Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Δήμος Κατερίνης: «ΑΝΘΙΖΟΥΝ» ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

 Δήμος Κατερίνης: Φύτευση εποχικών λουλουδιών και σε νησίδες - κοινόχρηστους χώρους
 «ΑΝΘΙΖΟΥΝ»  ΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ


Μετά την πλατεία Δημοκρατίας, στην πλατεία Ελευθερίας και στην πλατεία Ηρώων αντίστοιχα, συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης, για τη φύτευση ανθοφόρων εποχικών λουλουδιών.


Παράλληλα, στο πλαίσιο των ετήσιων φυτεύσεων με εποχικά λουλούδια για τον εξωραϊσμό των  Κ.Χ. ξεκίνησε και συνεχίζεται η τοποθέτηση ανθοσυνθέσεων σε διάφορα σχέδια και χρώματα, σε νησίδες κ.α. κοινόχρηστους χώρους στο σύνολο του Δήμου.


«Μαζί με τις τακτικές παρεμβάσεις συντήρησης πρασίνου που εκτελούνται, θεωρούμε ότι οι εργασίες συμβάλουν στο να μεγιστοποιηθούν τα οφέλη που παρέχει το πράσινο. Επιπλέον,  βελτιώνουν τόσο την ποιότητα των υφιστάμενων χώρων πρασίνου όσο και των όγκο της βλάστησης που υπάρχει σε αυτούς, δίνουν όμορφο χρώμα, ενώ η έμφαση στην αισθητική διάσταση στην  τεχνική και τον σχεδιασμό των φυτεύσεων, αναβαθμίζει την όψη των κοινόχρηστων χώρων της πόλης» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσιουκάνης.


Παράλληλα, όπως τονίζει: «με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, η αναμόρφωση γίνεται προγραμματισμένα και σε καθημερινή βάση σε όλους τους υπάρχοντες χώρους πρασίνου, αναδεικνύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τους χώρους πρασίνου και συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την τρέχουσα εβδομάδα οι παρεμβάσεις της υπηρεσίας Πρασίνου, θα επικεντρωθούν στη φύτευση εποχικών λουλουδιών και στον πεζόδρομο, στην πλατεία Δημαρχείου κ.ο.κ.