Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Αγανάκτηση αυτοκινητιστών για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας με την παρουσία εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών

ΑΠΟ: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΔΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-Σ.Α.Δ.Ο.Μ.Ν.Ε «Ο ΑΓΩΝΑΣ» - ΑΡΚΑΔΙΑ  -«ΑΚΡΟΠΟΛΗ» ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΑΧΑΙΑΣ – ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ & ΦΩΚΙΚΑΣ

Εκφράζουμε δημόσια την αγανάκτηση μας για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι της Πάτρας με την παρουσία εκατοντάδων οικονομικών μεταναστών.
Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του συναδέλφου σας ο οποίος στα πλαίσια των καθηκόντων του έσπασε το πόδι του το περασμένο Σάββατο 06/01/2018.
Καταγγέλλουμε δημόσια την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης εις βάρος των λιμενικών, αλλά και των συναδέλφων μας ελλήνων αυτοκινητιστών οι οποίοι διατρέχουν καθημερινά κίνδυνο εμπλοκής με τις αρχές, κάτι που έχει συμβεί πάρα πολλές φορές μέχρι τώρα με καταστροφικά αποτελέσματα για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.
Εκ μέρους των συναδέλφων μας, τονίζουμε άλλη μια φορά προς τους αρμόδιους ,  Υπουργούς ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο την συνέχιση αυτής της επικίνδυνης κατάστασης.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποια στιγμή από οποιοδήποτε άσχημο περιστατικό στο λιμάνι της Πάτρας εις βάρος κάποιου από τους εκατοντάδες μετανάστες, οι οποίοι ρισκάρουν τα πάντα στην προσπάθεια να περάσουν στην Ιταλία, θα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και πολύ πιθανό να έχουμε αποτελέσματα που κανείς δεν θα ήθελε να ζήσει.
Επειδή κανείς από τους υποτιθέμενους υπεύθυνους και αρμόδιους δεν θα έχει το περιθώριο να επικαλεστεί ότι δεν γνώριζε αυτό το πρόβλημα, το οποίο εμείς σαν επαγγελματίες μεταφορείς  αντιμετωπίζουμε εδώ και είκοσι χρόνια και το οποίο έχουμε αναδείξει  αρκετές φορές, ακόμη και με κινητοποιήσεις των συναδέλφων μας χωρίς να δοθεί λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα , θέλουμε άλλη μια φορά να τονίσουμε ότι δεν είναι δυνατό το πρόβλημα των πολέμων και της εξαθλίωσης στις χώρες από τις οποίες προέρχονται αυτοί οι άνθρωποι να λυθεί στις πλάτες των αυτοκινητιστών και των εργαζόμενων στα λιμάνια.
Απαιτούμε άμεσα να βρεθεί λύση και να πάψουν να σφυρίζουν αδιάφορα μέσα από τις υπουργικές τους καρέκλες, αυτοί που έχουν την υποχρέωση να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΟΥΚΟΥΤΖΙΟΓΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΠΑΣΠΑΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – Σ.Α.Δ.Ο.Μ.Ν.Ε «Ο ΑΓΩΝΑΣ»
ΚΑΤΡΑΚΙΛΗΣ ΚΛΙΜΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ