Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Επισκέψεις της βουλεύτριας Πιερίας Ελισσάβετ Σκούφα σε Νοσοκομείο, Αστυνομία και Πυροσβεστική ανήμερα των Χριστουγέννων

 Το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας, και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης,  επισκέφτηκε ανήμερα των
Χριστουγέννων η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ ( Μπέττυ) Σκούφα.

Στο Νοσοκομείο
Συνοδευόμενη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ανέστη Μυστρίδη η βουλεύτρια συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράστασή της στο έργο που επιτελούν, το οποίο τυγχάνει ευρείας αναγνώρισης από τους πολίτες της Πιερίας. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής της, συζητώντας με τον Διοικητή κ. Μυστρίδη  και τον ιατρό που εφημέρευε κ. Παπαδόπουλο, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με την αμέριστη στήριξη της Διοίκησης, για την περαιτέρω αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, με ανθρωπιά,  υπευθυνότητα και σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, όπως τονίστηκε, ότι οι πολίτες της Πιερίας εμπιστεύονται απόλυτα το νοσοκομείο Κατερίνης  για την ζωή τους.   



Στην Αστυνομική Διεύθυνση
Στο δύσκολο έργο που γίνεται ουσιαστικά και αθόρυβα για την προστασία των πολιτών αναφέρθηκε η κα Σκούφα στην επίσκεψή της στην Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας στον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Τζήμα. Μαζί με τους αστυνομικούς που είχαν υπηρεσία  συζήτησαν τις δυσκολίες,   τις αντιξοότητες αλλά και την επικινδυνότητα που έχει το λειτούργημα του αστυνομικού για την  προάσπιση πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής. Επισημάνθηκε από την πλευρά του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Τζήμα  η ανάγκη ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της υπηρεσίας, ανάγκη η οποία όπως συμφώνησε η βουλεύτρια Πιερίας,  πρέπει να καλυφθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό.


Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης για μια ακόμη φορά κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει ζωές, να απεγκλωβίσει ανθρώπους και να  περιορίσει ζημιές σε περιουσίες κατά τα πολλαπλά περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Πιερία. Περιστατικά στα οποία μάλιστα θρηνήσαμε θύματα, ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων. Ο Διοικητής της Π.Υ. Κατερίνης κ. Ευάγγελος Φαλάρας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση οι πυροσβέστες, αλλά και στις ελλείψεις  που υπάρχουν στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, κυρίως σε ό,τι αφορά τον ορειβατικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν για τις διασώσεις. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός, ότι οι πυροσβέστες δεν λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, παρά τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας της δουλειάς τους.   Η κα Σκούφα εξέφρασε την εκτίμηση και τον θαυμασμό για το εξαιρετικό ήθος αλλά και θάρρος που διακρίνει τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, και δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους ώστε να συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην ικανοποίηση  των αιτημάτων τους.