Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Το Πυροσβεστικό Σώμα Κατερίνης επισκέφτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

 Το Πυροσβεστικού Σώματος Κατερίνης εκπροσωπούμενο από τον πυραγό Γκιάτα Αριστείδη και τον πυροσβέστη Αρβανίτη Δημήτριο
παρουσίασαν στους εκπαιδευόμενους/ες και το προσωπικό του ΣΔΕ Κατερίνης θέματα πυροπροστασίας και πυρόσβεσης στο σπίτι, το σχολείο και αλλού. 


Την ενδιαφέρουσα παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση με πλήθος ερωτήσεων και απαντήσεων. Μέσα από το διάλογο ενημερώθηκαν οι εκπαιδευόμενοι πώς μπορεί να εργαστεί κάποιος/κάποια ως πυροσβέστης αλλά και πώς μπορεί να το κάνει εθελοντικά. Ο/Η εθελοντής πυροσβέστης είναι σχετικά νέος θεσμός του Πυροσβεστικού Σώματος. 


Ο πυραγός Γκιάτας μεταξύ των άλλων τόνισε ότι είναι σημαντική η εκπαίδευση, η πρόληψη και το σχέδιο δράσης. Επισήμανε επίσης ένας πυροσβεστήρας στην κατάλληλη θέση και με την σωστή χρήση μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή της περιουσίας μας και την απώλεια της ζωής των ανθρώπων της οικογένειας μας και του περίγυρου μας. Είναι στην ευχέρεια μας να αξιοποιούμε την γνώση που αποκτιέται από την πείρα των πυροσβεστών μας, για να αναπτύσσουμε καλές πρακτικές και να αποφεύγουμε να επαναλαμβάνουμε λάθη και αστοχίες που στοιχίζουν τις ζωές των συνανθρώπων μας και το μόχθο ζωής.