Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΒΡΕΤΑΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ KERI JONES.

Αναμεταδίδεται από 70 και πλέον ραδιοφωνικούς σταθμούς

O Keri Jones εστιάζει μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες στις ταξιδιωτικές εντυπώσεις, στην γαστρονομία, στον πολιτισμό, στην ιστορία. Το περασμένο Σαββατοκύριακο βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη κι αναζήτησε -όπως είπε - όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της που την κάνουν αξιόλογο τουριστικό προορισμό.
Η εβδομαδιαία εκπομπή του Keri Jones αναμεταδίδεται από 70 και πλέον ραδιόφωνα στην Μεγάλη Βρετανία και από άλλους πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αυστραλίας, της Ισπανίας, των ΗΠΑ (Αριζόνα), της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και των νησιών Πουκέτ .Αυτή τη φορά επέλεξε την Θεσσαλονίκη, σκοπίμως μέσα από τα φθηνά εισιτήρια που προσφέρουν αεροπορικές εταιρίες για τουριστικούς προορισμούς.
Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης τον ξενάγησε στο κέντρο της πόλης ,στα Λαδάδικα, στα μνημεία και στην αγορά. Αυτό που τον  εντυπωσίασε  ήταν η βυζαντινή της πλευρά.  Οι εκκλησίες και κυρίως ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου και ιερός ναός της Αγίας Σοφίας .
Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων κ.Γιώργο Μαστροδημήτρη, γνώρισε όλη την διαδικασία παρασκευής μπουγάτσας, επισκέφθηκε το «Κτήμα Γεροβασιλείου» στην Επανομή και συγκέντρωσε υλικό που θα παρουσιαστεί στις επόμενες ημέρες από την εκπομπή του.
Όταν ρωτήθηκε ποιο κατά την γνώμη του είναι το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Θεσσαλονίκης, ο Keri Jones ενθουσιασμένος μίλησε για την «ποικιλία επιλογών που έχει η πόλη σε γαστρονομία και διασκέδαση». Χαρακτήρισε ελκυστική την σχέση value for money της πόλης  κι αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το μεγαλύτερο τουριστικό κομμάτι της βρίσκεται στο κέντρο της που είναι προσπελάσιμο για κάθε ταξιδιώτη μέσα σε λίγες ώρες.  
«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από την Βρετανία είναι πολύ θετικά.  Υπάρχει μια τάση που εμφανίζει την πόλη μας ως ιδανικό προορισμό για city break. O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης φροντίζει να την ενισχύσει και να την αναδείξει περισσότερο σε κάθε ευκαιρία…» σχολίασε η πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης- αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ κα Βούλα Πατουλίδου.