Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αικατερίνεια - Θέατρο «COMMEDIA»: Συγκίνηση & συναίσθημα στην παράσταση «Το αμάρτημα της μητρός μου»

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ



Αικατερίνεια - Θέατρο «COMMEDIA»: Συγκίνηση & συναίσθημα στην παράσταση  «Το αμάρτημα της μητρός μου»


Στο δύσκολο εγχείρημα της μεταφοράς ενός εκ των σημαντικότερων έργων της νεοελληνικής λογοτεχνίας ανταποκρίθηκαν επάξια, οι συντελεστές του Θεάτρου «COMMEDIA». Η αναφορά για το αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα (για την ενοχική αγάπη μιας μητέρας), «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεώργιου Βιζυηνού, το οποίο ανέβηκε το βράδυ της Τετάρτης 22/11/ στο Πνευματικό Κέντρο, στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ».


Σε σκηνοθεσία Θανάση Μαργαρίτη, με πρωταγωνιστές το κείμενο και τον σεβασμό στο καινοτόμο για την εποχή του διήγημα, συγκίνηση, συναίσθημα και έντονη εκφραστικότητα στις κινήσεις, εναλλάσσονταν επί σκηνής δημιουργώντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, το οποίο απέσπασε το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.


Όπως τονίζει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Θεόδωρος Παυλίδης: «Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) επιτρέψτε μου να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στο Θανάση Μαργαρίτη, σε όλους τους συντελεστές του Θεάτρου «COMMEDIA», που δίνουν διαχρονικά ώθηση στη θεατρική τέχνη στον τόπο μας. Φέτος στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» πετύχαμε να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Θέατρο φιλοξενώντας όλες τις θεατρικές σκηνές της πόλης μας».,

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:
Μαρία Καραγεώργου
Θανάσης Μαργαρίτης
Τόλης Πιπερίδης
Θωμάς Θεοχάρης
Χαριτίνη Βασιλειάδου
Σκηνικά: Ειρήνη Τζέκου

Σκηνικά: Ειρήνη Τζέκου
Διασκευή – Θεατρική απόδοση: Τόλης Πιπερίδης.