Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Ο Απόλλων Λάρισας νίκησε 2-1 τον Αιγινιακό στο Αιγίνιο και του δυσκόλεψε την παραμονή στη Football League

Σε ένα ματς που είχε ένα πέναλτι στο πρώτο μέρος και τρεις απευθείας κόκκινες κάρτες στο δεύτερο, ο Απόλλων Λάρισας επικράτησε 2-1 του
Αιγινιακού μέσα στο Αιγίνιο με τέρμα που σημειώθηκε στο διάστημα που οι γηπεδούχοι είχαν μείνει με παίκτη λιγότερο. Έτσι, του έσφιξαν τη θηλιά του πιθανού υποβιβασμού, αποδεικνύοντας ότι αν και πιο άνετοι βαθμολογικά, δεν ήταν και αδιάφοροι.

Ο Απόλλων Λάρισας, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ - πέναλτι του Γιαζιτζόγλου στο 36’, όχι μόνο ισοφάρισε με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, στο 45'+2’, αλλά κατάφερε να φύγει με το διπλό με σκόρερ τον Κανούλα στο 75’. Η ομάδα του Νίκου Θεοδοσιάδη συνέχισε την πολύ καλή πορεία του τελευταίου διμήνου, ενώ σημείωσε και τη δεύτερη σερί της νίκη μετά από αυτή κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Από την άλλη, η ομάδα της βόρειας Πιερίας αν και έδινε ματς επιβίωσης, προβλημάτισε, καθώς για έκτο παιχνίδι έμεινε χωρίς νίκη. Ηττήθηκε, παρέμεινε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και πλέον η θηλιά έχει σφίξει…

Η γηπεδούχος μπήκε δυνατά στο πρώτο μέρος, θέλησε να πετύχει γρήγορο γκολ και απείλησε με τους Σοφιάνη (4’), Πέριτς (8’), Ζούρκο (20’), Παπαδόπουλο (33’) και κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Απόλλωνα Λάρισας από τα 11 βήματα. Ο Κουρτεσιώτης έκανε χέρι μετά από τη σέντρα του Γιαζιτζόγλου και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος (Έβρου) έδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιαζιτζόγλου κάνοντας το 1-0.

Μετά το γκολ, ο Απόλλων Λάρισας ισορρόπησε το ματς και με τον Λίταινα, που μόλις είχε μπει αλλαγή στη θέση του Αγρόδημου, έφερε το ματς στα ίσα (1-1). Η αλλαγή του Νίκου Θεοδοσιάση σκόραρε με πλασέ στο τέλος του ημιχρόνου, στο 45+2’.

Στο δεύτερο μέρος, φάσεις δεν έγιναν μέχρι και το 70’. Ο Αιγινιακός σε αυτό το λεπτό έμεινε με 10 παίκτες, μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Πετρούση για κράτημα στον Κανούλα. Ένα λεπτό μετά, ο Κανούλας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 75’ στα δίχτυα, σημειώνοντας το 2-1 για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρίες με τους Κανούλα (82’), Παπαζαχαρία (83’) και σε μία φάση του Αιγινιακού, όπου ο Ζούρκος έβγαινε τετ α τετ, ο Γιάννης Ανδρέου έκανε φάουλ, με αποτέλεσμα τα αίματα να... ανάψουν. Οι δύο παίκτες διαπληκτίστηκαν και ο διαιτητής τους έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Στο τέλος του αγώνα, στο 92’, ο Χότζιτς θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσα, όμως αστόχησε σε τετ α τετ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: 1-2

ΓΚΟΛ: Γιαζιτζόγλου (36’ πέν.) - Λίταινας (45+2), Κανούλας (75’)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Πετρούσης (70’), Ζούρκος (89’) - Γιάννης Ανδρέου (89’)

ΔΟΚΑΡΙ: Κανούλας (71’)

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Ανδρικόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Πετρούσης, Αντωνιάδης, Γκατσολάρι (72’ Τοπαλίδης), Πέριτς (50’ Τσολακίδης), Ζούρκος, Παπαδόπουλος (79’ Χότζιτς), Σοφιάνης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Θεοδοσιάδης): Παϊτέρης, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Παπαζαχαρίας, Ανδρέου Β., Χατζής, Μαυριάς (81’ Ανδρέου Γ.), Αγρόδημος (37΄Λίταινας), Κανούλας, Σουλίδης (46’ Καρακατσάνης), Τσιλούλης.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Έβρου)
Βοηθοί: Τίκας (Καρδίτσας), Τερζόπουλος (Έβρου)
https://www.footballleaguenews.gr