Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Πύδνας Κολινδρού

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 
Τι είναι τα κέντρα κοινότητας:
Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια νέα κοινωνική δομή που αποτελεί μια
δράση ομπρέλα, παρέχοντας υπηρεσίες υποδοχής, εξυπηρέτησης και διασύνδεσης των πολιτών με όλα τα προγράμματα και υπηρεσίες στην περιοχή του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
Ωφελούμενοι:
Ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας είναι όλοι οι πολίτες που κατοικούν στον δήμο Πύδνας-Κολινδρού, και κατά προτεραιότητα, οι ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», καθώς και άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, άνεργοι/ες, παιδιά και άτομα που βιώνουν καταστάσεις αποκλεισμού, μετανάστες, δικαιούχοι διεθνούς προστασίας, αιτούντες άσυλο, ΑμεΑ, ΡΟΜΑ και γενικότερα ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.
Το κέντρο κοινότητας υπάγεται διοικητικά, οικονομικά και θεσμικά στην Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Οι πόροι προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του θεματικού στόχου 9 των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ. 
Παρεχόμενες υπηρεσίες:
Η λειτουργία του Κέντρου εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με τις λοιπές  κοινωνικές δομές και υπηρεσίες  του δήμου 

Οι Υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο Κοινότητας κινούνται σε τρεις κεντρικούς άξονες:
Α) Υποδοχή - Ενημέρωση - Υποστήριξη των πολιτών , δηλαδή, πληροφορεί και διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο (όπως ΚΕΑ, ΤΕΒΑ κλπ).
Β)  Συνεργασία με Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας. Ειδικότερα  υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων.
Γ)  Παροχή Υπηρεσιών  που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού
επιπέδου των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των
ωφελουμένων παρέχοντας  συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη.
Ημερομηνία έναρξης: 21 Ιανουαρίου 2018
Ωράριο λειτουργίας : Το Κέντρο λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή 07:00-15:00
Διεύθυνση: Α. Παπάγου 5, Κεντρική Πλατεία, Πεζόδρομος (Δίπλα στα ΕΛΤΑ)
Τηλ: 23530-21286
Email: kentrokoinotitas@pydnas-kolindrou.gr

Επικοινωνία: Ιορδανίδου Μαρία Τ.Ε Κοινωνική Λειτουργός
                         Τίγκα Πασχαλίνα     Π.Ε Ψυχολόγος