Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Από την Ιθάκη του Οδυσσέα στην Οδύσσεια του περιβάλλοντος…

Οι ομάδες μαθητών και εκπαιδευτικών δύο προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης:   «ΤΑ 5Rs ΣΤΟ 5Ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (REDUCE-REUSE-RECYCLE-REFRESH-REPLENISH)» και « Αντιπραγματισμός- Πράξεις αλληλεγγύης και εθελοντισμού 5ου ΓΕΛ Κατερίνης» ανταμώσανε σε μια κοινή δράση στην Ιθάκη.


Στις 9-11/3/2018 στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης φιλοξενήθηκε η πρώτη ομάδα (33 μαθητές και τρεις εκπαιδευτικοί) και σε ξενοδοχειακή μονάδα η δεύτερη ομάδα (12 μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί.


H Φιλότιμη προσπάθεια των εκπαιδευτικών του ΚΠΕ Ιθάκης, έδωσε την δυνατότητα και στις δύο ομάδες να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Τα σκουπίδια του ενός… Ο θησαυρός των πολλών».
Το όμορφο ταξίδι σε συνδυασμό με  το πολύμορφο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πλούσιο σε παρουσιάσεις με τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη μας, εμπλουτισμένο με μια άρτια ξενάγηση στις φυσικές και ιστορικές ομορφιές του νησιού του Οδυσσέα, αξιοποιώντας το παιχνίδι ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διαμόρφωσαν ένα τριήμερο πολύ πλούσιο από παιδαγωγική και εκπαιδευτική άποψη.


Ευχαριστούμε θερμά τον Γεράσιμο Χάνο, υπεύθυνο του ΚΠΕ Ιθάκης και την αναπληρώτρια υπεύθυνη Ασημίνα Παπούλια για την άρτια και ζεστή φιλοξενία, όπως και για την εξαιρετική βιωματική διδασκαλία που μας προσέφεραν.


Η Ιθάκη δε μας γέλασε! Ούτε φτωχική την βρήκαμε! Η μακρινή  διαδρομή και οι εμπειρίες και οι γνώσεις που αποκομίσαμε ενδυναμώνουν τη συνεχή προσπάθεια των μαθητών μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο ανθρώπινο περιβάλλον.