία για τον Αιγινιακό σύμφωνα με τον Κώστα Νικολαΐδη.
Ο τεχνικός του Αιγινιακού υποστήριξε ότι η ομάδα του θα μπορούσε να έχει πάρει το τρίποντο, ωστόσο και η ισοπαλία χαρακτηρίζεται θετική, αφού όπως τόνισε «παίζαμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας βάση βαθμολογίας».

Ο Κώστας Νικολαΐδης δήλωσε μετά το 1-1 με αντίπαλο τον ΑΟΧ Κισσαμικό:
«Νομίζω ότι ήταν ένα κατά διαστήματα καλό παιχνίδι. Έγινε μεγάλη προσπάθεια και από τους 22 ποδοσφαιριστές, ακόμα μια μεγάλη προσπάθεια όσον αφορά τους δικούς μου και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Γνωρίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια ομάδα, που είναι πάρα πολύ καλή, από τις καλύτερες της κατηγορίας, καλοδουλεμένη. Προσπαθήσαμε όσο μπορούσαμε κι όσο το άγχος και η πίεση του αποτελέσματος μας επέτρεψαν να ρισκάρουμε και να δημιουργήσουμε καταστάσεις.
Κατά αρκετά μεγάλο βαθμό το καταφέραμε, χωρίς να έχουμε τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δημιουργούσαμε τις προϋποθέσεις. Όταν ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις προσέχεις να μην το χάσεις. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε».
https://www.footballleaguenews.gr/