Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 11πμ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ
Σωματείο Συνταξιούχων Λιτοχώρου

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΛΕΒΑΡΗ 11πμ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας βάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα μέτρα για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών. Μέτρα που αφήνουν στο απυρόβλητο τους μεγαλοοφειλέτες και βάζουν στο στόχαστρο όχι μόνο τη λαϊκή κατοικία αλλά και το εισόδημα, αφού πλέον οι κατασχέσεις ακινήτων θα ξεκινούν από τα 500 ευρώ οφειλής προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στους μεγάλους επιχειρηματίες, τη συντριβή μισθών, συντάξεων και εργατικών δικαιωμάτων, τη φοροκαταιγίδα που συνεχίζει να δέχεται η εργατική, λαϊκή οικογένεια, επιβεβαιώνει η κυβέρνηση οτι η ‘‘δίκαιη ανάπτυξη’’ θα στηριχτεί και πάλι στις πλάτες τις δικές μας. Επιβεβαιώνει οτι οι ‘‘υγιείς’’ επιχειρηματίες θα εκμεταλλεύονται τα προνόμια που τους παρέχει το κράτος, ενώ ο χαμηλόμισθος, ο χαμηλοσυνταξιούχος, ο άνεργος, θα συνεχίσει να ζει μέσα στη φτώχεια και την ανασφάλεια, αφού όχι μόνο δεν μπορεί να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, αλλά δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες του.
Θέλουν να μας πετάξουν στο δρόμο,
Δε θα τους περάσει!
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους, να δώσουμε ανυποχώρητο αγώνα για να βάλουμε φρένο στα σχέδια που έχει για εμάς η κυβέρνηση και σύμμαχοι της. Τους επισημαίνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε εμείς για ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο.
Απαιτούμε:
·         Προστασία της λαϊκής κατοικίας με νόμο
·         Καμία κατάσχεση λαϊκής περιουσίας για χρέη σε τράπεζες, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία
·         Πάγωμα των χρεών για όλους τους ανέργους και διαγραφή όλων των τόκων
·         Αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί
·         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση, την ΕΕ και τους υπόλοιπους εταίρους τους ότι δεν θα επιτρέψουμε να βάλουνε χέρι στη λαϊκή κατοικία και το λαϊκό εισόδημα.
Όλοι την Τετάρτη 21 Φλεβάρη 11πμ στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Εφορία Κατερίνης