Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Το Σάββατο 24 Μαρτίου φτιάχνουμε φωλιές για τα χελιδόνια!

Ο Μάρτιος πλησιάζει στο τέλος του και τα χελιδόνια ήδη έχουν ξεκινήσει
να έρχονται από το νότο για να φτιάξουν τις φωλιές και τις οικογένειές τους, μετά από ένα μακρύ και δύσκολο μεταναστευτικό ταξίδι. 
Μπορούμε να τα βοηθήσουμε ετοιμάζοντας εμείς τις φωλιές τους! Το Σάββατο 24 Μαρτίου θα γιορτάσουμε τα «Χελιδονίσματα» στο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων που βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού. Μικροί και μεγάλοι καλούνται να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην… αγγειοπλαστική και να φτιάξουν με πηλό φωλιές για τα σπιτοχελίδονα!
Η εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 2:30 μετά το μεσημέρι, διοργανώνεται από τη Δράση για την Άγρια Ζωή, το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού και το Δήμο Δέλτα. Τα «Χελιδονίσματα» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 35 περιοχές στην Ελλάδα υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας και κατά τη διάρκειά τους ετοιμάζονται φωλιές από πηλό για τα σπιτοχελίδονα. Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους τη φωλιά που κατασκεύασαν για να την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Εάν όλα πάνε καλά, ίσως κάποιο ζευγάρι χελιδονιών να έρθει να την κατοικήσει.

Τα «Χελιδονίσματα» όμως είναι και μια καλή ευκαιρία να επισκεφτεί κανείς τις σύγχρονες εγκαταστάσεις περίθαλψης άγριων ζώων που λειτουργούν στις εκβολές του ποταμού Γαλλικού, καθώς και τη δουλειά των εθελοντών της Δράσης για την Άγρια Ζωή που κάθε χρόνο υποδέχονται και περιθάλπουν εκατοντάδες τραυματισμένα και άρρωστα ζώα.
Το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων βρίσκεται στις εκβολές του Γαλλικού ποταμού, στο ύψος του 9ου χλμ. Θεσσαλονίκης – Αθηνών. Για περισσότερες πληροφορίες πρόσβασης μπορεί κανείς να απευθυνθεί στο τηλέφωνο 6979914852