Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

12ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας 2017, ένας επιτυχημένος αγώνας υψηλών απαιτήσεων και επιδόσεων.

 Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στις 12 Δεκεμβρίου 2017, ο 12ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας και ο 2ος αγώνας Melindra Trail 5km.
Σύμμαχος της επιτυχίας ήταν ο αίθριος καιρός, ο οποίος χάρισε σε αθλητές και επισκέπτες μοναδικές εικόνες του Ολύμπου, αναδεικνύοντας τις χιονισμένες κορυφές του.


Οι συμμετοχές των αγώνων ξεπέρασαν κάθε προσδοκία φέρνοντας πρώτον, τον Χειμωνιάτικο Ενιπέα να αγγίζει ποσοστό Olympus Marathon, με 745 εγγραφές και δεύτερον το υψηλό ενδιαφέρον δρομέων να συμμετάσχουν στον 2ο αγώνα 5km Melindra Trail, αγγίζοντας τις 250 εγγραφές. Με αποτέλεσμα σχεδόν 1000 αθλητές, δρομείς ορεινού τρεξίματος να επιθυμούν να τρέξουν στα μονοπάτια του Ολύμπου και να κατακτήσουν μια θέση στον αγώνα τους.


Σχετικά με τον 12ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα.
Αξιοσημείωτο γεγονός της ημέρας, κατά γενική ομολογία των δρομέων, ήταν η πανέμορφη διαδρομή, ως σημαντικός παράγοντας ενός όμορφου αγώνα, χαρίζοντας στους αθλητές μοναδικές εικόνες του Ολύμπου μέσα από το μαγευτικό Φαράγγι του Ενιπέα καθώς επίσης τα προσεγμένα - καθαρά μονοπάτια της διαδρομής και τις ασφαλείς γέφυρες του Φαραγγιού. Στα οποία να τονίσουμε πως κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια οι εθελοντές της διοργάνωσης αρκετές μέρες πριν τον αγώνα.



Στην εκκίνηση του αγώνα, έπειτα από ακυρώσεις αθλητών την τελευταία στιγμή λόγω τραυματισμών, βρέθηκαν τελικά εξακόσιοι αθλητές (αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση) από ολόκληρη την Ελλάδα ανάμεσα στους οποίους οι πανελλήνια καλύτεροι της κοινότητας του ορεινού τρεξίματος. Στους τερματισμούς του αγώνα σημειώθηκαν υψηλές επιδόσεις φέρνοντας ως πρώτο νικητή τον πρωταθλητή Δημήτρη Θεοδωρακάκο της Salomon Hellas με χρόνο ρεκόρ 2.01.49, δεύτερο νικητή τον Γιώργο Διαλεκτό της Salomon Hellas  με χρόνο 2.02.28 και τρίτο νικητή τον Δημήτρη Σελέτη της Kasimis Training με χρόνο 2.02.34. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Δήμητρα Μπίκα της Salomon Hellas με χρόνο 2.28.53, στην οποία δόθηκε το χρηματικό έπαθλο των 300 ευρώ (ευγενική χορηγία της εταιρίας Ι. Ράππας και ΣΙΑ από την Ύδρα), δεύτερη η Κατερίνα Τσέκοσκα της Kasimis Training με χρόνο 2:37:56 και τρίτη η  Ανδριάννα Βασιλάτου της ομάδας ALL TERRAIN RUNNERS με χρόνο 2.48.21.


Για πέμπτη χρονιά στον Χειμωνιάτικο Ενιπέα βραβεύτηκαν και οι ηλικιακές κατηγορίες σημειώνοντας και εδώ πολύ καλές επιδόσεις. Πιο συγκεκριμένα, στην ηλικιακή κατηγορία Μ18 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σωτήρης Παπαποστόλου με χρόνο 2.19.05,  τη δεύτερη θέση ο Γιώργος Παπαϊωάννου της ομάδας Wake up street με χρόνο 2.27.42 και τη τρίτη θέση ο Ανδρέας Τσιάρας της Baliotis Nature Trail με χρόνο 2:34:04. Στην ηλικιακή κατηγορία M πρώτος ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος, δεύτερος ο Γιώργος Διαλεκτός και τρίτος ο Δημήτρης Σελέτης. Στην ηλικιακή κατηγορία M40 την πρώτη θέση κατέλαβε ο Σταύρος Στεφανής της ομάδας Brooks Hellas (2:23:57), την δεύτερη θέση ο Ιωάννης Παπαηλίας της Fifth Element (2:24:13) και την τρίτη θέση ο Ιωάννης Κουρκουρίκης της Salomon Hellas  (2:26:14). Στην ηλικιακή κατηγορία Μ50 τις τρεις πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι αθλητές Νίκος Κωστόπουλος της Salomon Hellas (2:30:20), Ηλίας Νάτσιας του Συλλόγου Δρομέων Ιωαννίνων (2:31:16) και Κώστας Γκουτζιομήτρος του Sdykozanis (2:55:11). Τέλος, στην ηλικιακή κατηγορία Μ60+ βραβεύτηκε πρώτος ο Παρίζας Κωνσταντίνος της ομάδας ΝΑΟΥΣΑ με χρόνο 3:02:47, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Νεστορόπουλος της ΣΔΥ ΚΟΖΑΝΗΣ (3.15.34) και τρίτος της κατηγορίας ο Χρήστος Τσιαργαλής της Olympus Marathon Running team (3.20.11).



Στις γυναίκες την πρώτη θέση στην ηλικιακή κατηγορία W18 κατέκτησε η Φωτεινή Κολόκα της Dynafit Greece (2:57:09). Στην ηλικιακή κατηγορία W πρώτη η Δήμητρα Μπίκα, δεύτερη η Ανδριάννα Βασιλάτου και τρίτη η Μυρσίνη Κολυφά  με χρόνο 2.48.46. Στην ηλικιακή κατηγορία W40 πρώτη η Κατερίνα Τσέκοσκα, δεύτερη η Ελένη Εξάρχου της Adida/snailsteam (3:24:50) και τρίτη η Αικατερίνη Κουκάκη της Powerbar & Advendure (3.28.08). Ενώ στην ηλικιακή κατηγορία W50 βραβεύτηκε πρώτη νικήτρια η Γεωργία Παπαδοπούλου (4.25.32).


Ιδιαίτερα έντονος και υψηλού επιπέδου ήταν ο συναγωνισμός στην κατηγορία του ομαδικού. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα Kasimis Training, την δεύτερη θέση η Salomon Hellas, ενώ την τρίτη ο Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων.
Σχετικά με τον 2ο Melindra Trail 5km.


Μια όμορφη αγωνιστική νότα έδωσε και ο μικρότερος αγώνας της διοργάνωσης, ο Melindra Trail, ο οποίος διεξήχθη για δεύτερη χρονιά φέτος. Με 200 αθλητές δρομείς, μικρούς και μεγάλους, δόθηκε η εκκίνησή του, λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση του Χειμωνιάτικου Ενιπέα. Οι αθλητές απόλαυσαν την διαδρομή παίρνοντας μια μικρή γεύση από την αίγλη του Ολύμπου διασχίζοντας μονοπάτια φημισμένα για την μελισσοκομική τους παραγωγή και για την ύπαρξη ανθοφόρων δέντρων με την ονομασία Μελιά.



Η διοργάνωση βράβευσε τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες του αγώνα με αναμνηστικό έπαθλο. Πιο συγκεκριμένα, πρώτος νικητής του Melindra Trail ήταν ο Πολυμέρης Κουλιάνος, δεύτερος ο Κωνσταντίνος Κετσιτζόγλου και τρίτος ο Αλέξανδρος Γιάννης. Ενώ στις γυναίκες, την πρώτη θέση του βάθρου κατέκτησε η Αλκμήνη Κάρκα, τη δεύτερη η Αρετή Ασσυχίδου και τη τρίτη Βασιλική Κουκουβίτου.


Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες που τίμησαν με την παρουσία τους τον 12ο Χειμωνιάτικο Ενιπέα και τον 2ο Melindra Trail καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την υψηλή εκτίμηση και αποδοχή που έχουν οι αγώνες της διοργάνωσης στην καρδιά τους. Με υψηλό αίσθημα ευθύνης η διοργάνωση δεσμεύεται να διατηρήσει και να εξελίξει το επίπεδο των αγώνων της.
Ευχαριστούμε, τέλος, τους μεγάλους χορηγούς του αγώνα, ήτοι το κατάστημα δρομικών ειδών Runner Store, η εταιρία με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Wind καθώς και όλους λοιπούς χορηγούς, υποστηρικτές και τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν στην υλοποίηση του αγώνα (θα ακολουθήσει αναλυτικό δελτίο τύπου), χωρίς την βοήθεια των οποίων η υλοποίηση των αγώνων θα ήταν δύσκολη.
 Το Δ.Σ. της Μαραθωνίου Ολύμπου, κλείνοντας την χρονιά με την υλοποίηση της διεξαγωγής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα και του Melindra Trail, ως το επιστέγασμα της αγωνιστικής περιόδου 2017, εύχεται σε αθλητές, χορηγούς και εθελοντές Καλά Χριστούγεννα.

Η οργανωτική επιτροπή του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2017
Λιτόχωρο, 21/12/2016.