Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Πιερικός Αστήρ Κ. Αγιάννη-Εθνικός Ν. Κεραμιδίου 1-1 25η Α' Πιερίας Viral "ισοπαλία μάχης σωτηρίας"

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Viral μάχη χαρακωμάτων... στο Μαρμαρένιο Κάτω Αγιάννη, προσέφερε ο τοπικός Πιερικός Αστήρ, με αντίπαλο τον Εθνικό Νέου
Κεραμιδίου (1-1), -στη νέα αποκλειστικότητα του Metrosport.gr- από τον εξ’ αναβολής αγώνα για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας. Οι φιλοξενούμενοι, του Σάκη Λιάγκα και φιναλίστ του Κυπέλλου της ΕΠΣ Πιερίας, μπήκαν με αέρα ανωτερότητας και υπεροχής στα πρώτα λεπτά, δημιουργώντας προϋποθέσεις επίτευξης γκολ, με γοργή ανάπτυξη από τα άκρα, χωρίς να καταφέρουν, πάντως, να το πετύχουν, χάρη και στις επεμβάσεις του τερματοφύλακα Οκουκτσόγλου. Το παιχνίδι ισορρόπησε στο δεύτερο μισό του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να φτάνουν με δυσκολία στην αντίπαλη περιοχή και ν’ απειλούν μόνο με στημένες μπάλες. Στην επανάληψη, ο αγώνας είχε έντονες αυξομειώσεις ρυθμού και συνεχείς εναλλαγές σκηνικού στις δύο εστίες. Το Νέο Κεραμίδι ευτύχησε να προηγηθεί, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπέη, σε μια επίμαχη φάση μαρκαρίσματος του Παρδάλη, με τον αρχηγό της τοπικής ομάδας Λαζίδη. Η ισοφάριση ήρθε τελικά για τους γηπεδούχους, από μία περιπετειώδη εκτέλεση φάουλ του Λαράκου. Η συνέχεια ανήκει ολοκληρωτικά στους παίκτες του Γιώργου Μαρένα, που, με την πλάτη στον τοίχο, έδειξαν να καταθέτουν ψυχή και να υπερβαίνουν τη σωματική κούραση, πιέζοντας και αποδιοργανώνοντας την αντίπαλη άμυνα, με αλλαγές θέσεων και πλαγιοκοπήσεις, δημιουργώντας και χάνοντας ευκαιρίες από πλεονεκτική θέση, με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Ε. Καραμανώλα και του Δημόπουλου. Το σκορ δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά και το ισόπαλο αποτέλεσμα άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, αναφορικά με την υπόθεση σωτηρία.

Highlights: οι ανεπανάληπτες ατάκες των φιλάθλων «α, ρε, θα δούμε κάνα γκολ ή τσάμπα ήρθα ή χάνω το απόγευμά μου...», «αυτό είναι, πώς κερδίζεις τα πέναλτι...», οι κούρσες του αειθαλή Θ. Μητράκα, του Νέου Κεραμιδίου, ακόμη και με το χρονόμετρο του διαιτητή να δείχνει τις καθυστερήσεις, σε σημείο που η διοργανώτρια αρχή οφείλει να θεσπίσει... anti-doping control και να ξεκινήσει απ’ αυτόν!, η συμμετοχικότητα των δύο προπονητών, οι επίμαχες φάσεις, τα σκληρά μαρκαρίσματα, «τι μπάλα βρε; μας γ@@@ς», οι διαμαρτυρίες των παικτών, των φιλάθλων και του προπονητή των γηπεδούχων για τη διαιτητική διαχείριση και τον πειθαρχικό έλεγχο, «κάθεσαι και τον ακούς, είκοσι λεπτά μας απειλεί...», οι επικοί διάλογοι των παικτών, με δόση πρόκλησης, τσιμουδιάς, μπουνιάς και άλλα γαλλικής, ως συνήθως, έμπνευσης και αισθητικής, «τι νομίζεις εδώ, Δίον είναι, μαλ@@@;», με τη διαιτητική παρέμβαση «έλα εδώ, ένας, δύο, (δεικτικά), τέρμα...», να λειτουργεί εν μέρει καταλυτικά, «δε σταμάτησε, ρε μαλ@@@, από την ώρα που ξεκίνησε, δε σταμάτησε» και μετά το γκολ της ισοφάρισης, ως απάντηση πρόκλησης από άλλο ποδοσφαιριστή, «με μένα δε θα κάνεις μαλ@@@ς, θα με σέβεσαι, εμένα με δίνεις την μπάλα; έλα πάρτην, βάλε κι άλλο γκολ, εσύ ξεφτυλίζεσαι μαλ@@@, έτσι με δίνεις την μπάλα στα χέρια; τι είμαστε; μικρά παιδάκια είμαστε; Κατηγορία θα πέσεις, ρε μαλ@@@, να, στο λέω εγώ, κατηγορία θα πέσεις», με έτερο συμπαίκτη να μας ζητάει live να γράψουμε τα πάντα (όπως κάνουμε άλλωστε!) και να ρίχνει live… τη σκάλα του Μιλάνου, που μας παραχώρησαν ευγενικά και με προθυμία οι γηπεδούχοι για τη βιντεοσκόπηση σχεδόν αμφιθεατρικά, με τον Κάτω Αγιάννη... στο πιάτο -θερμές ευχαριστίες-, οι στιχομυθίες του διαιτητή με τον προπονητή των γηπεδούχων, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο, με παρεμβάσεις φιλάθλων, στο εκκλησιαστικό πνεύμα των ημερών που έρχονται, «έλεος» (τετράκις) και «τι μαλ@@@ς είναι αυτές που κάνεις με τον προπονητή...», οι αποκρούσεις του Οκουκτσόγλου του Κάτω Αγιάννη και οι σταθερές επεμβάσεις του Μιχαηλίδη του Εθνικού, το ανάποδο ψαλιδάκι του Μπέη του Νέου Κεραμιδίου και το ακόμα πιο εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Υφαντίδη των γηπεδούχων στην άμυνα, οι επίμαχες φάσεις, εκτός από το κερδισμένο πέναλτι για τον Εθνικό, η περίπτωση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στη μεγάλη περιοχή, από ψαλιδάκι επιτιθέμενου, η παρουσία του Τσαγκαράκη στο δεύτερο ημίχρονο για τον Κάτω Αγιάννη, που άλλαξε επίπεδο την ομάδα, με τις υπέροχες μεταβιβάσεις του, εκτός των άλλων, στον κενό χώρο, η... εντεκάδα του Ολύμπου Βροντούς, σχεδόν σε πλήρη παράταξη, που παραβρέθηκε στο παιχνίδι, όντας άμεσα ενδιαφερόμενη για το αποτέλεσμα των ανταγωνιστών της παραμονής στην κατηγορία...
Man of the match: ο Κ. Καραμανώλας οργίασε στο δεύτερο ημίχρονο, με εκπληκτική τεχνική κατάρτιση, υπέροχες ενέργειες και εκτελέσεις φάουλ, παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο και μαζί με το Θ. Μητράκα, των φιλοξενούμενων, που έκανε ακόμα και σπριντ 100άρη, στις καθυστερήσεις, δικαιούνται τον τίτλο.


Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com