Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΔΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ

             Τον απολογισμό της δράσης του για το 2017 παρουσίασε στα μέλη και τους φίλους του, το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, την
Κυριακή το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην δημαρχείου Δίου στην Κονταριώτισσα. Την παρουσίαση του έργου, ανέλαβε ο πρόεδρος Γρηγόρης Παπαχρήστος.
            Δέκα τέσσερεις συναυλίες έκανε η Ορχήστρα Νέων Δίου, μέσα στο 2017, με αποκορύφωμα τον εορτασμό των δεκάχρονων γενεθλίων της, τη συναυλία στο μουσείο της Ακρόπολης, στη Βέροια, στην Κομοτηνή, στα Φάρσαλα, στο κάστρο Πλαταμώνα, στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Πολυτεχνείο του Α.Π.Θ, στην αρχαία Πύδνα, στην Έφεσο, στο Λιτόχωρο, στον Παντελεήμονα.
            Συνεργάστηκε και αυτή τη χρονιά με σπουδαίους καλλιτέχνες, τη Γλυκερία, το Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Μακεδόνα, το Βασίλη Λέκκα, το Γεράσιμο Ανδρεάτο, το Μπάμπη Βελησσάριο, το Δώρο Δημοσθένους, την Αλεξάνδρα Γκράβας, την Δήμητρα Αντωνακούδη, το Γιάννη Χαρίση, τη Φιλιώ Σέρβου, τον Αλέξανδρο Καλλιφατίδη, τον Γιώργο Χανδόλια, τον Αλέξη Κωστάλα και άλλους.
            Διοργάνωσε 15νθήμερο σεμινάριο ψηφιδωτών, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, παρουσίασε τα νέα βιβλία των συγγραφέων,  Θάνου Κόσυβα και Βαγγέλη Ντελή, διοργάνωσε τρείς θεατρικές εκδρομές στη Θεσσαλονίκη για αντίστοιχες παραστάσεις του ΚΘΒΕ και παρουσίασε τον θίασο του Θωμά Βελησάρη στη Βροντού, με το θεατρικό έργο  «Ο βίος του Ευστράτιου»
            Τέλος ο κ. Παπαχρήστος μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια του Κέντρου και ευχαρίστησε όσους είναι αρωγοί στο έργο του συλλόγου, ενώ έκλεισε λέγοντας«Νοιώθουμε ικανοποίηση  και ευτυχία που προσφέρουμε στους νέους του τόπου μας τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το ταλέντο τους και τις ικανότητές τους, να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι, να προβάλουν τους εαυτούς τους και τον τόπο τους. Σε αυτή τη σημαντική και όμορφη προσπάθεια καλούμε  και άλλουςνα συμπορευτούν μαζί μας.  Εμείς θα αλλάξουμε τη μοίρα μας. Ας μη τα περιμένουμε από τους άλλους»
            Στη συνέχεια έγινε ο οικονομικός απολογισμός από το μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ στο τέλος η ταμίας του συλλόγου Ειρήνη Πουλιοπούλου, έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα. Από την ορχήστρα τυχερός ήταν ο Νίκος Γιάντσιος και από τα μέλη του συλλόγου, ο Τάκης Μουτάφης.
            Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Πούλιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Διονύσης Φόλιος, Θανάσης Καλαιτζής, Μαρία Τσιμήτρη και Νίκος Λαπάτσης.