Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Επτά Ναοί για να βιώσετε το Πάσχα με κατάνυξη στην Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Ξεχωρίζουν για τη μεγάλη ιστορία τους, την ιδιαίτερη ομορφιά τους και το μοναδικό κλίμα που δημιουργούν
Ποιος είπε πως για να περάσετε ένα αξέχαστο Πάσχα και να βιώσετε ξεχωριστά αυτές τις άγιες ημέρες, πρέπει να βρεθείτε σε κάποιο ξακουστό μοναστήρι, ίσως σε κάποιο γραφικό εκκλησάκι σε ένα νησί, ή σε ένα χωριό!
Οσοι πιστοί παραμείνετε στην Θεσσαλονίκη και θέλετε να ζήσετε μία ξεχωριστή εμπειρία, σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, πρέπει να μάθετε πως έχετε πολλές επιλογές.
Το Life-Events.gr επέλεξε επτά Ναούς, που είναι ιδανικοί για τούτες τις μέρες και η τελετουργία σ’ αυτούς, είτε τη Μ. Εβδομάδα, είτε κατά την περιφορά του Επιταφίου, είτε την Ανάσταση, αποτελεί κάτι το μοναδικό.
1. Αγιος Νικόλαος Ορφανός – Ανω Πόλη

Αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της βυζαντινής Θεσσαλονίκης (14ος αιώνας), αξεπέραστης ομορφιάς, που οφείλεται στις, μοναδικής αξίας, τοιχογραφίες του. Ο προαύλιος χώρος του είναι εξίσου θαυμάσιος ενώ το περιβάλλον σε ηρεμεί και σε ταξιδεύει.

Συγκαταλέγεται στα μνημεία της σύγχρονης κληρονομιάς της UNESCO και διατηρείται εξαιρετικά. Η κατανυκτική του ατμόσφαιρα, κυρίως αυτές τις ημέρες, είναι μοναδική και αξίζει να ζήσετε αυτή την εμπειρία.
2. Παναγία Χαλκέων – Δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ