Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ο Αιγινιακός έσωσε την παρτίδα στο τέλος και απέσπασε ισοπαλία 1-1 απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας

Η Αναγέννηση Καρδίτσας κρατούσε μέχρι το 90’ σπουδαίο τρίποντο στο
Αιγίνιο, όμως ο Αιγινιακός κατάφερε με τέρμα από τα 11 βήματα στο 92’ να φέρει το ματς στα ίσα (1-1) και να σώσει στο τέλος την παρτίδα. Είχε τις ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου και θα μπορούσε να ισοφαρίσει νωρίτερα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν πολύτιμο βαθμό στην προσπάθεια που κάνουν για την παραμονή τους στην κατηγορία και βρίσκονται στους 36 πόντους χέρι- χέρι με την Αναγέννηση Καρδίτσας. Όμως οι Θεσσαλοί έχουν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, καθώς είχαν επικρατήσει στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο. 

Σε ένα κακό πρώτο ημίχρονο που είχε ελάχιστες ευκαιρίες, η Αναγέννηση Καρδίτσας εκμεταλλεύθηκε τη μία από τις δύο και πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 26’, ο Καραγιάννης βρέθηκε τετ α τετ με τον Τόλιο, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 33’, από στατική φάση, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καραγιάννη, ο Χαντζάρας με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Θεσσαλούς. Οι γηπεδούχοι δεν φάνηκαν επιθετικά.

Δυνατά μπήκε ο Αιγινιακός στο δεύτερο μέρος. Θέλησε να αιφνιδιάσει με ένα γρήγορο γκολ, όμως οι επιθετικές προσπάθειες δεν βρήκαν στόχο.  Απείλησε με τους Σοφιάνη (47’), Ζούρκο (54’), αλλά και τον Πετρούση στο 56’, όμως ο Σουντουρά έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή και πρόλαβε πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα. Ο ίδιος παίκτης έχασε ευκαιρία και στο 85’, όμως το γκολ της ισοφάρισης (1-1) ήρθε από την άσπρη βούλα στο 92’ σε χέρι του Τζέκου. Ο Γιαζιτζόγλου εκτέλεσε το πέναλτι και έδωσε σημαντικό βαθμό στην ομάδα του. Ο Αιγινιακός θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα, χάνοντας διπλή ευκαιρία με τους Λιόλιο και Πολύζο.


ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ- ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: 1-1

ΓΚΟΛ: Γιαζιτζόγλου (92΄ πέν.) /Χαντζάρας (33’)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος (52’ Πολύζος), Πετρούσης, Γκατσολάρι (75’ Κούστα), Πέριτς, Σοφιάνης, Ζούρκος, Τσολακίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιώργος Βαζάκας): Κατσίκας, Καρρίκι, Κωνσταντινόπουλος, Τζέκος, Θεοδωράκης (74’ Μπούσδρας), Μπιτέλης, Σταματάκης (58’ Βατουσιάδης), Χαντζάρας, Κονέ (86’ Ντάγκρας), Σουντουρά, Καραγιάννης.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Καστοριάς)
Βοηθοί: Μηναδάκης (Κιλκίς), Νίκζας (Λάρισας)


Στην αντίδραση που έβγαλαν οι παίκτες του Αιγινιακού στο δεύτερο μέρος απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας στάθηκε ο Κώστας Νικολαΐδης.
Ο τεχνικός του Αιγινιακού τόνισε ότι έλειπε η φρεσκάδα από τους ποδοσφαιριστές του, όμως έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθειά τους. Τέλος, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η ομάδα του θα πετύχει το στόχο της παραμονής στη Football League.

Ο Κώστας Νικολαΐδης είπε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1- 1 κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας:

«Μας έλειπε η φρεσκάδα. Δεν έλειψε όμως η προσπάθεια από τους παίκτες μου. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε την απαραίτητη ενέργεια και την πίεση για να μπορέσουμε να πετύχουμε το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε. Πιέσαμε ως το τέλος, καταφέραμε να ισοφαρίσουμε με το πέναλτι του Γιαζιτζόγλου. Είναι σημαντικό το επόμενο παιχνίδι με τον Κισσαμικό. Πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε το στόχο και τη σωτήρια».
Ο Γιώργος Βαζάκας εξήγησε την αίσθηση που άφησε στην Καρδίτσα το γκολ της ισοφάρισης από τον Αιγινιακό.
Πικρία άφησε στους Θεσσαλούς η ισοφάριση από τον Αιγινιακό στις καθυστερήσεις του ματς, όπως τόνισε ο τεχνικός της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο Βαζάκας χαρακτήρισε ακόμη καθοριστικό το επόμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα και υπογράμμισε το καλό πρόγραμμα που έχει η ομάδα του στη συνέχεια, στην προσπάθεια που κάνει για την παραμονή της στη Football League.

Ο Γιώργος Βαζάκας δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά το 1-1 με τον Αιγινιακό στο Αιγίνιο:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, μας μένει η πικρία, διότι δεχθήκαμε το γκολ στις καθυστερήσεις. Πιστεύω ότι θα σωθούν και η Καρδίτσα και ο Αιγινιακός. Είναι καθοριστικό το επόμενο παιχνίδι με τα Τρίκαλα. Έχουμε καλό πρόγραμμα. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία τον Αιγινιακό παρά την κρισιμότητα του παιχνιδιού. Ευχαριστώ πολύ και τον κόσμο μας, που έδωσε παρών και συμπαραστάθηκε στην ομάδα».


https://www.footballleaguenews.gr