Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σ.Ι.Υ.Ν.Π.: ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΗΠΑ-Βρετανία-Γαλλία εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους το περασμένο
Σάββατο στη Συρία, δυναμιτίζοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Ανοχή και στήριξη στην εν λόγω επίθεση εξέφρασαν κι άλλες κυβερνήσεις χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Τα διάφορα προσχήματα που προβάλλανε ως δικαιολογία για την επίθεση, δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν. Ο πραγματικός λόγος της πυραυλικής επίθεσης είναι ότι κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας.
     Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που από τη μια προσπαθεί να καθησυχάσει το λαό μιλώντας για σταθερότητα και ασφάλεια στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας και, από την άλλη εμπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο βαθιά στο κουβάρι των διεθνών ανταγωνισμών συμμαχώντας με τον διαβολικά καλό Τραμπ και μετατρέποντας την επικράτεια σε μια τεράστια ΝΑΤΟϊκή βάση. Δίνει Γη και Ύδωρ στους φονιάδες των λαών.
     Είναι οι πολιτικές τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων που σε περίοδο ειρήνης πετσοκόβουνε μισθούς, εφαρμόζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για την εργατική-λαϊκή κατοικία, ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, με ΜΑΤ, χημικά, ξύλο και συλλήψεις υποδέχονται τους εργάτες που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα και διαδηλώνουν κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Είναι αυτοί, αυτές οι πολιτικές, οι υπηρέτες του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που στέλνουν τους φαντάρους μας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός συνόρων. Που διατρανώνουν το αίσθημα της εθνικής κυριαρχίας και της υπεράσπισης των συνόρων μας, ενώ την ίδια στιγμή το ΝΑΤΟ τονίζει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν αναγνωρίζει σύνορα και ότι το Αιγαίο είναι ενιαίος επιχειρησιακός χώρος.
     Καλούμε τους εργαζόμενους να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην ιμπεριαλιστική σφαγή για τα κέρδη των μονοπωλίων. Σε κάθε χώρο δουλειάς, να αναδειχθεί ο ρόλος που παίζει η ελληνική κυβέρνηση υπερασπιζόμενη τις μπίζνες του μεγάλου κεφαλαίου.
Απαιτούμε:
·         Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου
·         Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ
·         Να επιστρέψουν οι φαντάροι από τις εκτός συνόρων αποστολές
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ