Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

 Ένα πολύτιμο εργαλείο στη σχέση Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με την κοινωνία, αποτελεί πλέον η επιστημονική έρευνα που
πραγματοποίησε και την παρουσίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 21 Μαρτίου 2018, η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης και Συστημάτων Εφοδιασμού Κατερίνης (Logistics) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας.
  Είναι η δεύτερη καθόλα τεκμηριωμένη και άρτια από κάθε πλευρά επιστημονική έρευνα που πραγματοποιεί την τελευταία πενταετία, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό  Ίδρυμα της Κατερίνης και η οποία υλοποιήθηκε από τη συνεργασία φοιτητών του Τ.Ε.Ι. και εθελοντών του ΟΡ.ΦΕ.Ο.


  Την έρευνα που αναδεικνύει και ταυτολογεί το προφίλ αλλά και τις αντιλήψεις των θεατών του Φεστιβάλ Ολύμπου, συντόνισαν από πλευράς Τ.Ε.Ι. ο επιστημονικός συνεργάτης-καθηγητής marketing, Ευάγγελος Λιούτας και από τον τομέα εθελοντισμού του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και παράλληλα γραμματέα του Ιδρύματος, η Σοφία Δεληγιαννίδου. Ο κ. Λιούτας είχε συνεργάτες τους φοιτητές, Βασίλη Ντάνο, Χριστίνα Τορτοπίδου και Γεώργιο Πετρόπουλο, ενώ η κ. Δεληγιαννίδου τους εθελοντές, Χριστιάννα Φανούλη, Μάριο Φανούλη, Κυριακή Τορτοπίδου, Χριστίνα Τορτοπίδου, Νικόλαο Προβατίδη και Πηνελόπη Παρτάλα.
  Στη συλλογή των στοιχείων που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017, συμμετείχαν απαντώντας στο ερωτηματολόγιο επτακόσιοι τέσσερεις θεατές.
  Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης και Συστημάτων Εφοδιασμού Κατερίνης (Logistics) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτριος Τριανταφύλλου, επισήμανε: « Η έρευνα υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. από το Τ.Ε.Ι. Κατερίνης και με την εθελοντική προσφορά του καθηγητή marketing, Ευάγγελου Λιούτα. Στην ερευνητική υποστήριξη συμμετείχαν επίσης εθελοντικά φοιτητές και εθελοντές του Οργανισμού με το συντονισμό της γραμματέας μας, Σοφίας Δεληγιαννίδου. Συγκεντρώθηκαν τα αποτελέσματα και η όλη επιστημονική επεξεργασία, ενώ η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Λιούτα. Είναι η δεύτερη έρευνα που ολοκληρώνει το Τ.Ε.Ι. Κατερίνης σε συνεργασία με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. Ελπίζω ότι η έρευνα αυτή είναι σημαντική για την βελτίωση των υπηρεσιών του Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και την εν γένει ανάπτυξη του κορυφαίου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας.»


  Παρουσιάζοντας την έρευνα ο καθηγητής Ευάγγελος Λιούτας, αφού αναφέρθηκε στους συνεργάτες του και στους τρόπους και αναλύσεις του ερωτηματολογίου, τόνισε: «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μεγαλύτερο μέρος του κοινού που συμμετέχει στο Φεστιβάλ προέρχεται από το Νομό Πιερίας και ότι, γενικά, ο βαθμός ικανοποίησης από τη διοργάνωση είναι ιδιαίτερα υψηλός. Όπως διαπιστώθηκε, η παρακολούθηση εκδηλώσεων του Φεστιβάλ αποτελεί για τους θεατές μία έκφραση κοινωνικής συμμετοχής, καθώς η συγκεκριμένη διοργάνωση φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ως μία «κοινή υπόθεση» για την περιοχή. Ωστόσο, η αύξηση της ποικιλίας των εκδηλώσεων μέσω ένταξης στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα επιπλέον μορφών τέχνης, καθώς και η προσφορά νέων συνοδευτικών υπηρεσιών μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την αντίληψη των θεατών για την ποιότητα του Φεστιβάλ Ολύμπου. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων ολοκληρώθηκε με προτάσεις σχετικά με την ανάπτυξη δικτύωσης πέρα από τα όρια του Νομού Πιερίας, καθώς και ιδέες για την δημιουργία ενός ισχυρού brand name για το Φεστιβάλ.»  


  Από μέρους της διοίκησης του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της έρευνας, στάθηκε στη αναγκαιότητα της αξιοποίησης του εγχειρήματος, την δυναμική που δίνει στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. για ακόμα μεγαλύτερη επιτυχή πορεία αυτό το επιστημονικό εργαλείο, το τόσο αναγκαίο στις συνθήκες της σύγχρονης πολιτιστικής αγοράς, την διαμόρφωση ουσιαστικότερης εικόνας και καλύτερης  γνώσης των χορηγών με τον θεσμό, καθώς και την ορθότερη οργάνωση του προγράμματος και των πρωτοβουλιών του Φεστιβάλ Ολύμπου.
  Παράλληλα επέδωσε στον κ. Λιούτα ως έκφραση ευχαριστιών, την έκδοση του λευκώματος με αναφορά τον Όλυμπο.