Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΚΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΊΑ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Στις 18 Δεκέμβρη στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας ( Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ), παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συγκεκριμένα η Βουλευτής Παναγιώτα Κοζομπόλη και ο υπεύθυνος Τομέα Σωμάτων Ασφαλείας Γεώργιος Μαλαγκονιάρης.
Στο χρόνο που δόθηκε στο μέλος της Ε.Α.Κ.Π. για να τοποθετηθεί επί του συνόλου των προβλημάτων του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, τέθηκαν τα εξής:
·        Για τη μονιμοποίηση ενός αριθμού συναδέλφων πενταετούς θητείας που εξήγγειλε για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση, το μέλος της Ε.Α.Κ.Π. ανέφερε ότι ακόμα και εάν προσπεράστηκε η μνημονιακή προϋπόθεση της 1 προς 4 προσλήψεις – αποχωρήσεις όπως δηλώθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, εάν δεν υπάρξει μία σημαντική αύξηση της χρηματοδότησης του προϋπολογισμού του Π.Σ. για το έτος 2018 και ιδιαίτερα για τους κωδικούς που αφορούν τη μισθοδοσία του μόνιμου προσωπικού, τότε η μονιμοποίηση θα μείνει κενό γράμμα και θα έχουμε εμπαιγμό των συγκεκριμένων συναδέλφων μας για ακόμα μια φορά.
Η Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ανέφερε ότι τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων ( αύξηση μισθών, ασφαλιστικές εισφορές κ.α. ), ανέρχονται σε 12 εκατομμύρια ευρώ.
Σημειωτέον ότι την στιγμή που γράφονταν η παρούσα ανακοίνωση, ήδη είχε δημοσιευτεί ο προϋπολογισμός του Π.Σ. όπου στον Κωδικό Αριθμού Εξόδων 0342 που αφορά τις τακτικές αποδοχές του  εποχικού προσωπικού δεν υπάρχει αντίστοιχη διαφορά. ( βλ. eakp.gr )
Παραθέτουμε την αρνητική εξέλιξη των σχετικών πιστώσεων σε βάθος επταετίας από την χρονιά που ήδη πλέον είχε δημιουργηθεί ο θεσμός του πενταετή πυροσβέστη μέχρι και σήμερα, για να γίνει αντιληπτός ο διαχρονικός εμπαιγμός των συναδέλφων πενταετών και εποχικών:
Έτος 
2012
2013
2016
2017
2018
Πιστώσεις    Κ.Α.Ε. 0342
64.600.000
55.000.000
53.402.120
51.831.100
54.500.000
Διαφορά
                                    -10.100.000
Επίσης η εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε ότι θα θεσπιστούν νέες νομοθετικές διατάξεις που θα καθορίζουν τη διαδικασία της μονιμοποίησης. 
Ας αναλογιστούν οι συνάδελφοι γιατί θα πρέπει να θεσπιστούν πάλι από την αρχή νομοθετικές διατάξεις για τις διαδικασίες μονιμοποίησης τους;
Η απάντηση είναι πολύ απλή, γιατί πρέπει να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος μέχρι να μαγειρευτούν τα επόμενα εμπόδια υλοποίησης των υποσχέσεων της κυβέρνησης, που πιθανότατα να είναι η ανακήρυξη πρόωρων εκλογών!!!    
ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΗΚΕ επίσης από το μέλος της Ε.Α.Κ.Π. προς τους εκπροσώπους της κυβέρνησης:

·        Το ξεσπίτωμα των συναδέλφων από την κυβέρνηση με μεταθέσεις και μετακινήσεις και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνάδελφοι που αδυνατούν να διαβιώσουν αξιοπρεπώς. Όπως και το νέο ξεσπίτωμα που ετοιμάζεται με τον καινούργιο κανονισμό, για το σύνολο των πυροσβεστών. Ρωτήθηκαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης για το πότε σχεδιάζεται η έκδοση του νέου κανονισμού μεταθέσεων.
      Η μόνη απάντηση που πήραμε για το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι ότι για τις περιοχές που δεν μπορούν να βρουν στέγη οι συνάδελφοι που μετατίθενται ( όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη ), θα συμβάλλουν για τη διαμονή τους οι ομώνυμοι Δήμοι. Με τη συγκεκριμένη πολιτική επιλογή αποποιούνται το κράτος και η κυβέρνηση, τις βασικές ευθύνες και υποχρεώσεις που θα έπρεπε να έχουν απέναντι σε εργαζόμενους, που ξεσπιτώνονται χωρίς τη θέλησή τους. Ακόμα όμως και η συγκεκριμένη υποτιθέμενη συνδρομή των Δήμων φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη με βάση την οικονομική κατάσταση που βρίσκονται όλοι οι Δήμοι της χώρας, που για να εξοικονομούν οικονομικούς πόρους φορτώνουν με νέους φόρους, τέλη και χαράτσια το λαό.
·        Η υποχρηματοδότηση του Π.Σ., η συνέχιση της υποβάθμισης της πυρασφάλειας σε επίπεδο πρόληψης, η συνεχής υποβάθμιση της υπηρεσίας μας ακόμα και σε βασικά μέσα, οχήματα και εξοπλισμό, οι άμεσες μειώσεις που προκύπτουν από το νέο μισθολόγιο με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη φορολογία, η νέα επιχείρηση κατάργησης των δικαιωμάτων και το χτύπημα των εργασιακών σχέσεων σε όλους τους εργασιακούς χώρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.
·        Η αντιλαϊκή πολιτική και αυτής της κυβέρνησης που βάζει πάνω από τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού τα συμφέροντα και τα κέρδη του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και άλλων αντίστοιχων εγχώριων και διεθνών οργανισμών.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Οι αρνητικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης θα ενταθεί ακόμα περισσότερο, μετά και από την ολοκλήρωση της λεγόμενης 3ης αξιολόγησης. Νέα μέτρα θα θεσπίζονται συνεχώς σε βάρος μας.
Τα συνδικαλιστικά μας όργανα με ευθύνη των συμβιβασμένων πλειοψηφιών, δεν λειτουργούν υπέρ των πυροσβεστών, δεν αγωνίζονται για να δώσουν λύσεις στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματά μας. Βάζουν πλάτη στην επιβολή των μέτρων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Είναι συνυπεύθυνοι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Το προεδρείο και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας και το σύνολο των πρωτοβάθμιων ενώσεων, αρνούνται να συζητήσουν και να στηρίξουν τις προτάσεις της Ε.Α.Κ.Π. για οργάνωση συνεχών κινητοποιήσεων με το πλαίσιο των 9 βασικών αιτημάτων, για να διεκδικήσουμε: Την αναβάθμιση της υπηρεσίας μας. Τη μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ των πενταετών και εποχικών συναδέλφων και όχι μόνο την μονιμοποίηση μίας μερίδας και την εσαεί ανανέωση συμβάσεων για όλους τους υπόλοιπους, όπως προτείνουν τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την προστασία της ασφάλειάς μας και την οικονομική μας ανακούφιση.
Καμία πρόταση για αγωνιστικές κινητοποιήσεις των πυροσβεστών, δεν υποβάλλεται ούτε από τις άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις.


Τίποτα δεν κερδίζετε χωρίς αγώνα.
Η Ε.Α.Κ.Π. με τις συνεχόμενες παρεμβάσεις, περιοδείες και τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες, συνεχίζει την προσπάθεια για να οργανώσει τους πυροσβέστες να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους. Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στην προσπάθεια αυτή.
Για την Ε.Α.Κ.Π.
Η Εκτελεστική Γραμματεία