Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΈΣ" ΕΚΔΡΟΜΕΣ…

ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΈΣ" ΕΚΔΡΟΜΕΣ… ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ
ΖΩΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΕ ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Τελικά βολικά τα συλλαλητήρια για τους << εντός των τειχών >>  πάσης φύσεως συστημικούς, υπέρμαχους και κατά.
 Από την  μια η δημιουργία ενός εθνικιστικού κλίματος που καλλιεργήθηκε από διάφορα κέντρα  έξωθεν  της χώρας, που αυτοαναγορευόταν όπως ήθελαν, με το σιγοντάρισμα εκκλησιαστικών κύκλων , παραθρησκευτικών,  παραστρατιωτικών οργανώσεων, μαζί με τους ναζί της << χρυσής αυγής >> και λοιπόν φασιστικών ομάδων.
Και από την άλλη αστικές πολιτικές δυνάμεις, να διαβάζουν όπως θέλουν την αποτίμηση αυτών των συλλαλητηρίων, ομονοώντας όλοι, ότι δεν ενοχλεί ο κόσμος να κατεβαίνει σε τέτοια συλλαλητήρια, που λίγο πολύ δουλεύουν και σαν βαλβίδα  εκτόνωσης από την γενικότερη κατάσταση, αρκεί να μην αμφισβητηθεί το σύστημα και τα οικονομικά του βάθρα.
Στα 2 συλλαλητήρια που έγιναν για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, δεν αμφισβητήθηκαν οι ευρωνατοικοί σχεδιασμοί. Ότι είναι αυτοί που δρομολογούν τις εξελίξεις για το θέμα αυτό, στα πλαίσια της ευρωνατοικής ολοκλήρωσης στα βαλκάνια, σε μια περίοδο που οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, κυρίως ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε, με την αστική τάξη της Ρωσίας, για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Οι κρυφοί και φανεροί διοργανωτές των συλλαλητηρίων, με τους κρυφούς και φανερούς των αστικών κομμάτων, φρόντισαν να μην αγγίξουν αυτούς τους στρατηγικούς σχεδιασμούς, που πριμοδοτεί η  αστική τάξη της χωράς μας και συμμετέχει σε αυτούς.  Αναζητώντας  κομμάτια για λογαριασμό της, από την πίτα της αναδιανομής ενεργειακών και πλουτοπαραγωγικών πηγών, ελέω των οξυμένων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Αυτοί οι σχεδιασμοί ανάβουν το φιτίλι του πολέμου και << ετοιμάζουν >> τους λαούς μέσα από το γενικότερο κλίμα σοβινισμού, εθνικισμού, να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλισμών αν χρειαστεί, ώστε διευκολυνθούν  και να προωθηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί.
Δεν θέλουν οι λαοί  να αμφισβητήσουν   τον ρόλο των ιμπεριαλιστών, τον ρόλος του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της Ε.Ε και όλων των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών. Κρυφοί και φανεροί διοργανωτές των συλλαλητηρίων, των αστικών κομμάτων και φασιστικών οργανώσεων << βαράνε >>  προσοχή μπροστά τους.
 Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν  τα συλλαλητήρια, που αντί να ετοιμάζουν τον λαό να μην μπει κάτω από ξένες σημαίες και γίνει σημαιοφόρος ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων , τον ετοιμάζουν για αυτό ακριβώς, μέσα από μισαλλόδοξους βερμπαλισμούς  και εθνικοκάπηλα λογύδρια που παραποιούν την έννοια και το περιεχόμενο του πατριωτισμού.
Ο εθνικισμός και ο κοσμοπολιτισμός είναι οι 2 όψεις του ίδιου νομίσματος. Και οι δυο υπηρετούν την αστική τάξη, τις επιδιώξεις του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστικών ενώσεων.
Αυτή την στρατηγική  στόχευση – σύμπλευση  θέλουν να συγκαλύψουν μπροστά στο λαό και να κρατούν κλειστές της θύρες της ριζοσπαστικής του χειραφέτησης.  Για αυτό μια τον θέλουν να εκτονώνεται στις πλατείες των << αγανακτισμένων >> και μια στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.
 Οι λαϊκοί αγώνες δεν είναι όμως κάποιες συναθροίσεις στις πλατείες, η κάποιες << πατριωτικές >> εκδρομές. Οι λαϊκοί αγώνες γίνονται καθημερινά, προϋποθέτουν  λαϊκή συμμετοχή, οργάνωση, προσωπικό κόστος κάποιες φορές,  σχέδιο, δράση και κυρίως περιεχόμενο.
Οι λαϊκοί αγώνες έχουν μέσα το στοιχείο της αμφισβήτησης της πολιτικής – οικονομικής εξουσίας, προωθούν την ταξική ενότητα των εργαζομένων, την κοινωνική συμμαχία, μπολιάζουν της λαϊκές συνειδήσεις με τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης, της μαχητικότητας, της αγωνιστικότητας.
Η ανιδιοτέλεια, η πίστη στον αγώνα με προοπτική, ενάντια στους εκμεταλλευτές και καταπιεστές του λαού, στην κατεύθυνση της πολιτικής – κοινωνικής  ανατροπής, αποτελεί το στρατηγικό σχέδιο του λαϊκού - ταξικού αγώνα.
Αυτή την πάλη θέλουν να ακυρώσουν κοσμοπολίτες και εθνικιστές για λογαριασμό του κεφαλαίου, των μεγάλων αφεντικών που υπηρετούν. Διαστρεβλώνοντας  το περιεχόμενο της λαϊκής πάλης, παγιδεύοντας τον λαό σε κάλπικα - ψεύτικα διλήμματα,  όπως αυτό της συντήρησης  η πρόοδος.
Σε αυτή την κατεύθυνση αξιοποιούν όλες οι πλευρές τα συλλαλητήρια που έγιναν για την ονομασία των Σκοπίων.  Αφού πρώτα έστειλαν στο καναβάτσο την ιστορικότητα του θέματος και αλυτρωτικά συνθήματα αντικατέστησαν ιστορικά γεγονότα, κρατικές συμφωνίες της χώρας μας, διεθνείς συνθήκες.
Ο λαός δεν έχει συμφέρον να διαλέγει πάντα μεταξύ Σκύλας η Χάρυβδης. Να μην αφήσει σύγχρονους πατριδοκάπηλους να διαστρεβλώνουν το περιεχόμενο του πατριωτισμού που δεν έχει καμιά σχέση με τον εθνικισμό, τον φασισμό, τον ναζισμό.
 Ούτε ο κοσμοπολιτισμός έχει σχέση με τον λαϊκό πατριωτισμό, είναι εξίσου αποπροσανατολικός και  αντιδραστικός για τα λαϊκά συμφέροντα.
 Η θέση του λαού είναι να παλέψει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στους πολέμους, για την απεμπλοκή της Ελλάδας από αυτούς, ενάντια στο σάπιο σύστημα που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς, εκμετάλλευση, φτώχεια.
Αυτή είναι η γνήσια λαϊκή πατριωτική θέση και στάση, γιατί έχει ταξικό περιεχόμενο, δεν κρύβει μισαλλοδοξία,  έχει  διεθνιστικό χαρακτήρα και  διαχωρίζεται από της χαλκευμένες επικλήσεις της κάθε αστικής τάξης, του κεφαλαίου και των πολιτικών τους υπαλλήλων στα περί << εθνικής >> ενότητας, που σε συνθήκες καπιταλιστικής οργάνωσης της οικονομίας, σημαίνει λαϊκή υποταγή στις αξιώσεις και στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων, των καπιταλιστών.
Σαββίδης Παναγιώτης